Etsi tältä sivustolta

Kiitos Rossi!

Julkaistu

Kolmen kauden ajan Hongan päävalmentajana Kansallisessa Liigassa toiminut Rosa Lappi-Seppälä jättää seuran tämän kauden jälkeen ja siirtyy uusiin tehtäviin A-maajoukkueen valmennusryhmään. Lappi-Seppälän viimeiseksi otteluksi Hongan päävalmentajana jää siis lauantaina 9.10. pelattava kauden päätösottelu PK-35 Vantaata vastaan.

Lappi-Seppälä saapui Honkaan kaudelle 2019. Reippaasti nuorentunut joukkue saavutti kauden päätteeksi upeasti hopeamitalit. Viime kaudella Hongan sijoitus oli viides ja tällä kaudella joukkue tulee sijoittumaan kuudenneksi.

Joukkueessa on tapahtunut muutoksia myös kuluneen kauden aikana. Esimerkiksi liigadebyyttinsä on tehnyt yhdeksän nuorta ja lupaavaa pelaajaa ja erityisesti kauden loppupuoliskolla nuorten pelaajien vastuu on kasvanut.

– Kauden lopun kynnyksellä on inhimillistä, että tunteet ovat vielä pinnassa ja asioita peilaa helposti nykyhetkeen ja lähimenneisyyteen. Siinä valossa täytyy olla rehellinen ja sanoa, että emme ole tuloksellisesti tähän kauteen kovin tyytyväisiä. Yksi tärkeimmistä tavoitteista on kuitenkin ollut pitkäjänteinen työ, joten on tärkeä nähdä metsä puilta ja peilata asioita pidemmällä aikajänteellä, Lappi-Seppälä sanoo.

– Olen todella iloinen siitä, että Honka on mennyt seurana todella paljon eteenpäin. Seurassa on tehty paljon isoja muutoksia mm. hallinnollisella puolella ja se on mahdollistanut hyvän kivijalan myös pelaajakehityksen kehittämiseen. Tämä ei missään vaiheessa ole ollut yhden ihmisen show, vaan koko ajan töitä on tehty laajalla rintamalla. Vuosi vuodelta tulee tasaisempia ikäluokkia, joista on helpompi nostaa pelaajia edustuksen rinkiin harjoittelemaan tai jopa pelaavaan kokoonpanoon. Joka vuosi merkittävä määrä pelaajia on myös lähtenyt ulkomaille pelaamaan, joka kertoo siitä, että Honka on erittäin hyvä seura pelaajan omalle kehitykselle ja ponnahduslauta eteenpäin, hän jatkaa.

Omalla pelaajaurallaan Lappi-Seppälä pelasi Suomen lisäksi myös Belgiassa, Yhdysvalloissa sekä Italiassa. A-maajoukkueessa kertyi 21 ottelua. Valmentajana Lappi-Seppälä toimi ennen Honkaa mm. EIF:ssä, sekä alle 23-vuotiaiden maajoukkueessa. Lisäksi hän on toiminut Marko Salorannan kanssa U17-18 maajoukkueessa, aluevalmentajana, KoiPS:n valmennuspäällikönä, sekä valmentanut Mäkelänrinteen urheilulukiossa ja PHYK:ssa.

– Olen erittäin kiitollinen ja iloinen vuosista Hongassa. Haluan kiittää Mariet Louhentoa, joka on tehnyt erittäin paljon töitä Hongan eteen, ollut aina tukena ja mahdollistanut naisten joukkueelle monia asioita. Kun lähdin toimintaan mukaan, oli selvää, että tulen olemaan mukana melko suuressakin muutosprosessissa. Tiesin, ettei kaikki aina tule olemaan helppoa, mutta loppujen lopuksi on sanottava, että näihin vuosiin on mahtunut paljon merkittäviä ja antoisia hetkiä.

– Vaikka olo on tällä hetkellä aika haikea, minulla on todella luottavainen olo siitä, että naisten edustusjoukkue on erittäin hyvissä käsissä. Omar Adlani on hyvä, kehittyvä valmentaja, joka tekee aina hartiavoimin töitä joukkueen eteen. Haluan sanoa erityiskiitokset koko valmennustiimille, joka on tehnyt valtavasti töitä. Haluan myös kiittää kaikkia vapaaehtoisia, he ovat tämän seuran sielu. Voisin nostaa esiin joukkueenjohtaja Jussi Tapolan, tai voisin nostaa monta muutakin ihmistä. Hongan yhteisöllisyydestä kertoo se että, peleissämme on aina suuri joukko ihmisiä taustalla tekemässä töitä. He luovat tärkeimmän ytimen koko tälle toiminnalle. Iso kiitos myös pelaajille. Joukkue on täynnä mahtavia tyyppejä, jotka kantavat paljon vastuuta yhteisestä asiastamme, Lappi-Seppälä päättää.

– Haluan lausua Rossille ison kiitoksen näistä vuosista. Hänen johdollaan naisten joukkue on toiminut tavoitteellisesti ja menestyksekkäästi. Siirto naisten maajoukkueen valmennusryhmään osoittaa jälkeen kerran myös sen, että Hongasta paitsi pelaajien on hyvä ponnistaa urallaan isompiin ympyröihin, niin on myös valmentajien, kommentoi manageri Hexi Arteva.

Back to top