Etsi tältä sivustolta

Suomen Cup käyntiin tasapelillä

Julkaistu

Honka avasi taipaleensa Suomen Cupissa 2021, kun se kohtasi vieraskentällä PK-35 Vantaan. Ottelu oli tasainen ja kun molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kerran, päädyttiin pistejakoon loppulukemin 1-1.

Avausjakso

Ottelu oli alkuminuuteista asti tasainen. Kumpikaan joukkue saanut otettua selvää hallintaa, ja vaaralliset maalipaikat jäivät vähiin.

Avausmaalin onnistui kuitenkin iskemään kotijoukkue hieman ennen kuin puoli tuntia oli pelattu. Oona Sevenius syötti maalin edustalle, ja Roosa Bröijer viimeisteli.

Enempää osumia ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso

Honka suoritti tauolla yhden vaihdon, kun Aino Vuorinen korvasi kentällä Inka Kaivolan.

Keltamustat onnistuivat tasoittamaan, kun toista jaksoa oli pelattu viitisen minuuttia. Honka sai vapaapotkun päätyrajan tuntumasta, ja se pelattiin rangaistusalueen rajoilla odotelleelle Tiia Savolaiselle. Jo viime kaudella joukkueiden Kansallisen Liigan kohtaamisessa upean maalin tehnyt laitapelaaja esitteli jälleen laukaisutaitojaan, ja upotti pallon PK-maalin yläkulmaan.

Honka oli vahva toisen jakson alkupuolella ja onnistui luomaan muutamia tilanteita PK-maalille. Verkkoon asti pallo ei kuitenkaan tietään löytänyt.

Myös kotijoukkueella oli paikkansa toisella nelivitosella, mutta varmasti Hongan maalilla pelannut Sofia Manner, sekä keltamustien puolustus pitivät koko toisen jakson maalinsa koskemattomana.

Kun enempää maaleja ei ottelussa nähty, päädyttiin pistejakoon luvuin 1-1.

Oli hienoa päästä pelaamaan kauden ensimmäinen kilpailullinen ottelu. Pallollinen pelaaminen ei ollut meillä tänään riittävällä tasolla ja hätiköimme pallon kanssa etenkin riistojen jälkeen. Myös joukkueena puolustamista täytyy vielä parantaa. Kaiken kaikkiaan tasapeli oli ehkäpä oikeutettu tulos, kiteytti maalintekijä Tiia Savolainen ottelun jälkeen.

Hongan urakka Suomen Cupissa jatkuu toisella lohko-ottelulla TiPS:iä vastaan. Ottelun pelipaikka ja tarkka aikataulu tarkentuvat vielä.

Hongan kokoonpano:

#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen
#14 Wilma Spets (62′ Venla Orkamo)
#15 Inka Kaivola (46′ Aino Vuorinen)
#16 Katja Hakala
#17 Tiia Savolainen
#21 Katarina Naumanen
#27 Hanna Ruohomaa (62′ Ida Heikkinen)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #28 Eevi Sutela, #31 Sonja Ferm (MV), #37 Senja Salo

Back to top