Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: PK-35 Vantaa – FC Honka

Julkaistu

Otteluraportti

Hongan toinen peräkkäinen Naisten Liigan kärkipään paikalliskamppailu päättyi tasapeliin. Kuten viikonloppuna HJK:n vieraana, torstain ottelussa PK-35 Vantaata vastaan espoolaisilla oli hyvät mahdollisuudet viedä täysi pistepotti.

Naisten Liiga 31.5. 18:30 Myyrmäki Stadion

PK-35 Vantaa – FC Honka 1-1 (0-0)

80. 1-0 Sanna Saarinen
89. 1-1 Linda Nyman

Yleisöä 201

Sanna Saarisen vapaapotku painuu Hongan maaliin.

Vieraileva espoolaisryhmä aloitti ottelun ryminällä. Joukkue prässäsi emäntiä korkealta ja pakotti vantaalaiset ahtaalle omalle kenttäpuoliskolleen. Heti alkuminuuteilla Ella-Rosa Huusko pääsi vapaaksi PK-toppareiden välistä, mutta laukaus suuntautui päin maalivahti Henriikka Mäkelä.

Espoolaisten prässi pakotti kotijoukkueen poikkeuksellisen lukuisiin syöttövirheisiin läpi avausjakson. Vantaalaiset eivät saaneet toivomaansa pallonhallintaa vaan joutuivat useaan otteeseen purkamaan Hongan prässiä omasta kenttäpäädystään. Kotijoukkue sai kutenkin avausjakson aikana luotua pari maalipaikkaa, mutta Heidi Kollasen ja Kaisa Collinin yritykset painuivat ohi ja yli maalin.

Honka puolestaan loi avausjaksolla tukun hyviä maalipaikkoja. Laadukkaimmista tilanteista vastasivat jakson lopussa läpiajosta hieman takanurkan ohi laukonut Huusko, ja vapaapotkullaan Mäkelän hyvään torjuntaan pakottanut Linda Nyman.

Toinen jakso lähti käyntiin avausjakson kaltaisesti. Noin tunnin pelin jälkeen nähtiin ikävä tilanne kun Hongan kauden toistaiseksi paras maalintekijä Huusko loukkasi jalkaansa maalintekotilanteessa. Huusko joutui jättämään kentän ja sai lopulta ambulanssikyydin sairaalaan jatkotoimenpiteisiin.

Jutta Rantala on jo ohittaa Henriikka Mäkelän, mutta PK-vahti onnistuu venymään pallon tielle.

Huuskon loukkaantumisen jälkeisen Hongan hetkellisen pelaajavajauksen myötä PK-35 sai vahvemman otteen pallonhallinnasta ja joukkue pääsi aiempaa syvemmälle Hongan kenttäpuoliskolle. Kotijoukkueen vahvempi jakso jatkui myös Hongan päästyä täydentämään rivinsä vaihdon myötä. Vahvan ottelun jälleen pelannut Hongan puolustuslinja, topparipari Anna AuvinenEmilia Iskanius johdolla, piti kuitenkin vantaalaisten kärjet pääosin hiljaisina. Kotijoukkueen painostusjakson vaarallisin tilanne syntyi kun Collin pääsi irtopalloon Hongan maalin edessä, mutta vastaan tullut Paula Myllyoja onnistui peittämään laukauksen kulmapotkuksi.

Toisessa kenttäpäädyssä Huuskon tilalle sisään tullut Jutta Rantala onnistui jo pääsemään puolittain ohi vastaan tulleen Mäkelän, mutta PK-vahti onnistui lopulta vielä estämään avausmaalin synnyn heittäytymällä Rantalan jalkoihin. Hyvä maalipaikka siunaantui myös Marianna Tolvaselle, joka vasemman jalan laukaus rangaistusalueen keskeltä suuntautui kuitenkin päin Mäkelää.

