Etsi tältä sivustolta

Hongalle kauden avausvoitto Jyväskylästä

Julkaistu

Avausottelussaan Ilveksen kanssa 2-2 tasapeliin päätynyt Honka matkasi Kansallisen Liigan toiselle kierrokselle Jyväskylään JyPK:n vieraaksi. Honka hallitsi peliä läpi ottelun ja Heini Toivosen rangaistuspotkumaalin jäätyä ottelun ainoaksi matkasivat pisteet Espooseen.

Avausjakso

Honka otti pelin hallinnan itselleen alusta saakka. Ensimmäinen paikka avausmaaliin avautui yhdeksännellä minuutilla Hanna Ruohomaalle, mutta hyökkääjän laukaus suuntautui hieman etukulmasta ohitse.

Honka rakensi hieman puolen tunnin pelin jälkeen kaksi hyvää tilannetta. Heini Toivonen nosti pallon Tiia Savolaiselle, mutta JyPK-puolustus sai pidettyä Ruohomaan irti pallosta, eikä hyökkääjä ehtinyt Savolaisen keskitykseen. Tilannetta seuranneesta sivurajaheitosta pallo pelattiin Ruohomaalle, jonka JyPK-puolustaja joutui kaatamaan rangaistusalueen sisällä. Rangaistuspotkua asettui laukomaan Heini Toivonen. Puolustaja upotti pallon varmasti pilkulta ohi JyPK-vahti Fanny Söderströmin ja Honka siirtyi 1-0 johtoon.

Honka oli lähellä tuplata johtonsa muutamaa minuuttia myöhemmin. Savolainen leikkasi vahvasti keskelle ja viritti laukauksen, mutta Söderström ehti pallon tielle.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin Hongan 1-0 vierasjohdossa.

Toinen jakso

Hongan illan toinen maali oli uudelleen lähellä heti toisen nelivitosen alkuminuuteilla. Milla Punsar riisti pallon korkealla ja viritti tarkan laukauksen kohti alakulmaa. Söderström torjui kudin kulmapotkuksi.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Honka riisti jälleen pallon syvällä JyPK:n alueella ja Savolainen pääsi kokeilemaan. Laukaus kolahti kuitenkin tolppaan ja siitä lähes maaliviivaa pitkin ulos.

Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Eveliina Parikka löysi tarkalla keskityksellään maalin edustalle vapaaksi jääneen Jasmin Leppiojan, mutta hyökkääjän laukaus epäonnistui ja karkasi maalin ylitse.

Lisämaaleja ei ottelussa nähty, joten Honka nappasi kauden avausvoittonsa sarjan toisella kierroksella loppulukemin 1-0. Sarjataulukossa keltamustat ovat sijalla neljä, tasapisteissä Åland Unitedin kanssa ja kaksi pistettä KuPS:ia ja HJK:ta perässä.

– Peli oli meidän hallussamme. JyPK puolusti omaa maaliaan hyvin. Jaksoimme kuitenkin pitää palloa ja olla kärsivällisiä sen kanssa, jotta saisimme luotua maalipaikkoja. Onnistuimme myös pitämään oman maalimme puhtaana. Kauden avausvoitto tuntuu todella hyvältä ja menemme seuraavaan otteluun hyvillä fiiliksillä, kommentoi topparina täyden ottelun urakoinut Daniela Sandås.

Hongan kausi jatkuu kotiottelulla. Ensi viikon torstaina 29.4. kello 18.30 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu PK-35!

Hongan kokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen (58′ Krista Hakala)
#14 Wilma Spets
#17 Tiia Savolainen (58′ Jasmin Leppioja)
#21 Katarina Naumanen
#27 Hanna Ruohomaa (46′ Eveliina Parikka)
#66 Niia Salminen (67′ Aino Vuorinen)
#77 Milla Punsar (79′ Inka Kaivola)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #16 Katja Hakala, #31 Sonja Ferm (MV)

Back to top