Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: Pallokissat – FC Honka

Julkaistu

Otteluraportti

Naisten Liigan runkosarja päättyi FC Hongan osalta vierasvoittoon Pallokissojen vieraana Kuopiossa. Selvistä 1-4 lukemista huolimatta Hongan peli ei lähtenyt missään vaiheessa aivan kunnolla käyntiin. Vierasvoiton ja päivän muiden tuloksien myötä Honka lähtee ylempään loppusarjaan neljänneltä sijalta. Viisi pistettä sarjakärki HJK:n takana.

Naisten Liiga 18.8. 17:00, Savon Sanomat Areena, Kuopiossa

Pallokissat – FC Honka 1-4 (0-1)

23. 0-1 Ella-Rosa Huusko (Milla Punsar)
60. 1-1 Ella Vanhanen
74. 1-2 Sini Vehviläinen rp.
78. 1-3 Jutta Rantala
88. 1-4 Rantala (Vehviläinen)

Yleisöä: 385

Hongalla oli avausjaksolla tukku maalipaikkoja, mutta tauolle siirryttäessä ero maalin verran espoolaisten eduksi. Jakson ainokaisen viimeisteli ex-Pallokissa Ella-Rosa Huusko. Milla Punsar kaivoi pelivälineen itselleen Hongan hyökkäyspuolikkaalla ja paineli puolustajan ohi kentän päätyyn asti. Päädystä lähti tarkka syöttö maalin eteen josta Huusko sijoitti pallon lähes tyhjään maaliin.

Toisella jaksolla iski ensin kotijoukkue. Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Ella Vanhanen laukoi taidokkaasti pallon Hongan maalin takanurkkaan.

Espoolaiset eivät kuitenkaan maalista hätkähtäneet vaan siirtyivät nopeasti jälleen johtoon.  Reilu vartti ennen loppua Anna Vlasoff kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Sini Vehviläinen upotti kolmannen pilkkunsa lähes viikon sisään varmasti maaliin, ja näin taululle lukemat 1-2.

Siirryttyään toistamiseen johtoon, ei Honka enää asemastaan luopunut. Illan kolmas syntyi vahvan prässin päätteeksi, kun pallo päätyi Jutta Rantalalle rangaistusalueen reunalle. Rantala laukoi pallon vasemmallaan pelaajaryhmän keskeltä kuopiolaisten maalin vasempaan alanurkkaan.

Rantala vastasi myös ottelun viimeisestä osumasta. Tällä kertaa maalin alusti Vehviläinen, joka keskitti Pallokissojen päätyrajalta takanurkalle jonne Rantala oli juossut itsensä vapaaksi. Pallo varmasti maaliin, ja loppulukemat 1-4 valotaululle.

Naisten Liiga jää nyt pienelle tauolle, jonka jälkeen alkavat loppusarjat. Honka jatkaa viisi ottelukierrosta sisältävässä yläloppusarjassa. Otteluohjelma julkaistaan lähipäivinä.

Kommentit

Hongan Elli Pikkujämsä oli tyytyväinen maalipaikkojen määrään.

“Peli oli mielestäni suurimmilta osin meidän pallonhallintaa. Maalipaikkoja tuli suhteellisen hyvin ja kuitenkin neljä palloa saatiin sisälle. Yksi harmittava maali omiin mutta hyvin saatiin nollattua. Positiivinen tulos siihen nähden kuinka paljon on ollut toimintaa viimeisen parin viikon sisällä!”

Toinen laitapakki Anni Miettunen iloitsi Pikkujämsän tavoin täydestä pistepotista otteluruuhkan päätteeksi.

“Ottelu oli siinä mielessä hieman kaksijakoinen, että tulos oli loistava, mutta pelillisesti emme ehkä päässeet samanlaiseen lentoon kuin viime otteluissa. Tiiviissä ottelurupeamassa tärkeintä on kuitenkin kolmen pisteen hankkiminen, ja sen hoidimme lopulta. Hallitsimme ottelua oikeastaan koko ajan, mutta Pallokissat tuli harmittavasti tasoihin toisella jaksolla. Emme kuitenkaan hätkähtäneet tilanteesta, vaan iskimme tarvittavat maalit perään. Osoitimme jälleen joukkueemme laadun vahvalla yhteisellä tekemisellä. Myös vaihdosta sisään tulleet pelaajat onnistuivat erinomaisesti tuomaan oman panoksensa otteluun.”

Kokoonpanot

Pallokissat

Nea Laitila; Kaisla Karppinen, Ellen Rönkkö, Tiia Hirvonen (71. Eeva Kettunen), Kaisa Kotka (80. Aino Kröger), Jasmin Leppioja, Emilia Ukkonen, Alisa Jaakonaho, Ella Vanhanen, Saana Hartikainen, Filippa Kilponen

vaihdossa: Emmi Mäkinen, Elina Kettunen, Maarit Toppinen, Elsa Sulku

Honka

Paula Mylloja; Anni Miettunen, Anna Auvinen (60. Anna Vlasoff), Emilia Iskanius, Elli Pikkujämsä; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen, Milla Punsar, Marianna Tolvanen (57. Jutta Rantala); Ella-Rosa Huusko (60. Sini Vehviläinen)

vaihdossa: Aino Nurmi, Henna Tenkanen, Kaisa Ranki

Back to top