Etsi tältä sivustolta

FC Hongan juniorijalkapallo tuottaa yhteiskunnalle 12,3 miljoonan euron hyödyt vuosittain

Julkaistu

FC Hongan jalkapallotoiminnan yhteiskunnalle tuomat hyödyt sekä sosiaaliset vaikutukset ovat merkittäviä. FC Honka liikuttaa vuositasolla lähes 1500 lasta ja nuorta ja toiminnassa on mukana noin 350 vapaaehtoista eri rooleissa.  

Jalkapallon tuomia taloudellisia ja yhteiskunnallisia hyötyjä sekä toiminnan tuomia terveydenhuollon säästöjä on nyt ensimmäistä kertaa mallinnettu ja laskettu. UEFA SROI -mallinnus (Social Return on Investment) on toteutettu kahdessatoista Euroopan maassa ja sillä mitataan jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa jalkapallon harrastajien osalta.

FC Hongan yhteiskunnalle tuottama kokonaishyöty on UEFA SROI -mallin mukaisesti 12,31 M€ vuodessa. Summaan sisältyy 5,28 M€ suoria taloudellisia vaikutuksia, 2,32 M€ sosiaalisia hyötyjä sekä 4,72 M€ jalkapalloharrastuksen tuomia terveydenhuollon säästöjä.

– UEFA SROI -mallinnus osoittaa, miten valtava merkitys urheiluseuroissa tapahtuvalla liikuttamisella on niin yksilöiden kuin yhteiskunnankin hyvinvoinnille. Korona-aikana keskustelu on käynyt välillä kiivaanakin eri toimialojen välillä ja aika ajoin on tuntunut, että liikunnan ja urheilun ääni ei ole tullut kuulluksi. Kansanterveyden näkökulmasta on kuitenkin kiistatonta, että liikunnallisella elämäntavalla on huomattavia positiivisia vaikutuksia – myös talouden mittareilla mitattuna. Ei mikään hyvinvointiyhteiskunta voi sellaista ohittaa.  Me olemme Hongassa onnellisia siitä, että voimme omalla työllämme – pelaajat, vapaaehtoiset, seuratyöntekijät ja kannattajat yhdessä – kantaa vastuuta sekä luoda pitkävaikutteista merkitystä ja hyvinvointia ihmisten arkeen, kommentoi FC Honka ry:n puheenjohtaja Mariet Louhento.

UEFA SROI:n mukaan jalkapallo tuo vuosittain suomalaiseen terveydenhuoltoon 358 miljoonan euron säästöt muun muassa alentamalla riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, tyypin 2 diabetekseen, syöpään ja mielenterveysongelmiin. Lajin sosiaaliset hyödyt ovat yli 210 miljoonaa huomioiden vapaaehtoistyön arvo, koulutustulokset, syrjäytymisen ennaltaehkäisy ja rikollisuuden lasku. Lisäksi jalkapallon suorat vaikutukset Suomen taloudelle ovat yli 200 miljoonaa euroa harrastemaksuina, olosuhteisiin liittyvinä rakentamisen tuottoina ja työpaikkoina. 

Yhteystiedot:
Toiminnanjohtaja Petri Harainen, FC Honka ry, 040 350 5055, petri.harainen@fchonka.fi<br>GM Hexi Arteva, FC Honka, 040 555 0366, hexi.arteva@esport.fi

Back to top