Etsi tältä sivustolta

Hongalle kauden avaustappio

Julkaistu

Honka koki kauden avaustappion Oululunkylässä, kun HPS nappasi voiton 1-0 lukemin. Honka hallitsi ottelua ja loi enemmän paikkoja maalintekoon, mutta kotijoukkue iski omista paikoistaan tehokkaasti ja puolusti vahvasti.

Avausjakso

Honka oli lähellä iskeä avausmaalin, kun pelattiin ottelun 14. minuuttia. Jasmin Leppiojan kuti kolahti ylärimaan ja pomppasi siitä vielä kentälle. Jessica Kiviaho HPS-maalilla selvitti kuitenkin myös jatkotilanteen.

Hetkeä myöhemmin HPS siirtyi ottelussa johtoon. Kulmapotku tui takatolpalle, josta joukkueen kapteeni Aino Lehtinen sai runnottua sen sisään.

Honka lähti samantien hakemaan ahnaasti tasoitusmaalia. 20. minuutin kohdalla Tiia Savolainen pääsi laukomaan hyvältä paikalta, mutta Kiviaho torjui.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Honka osui ylärimaan jo toistamiseen, jälleen kerran Leppiojan toimesta. Hyökkääjä laukoi Eveliina Parikan keskityksestä, mutta poikkipuu pelasti jälleen HPS:n.

Kymmenisen minuuttia ennen avausjakson päätöstä HPS-puolustajan purku tuli suoraan Savolaiselle, mutta viimeistely meni hieman maalin ohitse.

Lisää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso

Honka suoritti toiselle jaksolle kaksi vaihtoa, kun Milla Punsar ja Wilma Spets korvasivat kentällä Savolaisen ja Krista Hakalan.

Tunnin pelin kohdalla juuri hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Niia Salminen riisti pallon HPS-puolustukselta ja syötti Spetsille, mutta keskikenttäpelaajan laukaus jäi heikoksi ja Kiviaho koppasi pelivälineen.

HPS onnistui pitämään tiiviillä puolustamisellaan Hongan suurilta osin poissa aivan huippupaikoilta. 87. minuutilla Punsarin kaukolaukaus kolahti ylärimasta vielä alaspäin kohti maaliviivaa, mutta Kiviaho onnistui lopulta selvittämään tilanteen.

Kun lisää maaleja ei ottelussa nähty, jäivät pisteet kotijoukkueelle.

– Ottelun jälkeen oli aika sanaton olo, olimme suoraan sanottuna huonoja. Meillä oli joukkueessa todella hyvä fiilis ennen ottelua, joten on vaikeaa sanoa mitä sitten kävi. Pelimme kaatui perussuorituksiin, kuten syöttöjen laatuun ja kaksinkamppailuihin. Ei tietenkään mitään pois HPS:ltä. He onnistuivat juuri siinä missä pitkin ja puolustivat kovaa ja kurinalaisesti, Aino Vuorinen summasi ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu kotiottelulla ensi keskiviikkona. Silloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistossa kello 17.00 alkavaan otteluun saapuu KuPS.

– Nyt ei ole aikaa jäädä suremaan tätä, sillä uusi peli on jo keskiviikkona KuPS:ia vastaan. Kausi on pitkä joten toivon, että tämä oli nyt meidän rimanalitus ja suunta on tästä vain ylöspäin.

Hongan kokoonpano:
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen (70′ Katja Hakala)
#8 Aino Vuorinen
#9 Jasmin Leppioja
#10 Krista Hakala (46′ Wilma Spets)
#13 Eveliina Parikka (59′ Niia Salminen)
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (46′ Milla Punsar)
#21 Katarina Naumanen
#31 Sonja Ferm (MV)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #1 Sofia Manner (MV), #19 Rebecca Kindstedt

Back to top