Etsi tältä sivustolta

Kauden avausottelu päättyi pistejakoon

Julkaistu

FC Honka avasi Kansallisen Liigan kauden 2021 omalta osaltaan, kun keltamustat kohtasivat Ilveksen. Honka hallitsi ottelua, mutta Ilves pääsi karkaamaan kahden maalin johtoon. Honka nousi vielä tasoihin, mutta kun rynnistys ei sen pidemmälle riittänyt, päädyttiin Tapiolassa pistejakoon luvuin 2-2.

Avausjakso

Ottelun alkuminuutit mentiin tasaisissa merkeissä päästä päähän, eikä kumpikaan joukkue saanut pelin kulkua vahvasti hallintaansa. Hanna Ruohomaa kävi ensimmäisen vartin aikana Hongasta lähimpänä maalintekoa, kun hän taisteli pallon vahvasti itselleen. Ilves-vahti Roosa Karppinen torjui boksin rajoilta lähteneen laukauksen.

Pelin edetessä kontrolli siirtyi enemmän Hongalle, mutta avausmaalin iski Ilves. Pipsa Saarilahti sai jalkansa vapaaksi ja laukoi rangaistusalueen rajoilta vieraat edelle.

Enempää maaleja ei ensimmäisellä nelivitosella nähty, joten tauolle mentiin vieraiden maalin johdossa.

Toinen jakso

Honka oli lähellä tulla tasoihin ottelun 57. minuutilla. Keskityspallo tuli vapaaksi jääneelle Niia Salmiselle, mutta laukaus epäonnistui ja karkasi yli maalin.

Hongan hallitessa ja hakiessa tasoitusta iski Ilves terävästi vastaan. Se pystyi katkaisemaan Hongan pelinrakentelun ja Aino Rasinen viimeisteli tamperelaiset kahden maalin karkumatkalle.

70. minuutilla Eveliina Parikka syötti Salmiselle huippupaikkaan, mutta Karppinen ehti vielä laukauksen tielle. Heti seuraavassa tilanteessa Parikka katkoi Karppisen avauksen ja pelasi pallon Milla Punsarille, joka viimeisteli varmasti tyhjään maaliin lukemiksi 1-2.

Honka painoi jatkuvasti hyökkäyksiä kohti Ilves-maalia ja haki ahnaasti tasoitusta. Se syntyikin lopulta 81. minuutilla. Salminen pelasi viereen Wilma Spetsille, jonka laukaus upposi tarkasti Ilves-maaliin ja lukemiksi tulostaululla muuttui 2-2.

Honka haki ottelun loppuminuutit hanakasti vielä voitto-osumaakin, mutta Spetsin osuma jäi ottelun viimeiseksi. Näin ollen Tapiolassa jaettiin pisteet.

– Lopputulos toki harmittaa, kun peli oli ihan voitettavissa. On tottakai hyvän joukkueen merkki ja osoitus kovasta henkisestä kantista, että pystyimme nousemaan kahden maalin takaa tasoihin. Kun pääsemme heti ottelun alusta omalle tasollemme, olemme hyvillä vesillä, totesi Hongan maalilla torjunut Sofia Manner ottelun jälkeen.

Hongan kausi Kansallisessa Liigassa jatkuu ensi viikon lauantaina, kun joukkue matkaa Jyväskylään JyPK:n vieraaksi. Ottelu käynnistyy kello 16.00 ja sitä voi seurata suorana Ruutu+:n kautta!

Hongan kokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#6 Heini Toivonen
#9 Jasmin Leppioja (56′ Eveliina Parikka)
#14 Wilma Spets
#17 Tiia Savolainen (63′ Katja Hakala)
#21 Katarina Naumanen (72′ Saara Lappalainen)
#27 Hanna Ruohomaa (63′ Krista Hakala)
#66 Niia Salminen
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #15 Inka Kaivola, #31 Sonja Ferm (MV)

Back to top