Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga Yläloppusarja 2018: FC Honka – HJK

Julkaistu

FC Honka pelaa lauantaina kauden viimeisen kotiottelunsa. Naisten liigan ylemmän loppusarjan toiseksi viimeisen pelikierroksen ottelusta ei panoksia puutu sillä mitalitaistelussa on mukana vielä neljä joukkuetta. Hongan vastustajaksi saapuu HJK, joka johtaa sarjaa. Espoolaisten ero viikonlopun vastustajaan on neljä pistettä.

Joukkueiden kohtaamiset runkosarjassa poikkesivat toisistaan. Honka otti selvän 3-0 voiton liigan avauskierroksella. Jälkimmäinen kohtaaminen toukokuun lopussa Helsingissä oli tasaisempi, ja pisteet jaettiin tuloksella 1-1.

HJK on napannut ylemmässä loppusarjassa toistaiseksi kaksi voittoa. Ensin kaatui TPS kotiottelussa lukemin 2-0 ja ennen maajoukkuetaukoa JyPK myös kotona selvästi 6-1. Ainoana tappiona on 2-1 tulos Åland Unitedin vieraana Ahvenanmaalla.

Hongan yläloppusarja on sujunut paikallisvastustajaa pisteen verran paremmin, sillä joukkue on TPS- ja JyPK-voittojen lisäksi napannut pisteen PK-35 Vantaan vieraana.

Kommentit

Marianna Tolvanen korostaa ottelun tärkeyttä molemmille joukkueille, ja kertoo myös viimeisen kotiottelun mukanaan tuomista tunteista.

“Viimeinen kotipeli ja todella haikea fiilis siitä! Tapiola on Suomen paras kotikenttä sen loistavan nurmen ansiosta. Jälleen kerran kausi on mennyt uskomattoman nopeasti, juurihan pelasimme HJK:ta vastaan Esportilla ensimmäistä liigaottelua ja nyt viimeistä kotiottelua samaa joukkuetta vastaan. Tavoitteena ainakin yhtä hyvä tulos kuin viimeksi ;) “

“Tulevat kaksi viimeistä ottelua ovat kaikille meille neljälle mestaruudesta taistelevalle joukkueelle elintärkeitä, joten odotan mielenkiinnolla, millainen peli huomenna nähdään. Me aiomme tehdä kaikkemme, että viimeisen vihellyksen jälkeen kolme pistettä jää Tapiolaan.”

“Tule siis paikalle katsomaan viimeistä kertaa otteitamme kotikentällä! Kaikki yleisön tuki on arvokasta meille pelaajille. Huomionarvoista on myös, että Yle Areena näyttää ottelun suorana meidän kauempana asuville faneille.”

 

Maalivahtivalmentaja Eemeli Ihalaiselle lauantain vastustaja on tuttu.

“Honka-HJK…Tapiola…nurmi…ja tietenkin syksy, jolloin mestaruuksia ratkotaan. Mikä voisi olla parempaa?”

“Matka on ollut pitkä ja puoli vuotta on taas kautta tahkottu. Onkin tullut aika puristaa pois viimeisetkin mehut.”

“Joukkueessa on hurja meno päällä ja joukkue suorastaan uhkuu lähes yhtä kovaa itseluottamusta kuin maalivahtivalmentaja penkki päivänä!”

“Kyllä mä näen, että ollaan niin valmiita kuin vain voi olla huomiseen koitokseen. Ja miksi ei oltaisi? Viimeiset pelit ratkotaan aina omassa pääkopassa ja sen vuoksi olen hyvin levollisin mielin ja pienet onnen perhoset vatsassa myllertämässä odottaen, että huominen peli jo alkaisi!”

“Viimeiset pari viikkoa on työstetty HJK:ta taukoamatta, ja treenit ovat sujuneet vähintäänkin kiitettävällä tasolla. Tietenkin maajoukkueen Kiinan reissussa olleet pelaajat eivät ole olleet mukana harjoitusvahvuudessa koko aikaa fyysisesti, mutta Kiinasta tuleva puhelinlasku voi kertoa jotain muuta…”

“Minä olen valmis, joukkue on valmis, joten ole sinäkin ja saavu Tapiolaan katsomaan jännittävää kärkikamppailua, jossa jaetaan asetelmia viimeistä kierrosta varten.”

Naisten Liigan ottelu FC Honka – TPS pelataan Tapiolan Urheilupuistossa 22.9. kello 14:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.
Ottelu on mukana Veikkauksen pitkävedossa ja kohteet löytyvät osoitteesta: veikkaus.fi/pitkaveto
Back to top