Etsi tältä sivustolta

Aino Vuorinen ja Honka jatkosopimukseen

Julkaistu

Juuri 19 vuotta täyttänyt Vuorinen on Hongan oma kasvatti. Laitahyökkääjä aloittaa kolmannen pääsarjakautensa Hongassa.

Vuorinen nousi edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon kaudelle 2019 ja otti heti suuren roolin. Avauskaudellaan liigassa hän teki viisi maalia kahdessakymmenessäkahdessa ottelussa. Kuluneen kauden alku jäi väliin vammojen vuoksi, mutta pelikuntoon palattuaan Vuorinen oli jälleen yksi joukkueen näkyvimmistä pelaajista. Kymmenessä ottelussa minuutteja kertyi yhteensä 806. Maaleja syntyi kaksi kappaletta.

– Jatkan todella hyvillä fiiliksillä kasvattiseurassani taas yhden vuoden lisää! Meillä on joukkueessa ihan mahtava pöhinä ja koen, että nuorena pelaajana minulla on täällä paras mahdollinen tukiverkosto kehittyä. Treeneihin on aina kiva tulla, kun on samanhenkisiä ja ammattitaitoisia ihmisiä ympärillä.  Itselleni tämä on erityisen tärkeää ja olenkin todella kiitollinen, että Hongassa jokaista arvostetaan niin pelaajana, kuin ihmisenä, Vuorinen kommentoi.

Vuorinen uskoo, että Honka taistelee ensi kaudella Kansallisen Liigan kärkisijoista.

– Viime kausi oli omalla kohdallani vaikea loukkaantumisten takia, joten toivonkin erityisesti saavani nyt mahdollisimman ehjän kauden. Joukkueena meillä on varmasti paljon opittavaa, mutta myös mukaan otettavaa viime kaudelta. Uskon, että jos pystymme tulevalla kaudella suoriutumaan joukkueena tasaisemmin omalla tasollamme, voimme varmasti tavoitella sarjassa kirkkaampia sijoja, hän sanoo.

Vuorinen on kuulunut nuorisomaajoukkueiden vakiopelaajiin jo pitkään. Hän oli muun muassa mukana alle 17-vuotiaiden maailmamestaruuskilpailuissa Uruguayssa 2018 ja on kantanut isoa vastuuta myös U19-maajoukkueessa.

– Nuoresta iästään huolimatta Aino omaa erittäin hyvät fyysiset ominaisuudet. Hän pärjää erittäin hyvin korkean intensiteetin tilanteissa myös pallollisena. Ainolla on erittäin hyvä potkutekniikka, mutta hän pystyy antamaan hyvin myös ovelia, salattuja murtosyöttöjä ja pystyy ratkomaan itse otteluita, analysoi päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

#MeOllaanHonka

Back to top