Etsi tältä sivustolta

Honka haki pisteet Ahvenanmaalta

Julkaistu

FC Honka matkusti Kansallisen Liigan runkosarjan päätöskierroksella Ahvenanmaalle Åland Unitedin vieraaksi. Tasainen ottelu ratkesi toisella jaksolla, kun Eveliina Parikka laukoi Hongan voittomaalin. Pisteet matkasivat siis Espooseen 1-0 lukemin.

Avausjakso

Honka teki avauskokoonpanoonsa maltillisesti muutoksia viime kierroksen PK-35 Vantaa-otteluun verrattuna. Rebecca Kindstedt nousi Senja Salon tilalle ja Krista Hakalan korvasi ensimmäistä kertaa Kansallisessa Liigassa avauskokoonpanossa ollut Elli Seiro.

Ottelun ensimmäisen tilanteen loi kotijoukkue Åland United, kun kolmetoista minuuttia oli tulossa juuri täyteen. Monica Hagström löysi syötöllään Karen Reyesin, joka keskitti kohti takatolppaa, mutta Hongan onneksi Cassandra Korhonen ei aivan ehtinyt palloon.

Honka rakenteli hienon hyökkäyksen 20. peliminuutilla. Eveliina Parikka keskitti pilkun tuntumilla olleelle Jasmin Leppiojalle, jonka viimeistely meni kuitenkin hieman vasemmalta maalin ohitse.

Viitisen minuuttia myöhemmin ÅU sai luotua vaarallisen tilanteen Hongan maalille. Reyesin puskun jälkeen pallo jäi pyörimään aivan maalin edustalle, mutta Saara Lappalaisen ja Pauliina Nuoran uhrautuva loppuun saakka pelaaminen pelasti Hongan takaiskuosumalta.

Avausjakson paras tilanne nähtiin kaksi minuuttia ennen taukovihellystä. Sarah Troccolin lähettämä pallo vapautti Korhosen nokikkain Nuoran kanssa, mutta Honka-vahti tuli oikeaan aikaan vastaan ja torjui hyökkääjän yrityksen.

Maaleja ei avausnelivitosella nähty ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toista jaksoa oli pelattu muutama minuutti, kun Troccoli laukoi kaukaa terävästi kohti Honka-maalin alakulmaa. Nuora oli kuitenkin hereillä ja torjui tilanteen kulmapotkuksi.

65. minuutilla Dana Leskinen pääsi kokeilemaan boksin kulmalta vastapalloon, mutta Nuora koppasi laukauksen helpohkosti.

Honka iski ottelun avausmaalin, kun pelattiin 77. minuuttia. Vaihdosta kentälle tullut Venla Lindfors levitti pelivälineen laitaan Parikalle. Parikka käänsi pallon vasemmalle jalalleen ja laukoi upeasti Åland United-maalin takakulmaan.

Kotijoukkue sai kirinsä aikana luotua muutamia tilanteita, mutta Hongan tiivis ja uhrautuva puolustus huippuottelun maalillaan pelannut Pauliina Nuora viimeisenä lukkonaan piti maalinsa puhtaana. Näin keltamustat nappasivat komean voiton ja täyden pistepotin mukaansa Espooseen.

– Saa olla todella ylpeä koko joukkueesta! Pelasimme järkevästi, kypsästi, ja ennen kaikkea pelisuunnitelman mukaisesti läpi ottelun! Äärettömän merkitykselliset pisteet ja yläloppusarjapaikan varmistus, sekä tietysti vaikean vaiheen jälkeen tänään näkyi tärkeä henkinen vahvuus meidän tekemisessämme. Tottakai itselleni oli myös kova juttu onnistua tällaisessa paikassa, kommentoi ottelun ratkaisuosuman laukonut Eveliina Parikka.

Honka varmisti voitolla paikkansa kuuden joukossa runkosarjan jälkeen ja jatkaa pelejään ylemmässä loppusarjassa. Yläloppusarjassa vastaan tulevat KuPS, TiPS, Åland United, HJK ja PK-35 Vantaa. Loppusarjan otteluohjelma julkaistaan maanantaina 30.8.!

Hongan avauskokoonpano:
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#8 Elli Seiro (89′ Aino Nurmi)
#9 Jasmin Leppioja
#12 Pauliina Nuora (MV)
#13 Eveliina Parikka
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (90+6′ Suvi Kärkkäinen)
#19 Rebecca Kindstedt
#77 Milla Punsar (65′ Venla Lindfors)

Vaihdossa: #31 Sonja Ferm (MV), #37 Senja Salo

Back to top