Etsi tältä sivustolta

Suomen Cup käyntiin lauantaina PK-35 Vantaata vastaan

Julkaistu

Honka avaa kilpailullisen kautensa vuoden 2021 osalta ylihuomenna lauantaina, kun joukkue kohtaa Suomen Cupissa PK-35 Vantaan. Ottelu käynnistyy Myyrmäki-hallissa kello 14.00.

Hongalla on otteluun lähtiessä alla kaksi harjoitusottelua. Ensimmäinen päättyi Hongan 2-1 voittoon Ilveksestä, ja viikko sitten U17-maajoukkuetta vastaan päädyttiin 2-2 tasatulokseen.

Hongan viime kaudelta tuttu runko on vahvistunut talven aikana useammalla uudella pelaajalla. Joukkueeseen ovat saapuneet Hanna Ruohomaa, Eveliina Parikka, Daniela Sandås, Niia Salminen, Sonja Ferm, sekä Katja ja Krista Hakala.

Päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä on hyvin tyytyväinen kasassa olevaan ryhmään.

– Meillä on kasassa erittäin kilpailukykyinen ja tasainen joukkue. Sisäinen kilpailu pelipaikoista on todella kovaa. Kun saamme vielä erilaisia vaivoja kuntouttavat pelaajat mukaan, niin meillä on erittäin vahva nippu, ja pystymme tekemään tarvittavaa rotaatiota ottelusta toiseen, hän toteaa.

Suomen Cupin lohkovaihe pelataan kolmen joukkueen yksinkertaisissa lohkoissa. Jokaiselle joukkueella kertyy siis vain kaksi ottelua, joten jokainen piste on erittäin tärkeä.

– Kun pelataan näin aikaisessa vaiheessa, keskellä kovinta harjoituskautta, tuo se tottakai hieman haastetta. Joudumme tasapainottelemaan kuormituksen kanssa. Silti, Suomen Cuppiin lähdetään aina ilman muuta sillä ajatuksella, että haluamme mennä loppuun saakka ja voittaa koko kilpailun. Tuskin millään joukkueella on vielä helmikuussa joukkuepeli täysin valmista, mutta tämä on hyvä mittari siihen, missä me menemme juuri nyt, Lappi-Seppälä sanoo.

Viime kaudella seitsemänneksi Kansallisessa Liigassa sijoittunut PK-35 Vantaa on Hongan tapaan pitänyt viime kauden pelaajarunkonsa hyvin kasassa. Uusina niminä joukkueeseen ovat saapuneet mm. Laura Kölhi TiPS:istä, Rosa-Tuulia Mikkola Ilveksestä, sekä Reetta Suomela VJS:stä.

PK käynnisti Suomen Cupin viime viikolla voitolla, kun vantaalaisten keskinäisessä kaatui TiPS lukemin 4-1. Lappi-Seppälä tietää, kuinka vaarallinen joukkue lauantain vastustaja on.

– PK-35 Vantaa on ollut meille aina todella tiukka vastus. Varsinkin Cupin ottelut ovat olleet aina hyvin tasaisia. Näen, että he ovat jonkin verran vahvistuneet viime kaudesta. Se, miten he voittivat TiPS:n viime pelissä on osoitus siitä, että kyseessä on vaarallinen joukkue, jota ei voi lainkaan aliarvioida.

Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta kotijoukkue lähettää sen suorana SolidSportin kautta 10 euron hintaan.

Back to top