Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: Pallokissat – FC Honka

Julkaistu

Otteluraportti

Naisten Liigan runkosarja päättyi FC Hongan osalta vierasvoittoon Pallokissojen vieraana Kuopiossa. Selvistä 1-4 lukemista huolimatta Hongan peli ei lähtenyt missään vaiheessa aivan kunnolla käyntiin. Vierasvoiton ja päivän muiden tuloksien myötä Honka lähtee ylempään loppusarjaan neljänneltä sijalta. Viisi pistettä sarjakärki HJK:n takana.

Yleisöä: 385

Hongalla oli avausjaksolla tukku maalipaikkoja, mutta tauolle siirryttäessä ero maalin verran espoolaisten eduksi. Jakson ainokaisen viimeisteli ex-Pallokissa Ella-Rosa Huusko. Milla Punsar kaivoi pelivälineen itselleen Hongan hyökkäyspuolikkaalla ja paineli puolustajan ohi kentän päätyyn asti. Päädystä lähti tarkka syöttö maalin eteen josta Huusko sijoitti pallon lähes tyhjään maaliin.

Toisella jaksolla iski ensin kotijoukkue. Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Ella Vanhanen laukoi taidokkaasti pallon Hongan maalin takanurkkaan.

Espoolaiset eivät kuitenkaan maalista hätkähtäneet vaan siirtyivät nopeasti jälleen johtoon.  Reilu vartti ennen loppua Anna Vlasoff kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Sini Vehviläinen upotti kolmannen pilkkunsa lähes viikon sisään varmasti maaliin, ja näin taululle lukemat 1-2.

Siirryttyään toistamiseen johtoon, ei Honka enää asemastaan luopunut. Illan kolmas syntyi vahvan prässin päätteeksi, kun pallo päätyi Jutta Rantalalle rangaistusalueen reunalle. Rantala laukoi pallon vasemmallaan pelaajaryhmän keskeltä kuopiolaisten maalin vasempaan alanurkkaan.

Rantala vastasi myös ottelun viimeisestä osumasta. Tällä kertaa maalin alusti Vehviläinen, joka keskitti Pallokissojen päätyrajalta takanurkalle jonne Rantala oli juossut itsensä vapaaksi. Pallo varmasti maaliin, ja loppulukemat 1-4 valotaululle.

Naisten Liiga jää nyt pienelle tauolle, jonka jälkeen alkavat loppusarjat. Honka jatkaa viisi ottelukierrosta sisältävässä yläloppusarjassa. Otteluohjelma julkaistaan lähipäivinä.