Etsi tältä sivustolta

Liisa Tuomi ja Honka monivuotiseen sopimukseen

Julkaistu

FC Honka ja maalivahti Liisa Tuomi ovat tehneet 2+1-vuotisen sopimuksen. Honka-kasvatti on pelannut isossa roolissa BSM-joukkueen maalilla.

2003 syntynyt Tuomi on kantanut jo parina vuonna suurta roolia Hongan BSM-joukkueen maalilla. Viime kaudella hän pelasi yhdestätoista sarjaottelusta yhdeksän ja tällä kaudella kahdeksastatoista kolmetoista. Tuomi teki myös debyyttinsä pääsarjatasolla, kun hän pelasi kolmen ottelun verran Kansallista Liigaan lainasopimuksella JyPK:n maalilla. Hän oli myös kahdesti Hongan liigajoukkueen penkillä.

Tuomi on noussut mukaan U19-maajoukkueeseen. Hänet valittiin mukaan ikäluokan EM-karsintaturnaukseen, jossa hän pelasi avausottelussa nollapelin Suomen kaadettua Unkarin 2-0.

Olen iloinen että saan jatkaa Hongassa. Hongassa on hyvä valmennus ja uskon sen mahdollistavan kehittymiseni maalivahtina. On kiva päästä treenaamaan ja pelaamaan kokeneiden ja taitavien pelaajien kanssa, Tuomi kommentoi.

– Liisa on tehnyt nyt kolme vuotta hurjasti töitä. Ensin hän nousi suureen rooliin BSM:ssä ja sen jälkeen vielä U19- maajoukkueeseen, sekä ikäluokan EM-karsintaturnaukseen. Liisa on jo harjoitellut edustusjoukkueen kanssa, mutta nyt seuraava askel on haastaa edustusjoukkueen maalivahdit ja lähteä taistelemaan peliajasta. Liisa on nykyaikainen ja proaktiivinen maalivahti, joka toimii erittäin hyvin naisten tulevan kauden pelimalliin. Se työmäärä mitä Liisa on tehnyt, on aivan valtava. Ei ole poikkeus, että Liisa harjoitteli kesällä kolmekin kertaa päivässä. Työmoraalin lisäksi on nostettava esiin päättäväisyys. Kaikissa keskusteluissa, palavereissa ja kentällä tehtävissä harjoituksissa huomaa, että Liisalla on tavoitteet selkeänä itselleen, Eemeli Reponen sanoo.

Olen iloinen Liisan pitkästä sopimuksesta. Sivusta seuranneena hän on ilman muuta kehittynein pelaaja näin lyhyessä ajassa, jonka olen kohdannut. Kun Liisan poikkeuksellisen kovaan työhön ja haluun kehittyä lisätään Eemeli Reposen loistava maalivahtivalmennus, ei ole yllätys, että hän on kehittynyt näin nopealla tahdilla. Liisa on näyttänyt olevansa johtaja niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin ja on yksi ikäluokkansa kärkimaalivahdeista. Odotan innolla näkeväni hänen jatkuvaa kehitystä tulevinakin vuosina! päävalmentaja Omar Adlani puolestaan toteaa.

Back to top