Etsi tältä sivustolta

Kausi jatkuu kotiottelulla keskiviikkona

Julkaistu

FC Hongan kausi Kansallisessa Liigassa jatkuu ylihuomenna keskiviikkona 12.5. Silloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu sarjakärki KuPS. Ottelu käynnistyy kello 17.00 ja sitä voi seurata suorana Ruutu+:n kautta!

Tasapelillä ja kahdella voitolla kautensa avannut Honka koki viime kierroksella avaustappionsa, kun HPS piti pisteet itsellään 1-0 voitolla. Tuloksen myötä Honka lähtee keskiviikon otteluun sarjan viidenneltä sijalta, tasapisteistä HJK:n ja Åland Unitedin kanssa, jotka ovat sijoilla neljä ja kolme.

Hongan viidestä tehdystä maalista jokainen on syntynyt eri pelaajan toimesta. Maalinteossa ovat onnistuneet Wilma Spets, Milla Punsar, Heini Toivonen, Jasmin Leppioja, sekä Aino Vuorinen. Eveliina Parikka on tarjoillut syötöillään joukkuekavereille kaksi maalia. Krista Hakalalla ja Niia Salmisella on molemmilla yksi maalisyöttö tilillään.

Keskiviikon vierasjoukkue KuPS on avannut kautensa erittäin vahvasti ja johtaa sarjaa neljän pelatun kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä. Kuopiolaisten käsittelyssä ovat kaatuneet vuorollaan niin HPS, PK-35 Vantaa, HJK, kuin viimeisimpänä JyPK:kin.

KuPS:n paras maalintekijä on ollut tuttu nimi, Gentjana Rochi. Hyökkääjä on iskenyt neljään otteluun peräti kahdeksan osumaa ja johtaa sen myötä koko Kansallisen Liigan maalipörssiä.

KuPS ei ole päästänyt vielä yhtään maalia omaan verkkoonsa. Myös Hongan puolustuspelaaminen on ollut tilastojen valossa vahvaa. Keltamustat ja TiPS ovat päästäneet molemmat neljässä ottelussa kolme maalia, toiseksi vähiten koko Kansallisessa Liigassa.

Viime kaudella Honka oli joukkueiden välisissä kohtaamisissa niskan päällä. Kuopiosta Honka haki 3-1 voiton ja Espoossa pisteet jaettiin luvuin 2-2. Joukkueet kohtasivat myös tämän vuoden Suomen Cupin puolivälierissä. Honka johti ottelua, mutta KuPS tuli rinnalle ja nappasi loppuhetkien erikoistilannemaalilla välieräpaikan 1-2.

Hongan leirissä viime kierroksen karvas HPS-tappio on jätetty taakse ja katseet ovat keskiviikossa.

– KuPS on aloittanut kauden vahvasti ja on erittäin laadukas joukkue. Olemme pelanneet heitä vastaan tasaisia pelejä, kuten maaliskuussa pelattu Suomen Cupin ottelu. Meillä on sataprosenttinen usko siihen, että pystymme voittamaan keskiviikon pelin, kommentoi Tiia Savolainen ottelun alla.

Suoraa lähetystä ottelusta pääset seuraamaan klikkaamalla tästä!

KuPS-ottelun jälkeen Hongalla on edessä toinen peräkkäinen kotiottelu. Maanantaina 17.5. kello 18.30 alkavaan otteluun vieraaksi Tapiolaan saapuu HJK.

Back to top