Etsi tältä sivustolta

KuPS kaksi maalia Honkaa parempi

Julkaistu

Honka ja KuPS pelasivat Tapiolan urheilupuiston illassa tasaisen ottelun. Vierasjoukkue oli kuitenkin juuri ratkaisevan verran parempi ja pisteet matkasivat Kuopioon loppulukemin 1-3.

Avausjakso

KuPS sai luotua ottelun ensimmäisen tilanteen viidennellä peliminuutilla. Lavdije Begolli pääsi laukomaan Maja Göthbergin keskityksestä, mutta laukaus jäi heppoiseksi ja Sofia Manner koppasi sen helposti.

Hetkeä myöhemmin Honka loi tilanteen kentän toisessa päässä. Aino Vuorinen pääsi katkomaan KuPS:n avauspelin ja syötti Eveliina Parikalle. Emma Imminen KuPS-maalilla torjui kuitenkin hyökkääjän laukauksen.

Ottelun avausmaali nähtiin 20. minuutilla. Aino Kröger pääsi nousemaan vasenta laitaa laukaisu paikkaan ja vei varmalla viimeistelyllään vieraat johtoon.

Honka ei kauaa tasoitusmaalin kanssa aikaillut. Pelattiin ottelun 22. minuuttia, kun Niia Salminen lähetti kulmapotkun maalille. Heini Toivonen nousi vahvasti pääpalloon ja puski kotijoukkueen tasoihin.

Aino Vuorinen viritteli laukauksensa boksin rajoilta 32. minuutilla, mutta pallo kaarsi hieman maalin ylitse.

KuPS siirtyi uudelleen johtoon vapaapotkutilanteesta. Kellossa oli 39. minuuttia, kun pallo ajautui boksiin Nanne Ruuskaselle, joka sai ohjattua sen Honka-maalin alakulmaan.

Honka sai vielä pallon maaliin muutama minuutti ennen taukoa, mutta tilanteessa nähtiin käsivirhe ja maali jäi hyväksymättä. Näin tauolle siirryttiin KuPS:n maalin johdossa.

Toinen jakso

Honka suoritti tauolle yhden vaihdon, kun Tiia Savolainen korvasi Niia Salmisen.

Toisen nelivitosen ensimmäisen parikymmentä minuuttia mentiin tasaisissa merkeissä, eikä kumpaankaan päähän nähty merkittäviä tilanteita.

Honka sai 68. minuutilla luotua kulmapotkusta hyvän tilanteen KuPS-maalille, mutta vieraat onnistuivat purkamaan tilanteen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Anni-Maija Kauppilan vapaapotku löysi maalinedustalta Gentajana Rochin mutta hyökkääjän viimeistely-yritys karkasi maalin ylitse.

KuPS oli lähellä iskeä illan kolmannen osumansa 86. minuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Anni Hartikainen tykitti, mutta Manner sai vielä kätensä väliin ja ottelua jatkettiin kulmapotkulla.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 89. minuutilla. Rochi pääsi karkaamaan Honka-puolustukselta läpiajoon ja viimeisteli illan loppulukemiksi tulostaululle 1-3.

– Häviö harmittaa aina. Tänään kuitenkin taistelimme täysillä kuuman kelin armoilla. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää peliä, saimme luotua muutaman vaarallisen paikan ja onnistuimme pitämään pallonhallintaa. Puoliajan jälkeen aloimme ehkä liikaa pakottamaan, emmekä saaneet enää ehjää painostusta KuPS:n päätyyn. Katseet on nyt käännetty kohti maanantain HJK-peliä, josta haluamme lähteä hakemaan kolme pistettä, puolustaja Nana Yang kommentoi ottelun jälkeen.

Hongalla on tosiaan tilaisuus kääntää pettymys voitoksi pian, sillä joukkueen kausi jatkuu jo maanantaina 17.5. kotiottelulla. Silloin vieraaksi Tapiolaan saapuu HJK ja ottelu käynnistyy kello 18.30.

Hongan kokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#6 Heini Toivonen (75′ Inka Kaivola)
#7 Saara Lappalainen
#8 Aino Vuorinen (85′ Krista Hakala)
#13 Eveliina Parikka
#14 Wilma Spets (75′ Jasmin Leppioja)
#21 Katarina Naumanen
#66 Niia Salminen (46′ Tiia Savolainen)
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #16 Katja Hakala, #31 Sonja Ferm (MV)

Back to top