Etsi tältä sivustolta

Hongalle tappio HJK:ta vastaan

Julkaistu

Honka kohtasi HJK:n vieraissa Töölön Bolt Arenalla. Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja johti tauolla kahdella maalilla. Toisella nelivitosella HJK onnistui maalinteossa kahdesti uudelleen, joten loppulukemiksi kirjattiin 4-0.

Avausjakso

HJK aloitti ottelun terävästi ja iski avausmaalin jo neljännellä peliminuutilla. Leonie Pankratz keskitti ja Katariina Kosola pääsi iskemään takatolpalta kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Kymmenen minuutin kohdalla Ria Karjalainen laukoi vasurillaan, mutta Sonja Ferm torjui Honka-maalilla varmasti.

HJK pääsi lisäämään johtonsa kahteen, kun kellossa oli 22. minuuttia. Honka-puolustus selvitti Kosolan keskityksestä seuranneen tilanteen kulmapotkuksi, mutta kotijoukkue iski siitä. Essi Sainio pääsi puskemaan Honka-puolustuksen keskeltä pallon verkkoon.

Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin kotijohdossa lukemin 2-0.

Toinen jakso

Honka rakensi hyvän hyökkäyksen, kun toista nelivitosta oli pelattu viitisen minuuttia. Noora Juusela keskitti maalille, mutta Julia Schalin ei aivan yltänyt palloon.

Illan kolmas maali nähtiin 64. minuutilla ja myös sen iski kotijoukkue HJK. Kosola pelasi matalan pallon maalin edustalle ja Karjalainen laukoi pelivälineen varmasti verkkoon.

Honka hyökkäsi 71. minuutilla. Heini Toivonen pudotti Inka Kaivolan pitkän pallon Elli Seirolle, jonka laukauksen boksin ulkopuolelta HJK-vahti Annika Laihanen kuitenkin torjui helpohkosti. Hetkeä myöhemmin Honka riisti hyvin pelivälineen keskialueella ja Toivonen syötettiin vetopaikkaan, mutta Laihanen torjui jälleen.

HJK iski ottelun loppulukemat 78. minuutilla. Laihasen pitkä avaus tuli aina Karjalaiselle saakka, joka pääsi karkaamaan Hongan puolustukselta. Hyökkääjä viimeisteli taululle lukemat 4-0.

– Emme saaneet tänään itsestämme irti sitä, mitä tästä joukkueesta voi saada. Täytyy analysoida mistä se johtuu. Meillä oli kuitenkin hyvä treeniviikko ja hyvä pelivire viime otteluista alla. Tietysti meillä on tullut paljon muutoksia kauden aikana ja vaatii aina aikaa sopeutua. Mutta ne ovat ongelmia, jotka meidän pitää onnistua ratkaisemaan, kommentoi päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä ottelun jälkeen.

Pettymyksestä huolimatta Lappi-Seppälä uskoo, että joukkue on taas iskussa seuraavassa ottelussa.

– Tämä joukkue on henkisesti vahva ja työmoraali on kova. Nousemme varmasti tästäkin pettymyksestä.

Hongalla on kautta jäljellä vielä kaksi ottelua. Se pelaa ensi viikon sunnuntaina 3.10. kauden viimeisen kotiottelunsa. Tapiolan urheilupuistossa kello 14.00 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Åland United. Osta lippusi otteluun klikkaamalla tästä, ja tule kannustamaan vielä kerran tällä kaudella Honka kotivoittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#9 Jasmin Leppioja
#13 Eveliina Parikka
#14 Wilma Spets (68′ Heini Toivonen)
#15 Inka Kaivola (85′ Aino Nurmi)
#18 Julia Schalin (65′ Elli Seiro)
#19 Rebecca Kindstedt
#27 Hanna Ruohomaa (46′ Noora Juusela)
#31 Sonja Ferm (MV)
#39 Ada Eronen (46′ Tiia Savolainen)

Vaihdossa: #1 Liisa Tuomi, #11 Venla Lindfors

Back to top