Etsi tältä sivustolta

Kohti uutta kautta

Julkaistu
Hongan valmistautuminen Naisten Liigan kaudelle 2020 on hyvässä vauhdissa. Uuden kauden ensimmäiset harjoitukset pidetään tänään tiistaina.

Hongalla on kasassa vahva valmennustiimi alkavalle kaudelle. Päävalmentajana jatkaa ensimmäisellä kaudellaan Hongassa joukkueen upeasti hopealle johdattanut Rosa Lappi-Seppälä. Apunaan Lappi-Seppälällä on Ari Innala, joka on valmentanut Hongassa jo pitkään. Innala jatkaa myös tyttöjen BSM-joukkueen päävalmentajana.

– Pidän koko toiminnan kehityksen kannalta äärimmäisen tärkeänä, että pystyimme kasvattamaan valmennustiimiämme niin laadullisesti kuin määrällisestikin. Ari on jo pitkän linjan honkalainen ja hänellä on monen vuoden kokemus nais- ja tyttöfutiksesta. Viimeiset vuodet hän on valmentanut seuramme B-tyttöjä. Seuran pelaajakehityspolun kannalta on tärkeää, että meillä on aito päivittäinen linkki naisten edustusjoukkueen ja junioripuolen kanssa, Lappi-Seppälä kommentoi.

Maalivahtivalmentajana tiimissä jatkaa Eemeli Ihalainen, jolle alkava kausi on jo seitsemäs Hongassa. Lappi-Seppälä pitää Ihalaista yhtenä alansa parhaista.

– Eemeli omaa jo varsin pitkän kokemuksen tällä tasolla. Hän kuuluu ehdottomasti Suomen maalivahtivalmennuksen kärkiryhmään ja omaa hyvät vuorovaikutustaidot, Lappi-Seppälä sanoo.

Liigajoukkueen valmennuksessa on mukana myös FC Honka ry:n tyttöpuolen talenttivalmentajana syksyllä aloittanut Omar Adlani. Adlani siirtyi Honkaan PK-35 Helsingistä.

– Omar on moderni nuori valmentaja, jolla on hyvä tietämys monella eri osa-alueella. Häneltä saamme paljon lisää, etenkin yksilöllisen valmennuksen puolella, Lappi-Seppälä analysoi.

Pelaajien hyvinvoinnista huolehtivat tulevalla kaudella viime kaudelta tuttu Kevin Collet, sekä uutena kasvona mukaan tuleva Eetu Nummelin.

– Kevinin roolina on fysioterapian, vammojen hoidon ja ennaltaehkäisyn lisäksi huolehtia joukkueen fyysisestä valmennuksesta sekä kuormituksen seurannasta. Eetun vastuulla taasen on kenttätasolla huolto- sekä alku- ja loppurutiinit, avaa Lappi-Seppälä roolitusta.

Myös joukkueen pelaajatilanne on erittäin hyvässä vaiheessa. Kasassa on 22 sopimusta tulevalle kaudelle. Tuoreimpana Honka on tehnyt jatkosopimuksen maalivahti Nea Laitilan kanssa. Laitila aloittaa toisen kautensa Hongassa. Viime vuosi oli maalivahdille vaikea koko kauden ajan vaivanneen loukkaantumisen vuoksi. Hän jatkaa kuitenkin Hongassa erittäin hyvillä mielin ja odottaa innolla paluuta pelikentille.

— Olen todella iloinen jatkosopimuksesta ja odotan innolla uuden kauden alkua. On mahtavaa olla joukkueessa, joka on täynnä taitavia ja motivoituneita pelaajia sekä taustoja. Tavoitteeni kaudelle on selättää loukkaantuminen ja palata takaisin tolppien väliin. Hongassa on erinomaiset olosuhteet, jotka mahdollistavat tämän tavoitteen saavuttamisen, Laitila kommentoi.

Laitila siirtyi VJS:n riveistä Kuopioon Pallokissojen maalinsuulle kaudeksi 2017. Viime kaudelle edessä oli paluu pääkaupunkiseudulle, tällä kertaa Hongan keltamustaan paitaan. Laitila oli kuluneella kaudella loukkaantumisestaan huolimatta tiiviisti joukkueen mukana. Päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä uskookin, että loukkaantumisen jäljiltä kentille palaa entistä vahvempi pelaaja.

– Nea on positiivinen ja iloinen persoona, joka on esimerkillisesti sitoutunut joukkueen toimintaan. Vaikka hänellä on ollut melko lailla epäonnea loukkaantumisten suhteen eikä hän pystynyt viime kaudella pelaamaan, on hän osoittanut henkisen vahvuutensa ja pystynyt kannustamaan muita parempiin suorituksiin. Toivon, että ensi kaudella loukkaantuminen on selätetty ja hän pystyy pelaamaan ehjän kauden. Jos joku niin juuri Nea ansaitsee vahvan comebackin, Lappi-Seppälä sanoo.

Back to top