Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga Yläloppusarja 2018: PK-35 Vantaa – FC Honka

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honka aloitti Naisten Liigan ylemmän loppusarjan tasaamalla pisteet PK-35 Vantaan kanssa Myyrmäessä. Honka siirtyi Milla Punsarin soolomaalilla johtoon, mutta vantaalaiset tulivat toisella jaksolla Heidi Kollasen rangaistuspotkuosumalla tasoihin.

Naisten Liigan ylempi loppusarja, Myyrmäki, 8.9. 14:00

PK-35 Vantaa – FC Honka 1-1 (0-1)

13. 0-1 Milla Punsar
65. 1-1 Heidi Kollanen rp.

Yleisö: 229

Milla Punsar on päättänyt pitkän kuljetuksensa avausmaaliin.

Honka oli muuttanut taktiikkaansa joukkueiden aiemmista kohtaamisista, ja valmistautui samalla keskiviikon UWCL-otteluun. Espoolaiset vetäytyivät läpi ottelun syvälle omalle kenttäpuoliskolleen ja pyrki iskemään tilaisuuden tullen vastahyökkäyksillä.

Ottelun avausmaali nähtiinkin nopean hyökkäyksen päätteeksi. Milla Punsar paineli upeasti keskialueelta vantaalaispuolustuksen läpi ja ampui voimalla etunurkkaan ohi maalivahti Emma Immosen. Avausjaksolla ei lisämaaleja nähty, joten tauolle siirryttiin Hongan vierasjohdossa.

Heidi Kollanen valmistautuu ampumaan tasoitusosuman.

Toisen jakson kaava oli selkeä. Honka puolusti alhaalta, ja pakotti PK-35 Vantaan hyökkäämään haluamallaan tavalla. Kotijoukkue pysyikin pääasiassa poissa vaarallisilta maalipaikoilta, vaikka pallonhallinta oli lähes täysin vantaalaisilla.

Tasoitusosuma syntyi erikoistilanteesta. Vantaalaisille tuomittiin rangaistuspotku maalinedustilanteen jälkeen, eikä Heidi Kollanen erehtynyt viimeistelyssään. Vantaalaiset jatkoivat painostustaan maalinsa jälkeenkin. Vierasjoukkue ei tällä kertaa saanut omaa pallollista peliään toisella jaksolla käyntiin, ja maalipaikat kotijoukkueen päässä olivat harvassa. Pallokerho sai vielä viime minuuteilla pari laadukasta tilannetta Hongan maalin eteen, mutta espoolaisten puolustus Paula Myllyojan johdolla selvitti tilanteet.

Anna Vlasoff ja Paula Myllyoja pitivät huolen ettei lisäosumia syntynyt.

Tasatulos ei varmastikaan tyydyttänyt kummankaan joukkueen leirissä, sillä taistelu mitalisijoista on tällä kaudella todella tiukka eikä pistemenetyksiin juuri ole varaa.

Hongan seuraava Naisten Liigan peli on ensi lauantaina, jolloin joukkue matkaa Jyväskylään JyPK:n vieraaksi. Sitä ennen on kuitenkin edessä kauden toistaiseksi tärkein ottelu, kun FC Zürich saapuu vierailulle Mestarien liigassa. Ottelu pelataan Telia 5G areenalla keskiviikkona 12.9. kello 19:00 alkaen.

 
Kommentit

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo kertoi  joukkueensa puolustuspelin sujuneen suunnitelmien mukaan.

“Oli mukava päästä taas pelaamaan pitkästä aikaa, kun sarjassa on niin paljon katkoja. Ja oli mukava avata heti PK-35 Vantaata vastaan.”

“Ottelu oli hieman hidastempoinen. Lähdimme peliin vähän eri tavalla kuin kahteen edelliseen kohtaamiseen, joissa prässäsimme korkealta. Annoimme PK:lle pallonhallinnan, eikä siinä mielestäni ollut liiemmin ongelmia. Heillä oli välillä kahdeksankin pelaajaa meidän yhtä hyökkääjää vastaan. Jossain vaiheessa he nostivat sitten pelaajia hieman enemmän ylöspäin, mutta en kokenut, että meillä oli koko pelin aikana mitään ongelmia. Oikeastaan heidän hyökkäyksensä tulivat niiltä alueilta, joilta me halusimmekin niiden tulevan.”

“Pallollinen peli ei meillä toiminut ihan sillä tavalla kuten halusimme. Maali oli Millalta todella hieno suoritus.”

 
Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

PK-35 Vantaa - FC Honka 1-1, Naisten Liiga

 
Kokoonpanot

PK-35 Vantaa

Emma Immonen; Tiia Peltonen, Mimmi Nurmela, Kaisa Collin var.30, Heidi Kollanen (86. Ronja Ikonen), Sanna Saarinen, Elina Salmi (77. Netta Koso), Eva Nyström var.65, Ashley Riefner, Roosa Toivanen, Roosa Bröijer

vaihdossa: Vilma Väisänen, Mette Barck, Ella Hopponen, Tia-Maria Jaakonsaari

Honka

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen (86. Jutta Rantala), Milla Punsar, Marianna Tolvanen; Ella-Rosa Huusko

vaihdossa: Pauliina Nuora, Elli Pikkujämsä, Jessika Lindström, Anni Miettunen, Suvi Kärkkäinen, Sini Vehviläinen

Back to top