Etsi tältä sivustolta

Kansallinen Liiga käynnistyy Hongan osalta sunnuntaina

Julkaistu

Hongan kausi 2021 Kansallisessa Liigassa käynnistyy ylihuomenna sunnuntaina 18.4. kello 16.00 alkaen, kun vieraaksi Espooseen saapuu Ilves. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana Ruutu+:n kautta!

Honka eteni talvella pelatussa Suomen Cupissa puolivälieriin saakka. Lohkovaiheessa se pelasi 1-1 tasapelin PK-35 Vantaata vastaan ja kaatoi TiPS:n selvin 4-2 lukemin. Puolivälierissä KuPS oli maalin verran parempi ja jatkoi välieriin 1-2 tuloksella.

Hongan vahva runko on pysynyt viime kaudesta kasassa ja tavoitteet ovat joukkueella jälleen korkealla. Uusia vahvistuksia ovat mm. HJK:sta saapuneet hyökkääjät Hanna Ruohomaa ja Eveliina Parikka, Honkaan palanneet Katja ja Krista Hakala, sekä TPS:stä saapunut toppari Daniela Sandås. Lisäksi uusia nimiä ovat maalivahtiosastolle saapunut Sonja Ferm, Jyväskylän Espooseen vaihtanut, nuori laitahyökkääjä Niia Salminen, sekä Hongan B-juniorit viime kaudella SM-hopeaan kipparoinut puolustaja Senja Salo. Myös jo osan viime kaudesta mukana ollut maalivahti Sofia Manner taistelee peliajasta Hongan maalilla tällä kaudella.

–  Mahtavaa, että Kansallinen Liiga alkaa taas – sitä on odotettu! Meillä on kova preseason takana ja koen, että olemme valmiit kauteen. Olemme treenanneet fyysisesti kovaa ja tietenkin omaa pelitapaamme on käyty läpi, toteaa kapteeninnauhaa kantava Milla Punsar.

Viime kauden päätteeksi kahdeksanneksi sijoittunut Ilves koki isoja menetyksiä, kun joukkueen jätti monta avainpelaajaa. Esimerkiksi Sanni Ojanen siirtyi Ahvenanmaalle ja kolmikko Roosa Tuominen, Tuuli Enkkilä ja Annika Laihanen HJK:n paitaan. Viime kauteen verrattuna uusina niminä tamperelaisten ryhmää vahvistavat mm. joukkueeseen Norjasta palannut Johanna Salmijärvi, sekä TPS:stä saapunut Laura Kattelus.

Suomen Cupissa Ilves kaatoi lohkovaiheen avausottelussaan TPS:n 3-0 ja kärsi toisessa 1-3 tappion Åland Unitedille. Puolivälierissä vastaan tuli HJK, joka oli vahvempi loppulukemin 5-0.

Honka ja Ilves kohtasivat viime kaudella kahdesti. Liigakauden avausottelu Tapiolassa päättyi 1-1 tasapeliin. Tammelassa Honka nousi viimeisen puolituntisen aikana kahden maalin takaa 3-2 vierasvoittoon.

Vaikka Ilveksen ryhmästä onkin lähtenyt viime kauden jälkeen paljon avainpelaajia, tiedetään Hongan leirissä tamperelaisten vaarallisuus. Yksi mielenkiintoinen nimi on esimerkiksi nuori Sofia Määttä, joka iski viime kaudella kolmeen liigaotteluun kaksi maalia.

–  Pelaajat varmasti muistavat, että Ilves ei ollut meille viime kaudella helppo vastustaja. Kun pelaamme omalla hyvällä tasollamme, pistepotti jää varmasti Tapiolaan, Punsar summaa.

Suoraan lähetykseen ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

Back to top