Avausmaali syntyi erikoistilanteesta. Sanna Saarisen vapaapotku parista kymmenestä metristä putosi Honka-muurin taakse, ja maalin etunurkkaan, hyvin tilanteessa mukana olleen Myllyojan näppien ulottumattomiin.

Linda Nymanin kulmapotku putoaa suoraan maalin takanurkkaan.

Maalin jälkeen ottelun painopiste siirtyi kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Tasoitusta saatiin kuitenkin odotella aivan ottelun viimeisille minuuteille. Hongan kannalta helpottava osuma syntyi kun Nymanin antama voimakkaasti kiertyvä kulmapotku putosi pelaajamassan keskellä seisseen Mäkelän ulottumattomiin ja suoraan maalin takanurkkaan.

Aivan viimeiset minuutit mentiin vielä päästä päähän. Esin Iina Salmi ampui voimalla kohti Hongan maalin ylänurkkaa, mutta Myllyoja onnistui venyttämään kätensä laukauksen tielle. Toisessa päässä Sini Vehviläinen sai jalkansa vapaaksi parissa kymmenessä metrissä ja laukoi yli Mäkelän, mutta harmikseen PK-maalin ylärimaan.

Vaikka joukkue onnistui nousemaan loppuhetkillä tasoihin olivat tunnelmat Honka-leirissä silti hieman pettyneet. Joukkueen esitys vieraskentällä kärkijoukkuetta vastaan oli hyvä ja paremmalla viimeistelyllä kaikki kolme pistettä olisivat matkanneet Espooseen. Tasapelin myötä Honka säilytti sarjataulukon toisen paikkansa alkavan maajoukkuetauon ajaksi. 

 

Kommentit

FC Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo oli ylpeä pelaajistaan ottelun jälkeen:

“Pelaajien suoritukseen olen todella tyytyväinen. Kaikki pelasivat hyvin ja jaksoivat painaa ja prässätä läpi ottelun.”

“Saimme rytmitettyä puolustusta haluamallamme tavalla ja se näytti toimivan hyvin. Saimme pakotettua PK:n syöttöharhoihin aika yllättävissäkin paikoissa. Ehkä omat hyökkääjämmekin hieman yllättyivät.”

“Tunnelmat ovat ristiriitaiset. PK:n maaliin asti uskoin kolmeen pisteeseen, maalin jälkeen siihen oli toki hieman pidempi matka. Saimme kuitenkin luotua kymmenkunta maalipaikkaa ottelun aikana. PK:n maalin jälkeen täytyy olla ihan tyytyväinen tähän tasuriin.”

Hongan keskikentällä lukuisia palloja riistäneelle Saara Lappalaiselle jäi myös ottelusta hieman hampaankoloon:

“Pelistä odotettiin kovaa sekä laadukasta ja sellainen peli saatiinkin. Saimme luotua pelin alusta lähtien vaarallisia maalipaikkoja erityisesti kovan prässin seurauksena. Meillä olisi siis ollut täydet mahdollisuudet voittoon, jonka takia pisteiden tasaus harmittaa hieman – voittoahan sitä aina haetaan.”

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

PK-35 Vantaa - FC Honka 1-1, Naisten Liiga

Kokoonpanot

PK-35 Vantaa
Henriikka Mäkelä; Tiia Peltonen, Mimmi Nurmela, Iina Salmi, Vilma Väisänen (65, Roosa Toivanen), Kaisa Collin, Heidi Kollanen (77. Elli-Noora Kainulainen), Sanna Saarinen, Tia-Maria Jaakonsaari, Ashley Riefner, Roosa Bröijer
vaihdossa: Elina Salmi, Mette Barck, Ella Hopponen, Ronja Ikonen, Emma Immonen

Honka
Paula Mylloja; Anni Miettunen (84. Anna Vlasoff), Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Saara Lappalainen (84. Sini Vehviläinen); Henni Malinen , Milla Punsar, Marianna Tolvanen; Ella-Rosa Huusko (62. Jutta Rantala)
vaihdossa: Pauliina Nuora, Henna Tenkanen, Suvi Kärkkäinen

Back to top