Etsi tältä sivustolta

Viime kauden kärkijoukkueet kohtaavat sunnuntaina Töölössä

Julkaistu

Sunnuntaina Töölön Bolt Arenalla nähdään kello 18.30 alkaen kahden viime kauden kärkijoukkueen taisto, kun hopeamitaleita juhlinut FC Honka kohtaa hallitsevan Suomen mestarin HJK:n.

Molemmat joukkueet kokivat viime kierroksella tappion. Hongan kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesi, kun PK-35 haki pisteet Tapiolasta niukasti 0-1. Myös HJK:n tappio tuli yhden maalin erolla, kun Åland United oli Ahvenanmaalla parempi luvuin 2-1.

– Sunnuntain pelistä HJK:ta vastaan on tulossa kova ottelu. Molemmilla joukkueilla on alla tappiot edellisestä ottelustaan joten kentällä nähdään varmasti kaksi voitontahtoista joukkuetta. Meidän täytyy parantaa pelin rytmittämistä ja pyrkiä säilyttämään oma taso läpi ottelun, jotta saamme pisteet kotiin, kommentoi laitahyökkääjä Henna Tenkanen.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät ennen lauantaina pelattavia otteluita perättäisiltä sijoilta. HJK on viidentenä yhdellätoista pisteellä ja Honka kuudentena pisteen vähemmän keränneenä. Kärkipaikkaa pitävä TiPS on kerännyt yhteensä neljätoista pistettä, joten jaossa on jälleen hyvin tärkeät pisteet erittäin tasaisessa kärkitaistossa.

Hongan sisäistä maalitilastoa johtaa neljästi maalannut Dana Leskinen. Kahdesti ovat osuneet Vilma Hakala ja Milla Punsar ja kerran verkkoja on heiluttanut Riikka Hannula.

HJK:ssa tapahtui talvella valmentajavaihdos, kun Jonne Kunnas tuli Joonas Rantasen tilalle. Mestarijoukkueen avainpelaajista Ashley Riefner siirtyi Åland Unitediin. Joukkueessa on kuitenkin yhä tuttuja vastuunkantajia, kuten Essi Sainio ja Linda Ruutu. Helsinkiläisten kauden maaleista Sainio on tehnyt neljä, Nea Lehtola kaksi, ja kerran ovat osuneet Ruutu, Emmaliina Tulkki, Katariina Kosola, sekä Annika Huhta.

– HJK:ssa on paljon tuttuja pelaajia viime kausilta, mutta myös uusia vahvistuksia, joten pelistä tulee varmasti mielenkiintoinen, Tenkanen sanoo.

HJK-pelin jälkeen Hongalla on viikon tauko otteluista. Kausi jatkuu taas lauantaina 8.8. Åland Unitedin vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 15.8. klo 15.00 alkaen. Silloin vastassa on TPS.

Back to top