Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga Yläloppusarja 2018: FC Honka – TPS

Julkaistu

Honka jatkaa lauantaina otteluitaan tasaisessa Naisten Liigan ylemmässä loppusarjassa. Samalla joukkue palaa pitkän tauon jälkeen takaisin Tapiolan Urheilupuistoon, sillä edellisestä kotiottelusta on ehtinyt vierähtää tasan kaksi kuukautta.  Lauantain ottelussa vastaan asettuu jo mitalitaisteluiden ulkopuolelle jääny Turun Palloseura.

TPS on sarjassa kuudentena, joka tulee olemaan myös joukkueen lopullinen sijoitus, sillä JyPK on jo 11 pisteen päässä, kun vain kolme kierrosta on pelaamatta. Niinpä turkulaiset voivatkin pelata paineetta loput ottelunsa.

Edellisellä kierroksella TPS hävisi PK-35 Vantaalle 1-5. Tuossa ottelussa ainokaisen maalin viimeisteli joukkueen selkeästi paras maalitykki Tiia Savolainen, joka nosti saldonsa jo 11 osumaan. Kakkosena sisäisessä pörssissä on neljästi onnistunut Wilma Spets ja kahden maalin naisia ovat Riikka Ketoja, Jenni Rannus sekä Milla Rantamäki.

FC Honka on sarjassa neljäntenä kahden pisteen päässä PK-35 Vantaasta ja kolmen pisteen päässä Åland Unitedista, jota sarjakärki HJK on pisteen edellä.

Edellisellä kierroksella FC Honka voitti vesisateen ryydittämässä maali-ilottelussa JyPK:n 5-4. Tuossa ottelussa maalin teossa onnistuivat Milla Punsar, Emilia Iskanius, Henni Malinen ja 200. liigapelinsä kunniaksi kahdesti osunut Sini Vehviläinen.

Liigan maalipörssissä neljäntenä oleva Ella-Rosa Huusko on Tiia Savolaisen tapaan tehnyt 11 osumaa. Hongan sisäisen pörssin toinen on yhdeksästi maalannut Milla Punsar ja häntä seuraavat kuuden maalin Sini Vehviläinen sekä viidesti verkkoja heiluttaneet Henni Malinen ja Jutta Rantala.

FC Honka ja TPS ovat kohdanneet liigahistoriassa 27 kertaa. Hongalla voittoja on 15, neljä kertaa pisteet on tasattu ja TPS on kuitannut täyden potin kahdeksasti. Maaliero on Hongan eduksi 66-37.

Tänä vuonna molemmat joukkueet ovat voittaneet keskinäisen ottelunsa vieraissa. Keväällä Honka vei pisteet Turusta numeroin 3-1 ja TPS kuittasi heinäkuussa Tapiolassa 2-0 voitolla.

Kommentit

Hongan keskikenttäpelaaja Suvi Kärkkäinen uskoo myös lauantain ottelun olevan tasainen:

“Lauantaina taistellaan taas tärkeistä pisteistä, kun TPS asettuu vastaan. Edelliset pelit TPS:ää vastaan ovat olleet tasaisia vääntöjä, mutta tiedämme miten kolme pistettä jää Espooseen. Tiukka mitalitaistelu on käynnissä ja yleisön tuki entistä tärkeämpää. Tule siis paikalle lauantaina!”

Puolustaja Anna Vlasoff uskoo TPS:n olevan motivoitunut sarjasijoituksen varmistumisesta huolimatta:

“TPS on aina osoittautunut vaikeaksi vastustajaksi kuten nähtiin viimeksikin. Joukkue on ulkona mitalipeleistä, mutta uskon, että vastaan tulee silti työteliäs, kovaa pelaava ja periksiantamaton TPS. Turkulaiset haluavat varmasti sekoittaa kärkijoukkueiden mestaruustaistoa, on ne sen verran – no “TURKULAISIA!”. Meillä tiedostetaan hyvin heidän heikkoudet ja niihin pitää iskeä, jotta pisteet jäävät Tapiolaan.

On hienoa, että neljä joukkuetta on neljän pisteen sisällä, joka tekee mestaruustaistosta mielenkiintoisen ja jännittävän! Pelit ja panokset sen kun kovenee! Lähdetään hyvällä asenteella ja fiiliksellä taistelemaan voitosta ja tärkeistä pisteistä! Kuitataan ne kalavelat!

Naisten Liigan ottelu FC Honka – TPS pelataan Tapiolan Urheilupuistossa 22.9. kello 14:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.
Ottelu on mukana Veikkauksen pitkävedossa ja kohteet löytyvät osoitteesta: veikkaus.fi/pitkaveto
Back to top