Etsi tältä sivustolta

Hongalle tärkeä voitto Åland Unitedista

Julkaistu

FC Honka nappasi vahvalla pelillä kauden kolmannen voittonsa, kun Åland United kaatui loppulukemin 3-1. Vieraat siirtyivät ensin johtoon, mutta Honka tuli vahvasti rinnalle ja ohi.

Avausjakso

Honka sai ikäviä uutisia kymmenennellä minuutilla, kun Katarina Naumanen joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi. Topparin korvasi Rebecca Kindstedt.

Ottelu kulki alusta saakka tasaisissa merkeissä, molempien joukkueiden saatua ajoittain pelin hallinnan itselleen. Vieraat olivat siirtyä johtoon 27. minuutilla, kun Cassandra Korhonen karkasi läpiajoon, mutta hyökkääjän laukaus meni maalin ohitse.

Myös avausjakson toisesta huippupaikasta vastasi vierasjoukkue Åland United ja asialla oli jälleen Korhonen. Tällä kertaa Sofia Manner venyi Honka-maalilla huippupelastukseen ja lukemat tulostaululla säilyivät nollilla.

Hongan paras tilanne ensimmäisellä nelivitosella syntyi Jasmin Leppiojan vahvan pelaamisen seurauksena. Hyökkääjä pääsi laukomaan boksista, eikä kuti mennyt kuin hieman ohi maalin.

Tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka rakensi hyvän tilanteen sivurajaheitosta, kun toista jaksoa oli pelattu vain muutama minuutti. Pallo päätyi muutamien kimmokkeiden jälkeen Milla Punsarille, mutta laukaus pysähtyi Åland United-vahti Christina Dinesonin torjuntaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Tiia Savolainen nousi oikealta ja leikkasi keskelle, mutta laukaus karkasi maalin yli.

Ottelun avausmaali syntyi 57. minuutilla. Dana Leskisen oikealta laidalta lähettämä pallo yllätti Mannerin ja upposi Honka-maalin takakulmaan.

Honka ei kuitenkaan takaiskusta lannistunut, vaan iski saman tien takaisin. Vain noin minuutti oli ehtinyt kulua, kun Eveliina Parikka sai Punsarilta pallon vasemmalle laidalle. Parikka lähetti korkean pallon maalille ja lopulta peliväline upposi ÅU:n verkkoon. Näin Parikan Honka-uran avausmaalilla lukemiksi 1-1.

Honka siirtyi johtoon kymmenisen minuuttia myöhemmin upealla tavalla. Keltamustien vapaapotkua boksin kaarelta asettui laukomaan Jasmin Leppioja. Hyökkääjän tarkka vapari upposi aivan ÅU-maalin yläkulmaan ja Honka siirtyi näin 2-1 johtoon.

Honka ei tyytynyt johtoasemassa peruuttelemaan, vaan laittoi lisää virtaa koneeseen. Saara Lappalainen ja Leppioja pelasivat pallon laidalle Savolaiselle, joka löysi boksista syötöllään Wilma Spetsin. Spets jatkoi vielä kohti Punsaria, jonka haltuunotto hieman karkasi, mutta Aino Vuorinen oli paikalla ja pääsi laukomaan lähietäisyydeltä Hongan nyt jo kahden maalin johtoon.

Ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana Åland United haki ahnaasti kiriä ja Honka keskittyi puolustamaan tarkasti, sekä iskemään vaarallisesti vastaan. Vieraat saivat epäsuoran vapaapotkun Hongan boksin sisältä, mutta Manner venytti jälleen huipputorjuntaan ja lukemat säilyivät muuttumattomina.

Kun enempää maaleja ei ottelussa nähty, nappasi Honka todella tärkeän voiton loppulukemin 3-1.

–  Tämä voitto tuli ehkä parhaaseen mahdolliseen saumaan. Harmittaa “Katan” (Naumanen) loukkaantuminen ensimmäisellä puoliajalla ja toivon hartaasti, ettei siitä tule lääkäriltä pahinta tuomiota. Tänään pelasimme kyllä loppuun asti yhdelle kapteeneistamme, kommentoi Hongan tasoitusmaalista vastannut Eveliina Parikka ottelun jälkeen.

Parikan mukaan voitto oli joukkueelle iso asia myös henkisesti.

–  Tuntuu, että pääsimme muistuttamaan ennen kaikkea itsejämme siitä, kuinka taitava ja kova joukkue tässä on kasassa. Vähän nihkeästi menneen ottelurupeaman päätteeksi maalihanat aukesivat vihdoin ja pelasimme fiksusti joukkueena ja yksilöinä. Saa olla todella ylpeä jengistä! Nyt edessä on ansaittu huili ja otamme tästä energiat mukaan heinäkuulle.

Parikka kertasi hieman myös ensimmäistä osumaansa Honka-paidassa.

–  Joukkuekaverit kehuivat ennen matsia, että mulla on todella hyvät keskitykset, niin ei siinä auttanut muukaan kuin tehdä keskitysmaali, hän totesi.

Voitolla Honka nousi kahteentoista pisteeseen. Keltamustien kausi jatkuu tauon jälkeen, lauantaina 3.7. Silloin joukkue matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#9 Jasmin Leppioja (86′ Hanna Ruohomaa)
#13 Eveliina Parikka (69′ Aino Vuorinen)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen
#21 Katarina Naumanen (11′ Rebecca Kindstedt)
#77 Milla Punsar (C)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #24 Suvi Kärkkäinen, #31 Sonja Ferm (MV), #66 Niia Salminen

Back to top