Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: HJK – FC Honka

Julkaistu

Otteluraportti

Naisten Liigan lauantainen kärkikamppailu päättyi pistejakoon. Vierailevalla Hongalla oli eväät viedä täysi pistepotti, mutta kotijoukkue HJK onnistui toisen jakson vahvan varttituntinsa myötä nousemaan tasoihin ja säilyttämään samalla sarjajohtonsa.

Naisten Liiga 26.5.19:00 Telia 5G Areena

HJK – FC Honka 1-1 (0-1)

41. 0-1 Ella-Rosa Huusko
59. 1-1 Hanna Ruohomaa

Yleisöä: 306

Naisten Liigan lauantainen “Metroderby” ei aivan yltänyt aiemmin päivällä pelatun Veikkausliigan vastaavan ottelun tapahtumamääriin, mutta lämpimässä Teli 5G Areenan lauantai-illassa nähtiin silti hyvätasoinen ja viihdyttävä jalkapallo-ottelu.

Molemmat joukkueet pyrkivät haalimaan suurempaa osaa pallonhallinnasta, mutta vieraileva Honka-ryhmä onnistui tässä avausjaksolla kotijoukkuetta paremmin. Espoolaiset painoivat peliä kotijoukkueen kenttäpuoliskolle, ja pitivät samalla sarjakärjen poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta. Kotijoukkue vastaavasti puolusti tiiviisti, eikä Hongallekaan lukuisia maalipaikkoja siunaantunut.

Ensimmäisen jakson ainokainen ja Hongan johto-osuma syntyikin puolittaisen maalipaikan seurauksena. Ella-Rosa Huusko laukoi pienestä kulmasta vaarattoman näköisesti kohti HJK-maalia. Kotijoukkueen maalia vartioinut Minna Meriluoto ei onnistunut kaappaamaan palloa täysin haltuunsa, vaan se putosi Hongan kannalta onnekkasti helsikiläisten maaliin.

Jos oli avausjakso Hongan hallintaa, niin toisen jakson ensimmäinen vartti mentiin HJK:n komennuksessa. Kotijoukkue tuli tauolta vierailijoitaan pirteämpänä ja onnistui luomaan pari maalipaikkaa heti jakson alussa.

Tasoitus syntyi lopulta erikoistilanteesta. Emäntien kulmapotku päätyi lopulta maalin takatolpalle Hanna Ruohomaalle, joka onnistui ampumaan pallon pelaajamassan läpi Hongan maaliin.

Maalin jälkeen ottelun hallinta alkoi jälleen siirtymään Hongalle. Vierailijat yrittivät aktiivisesti voitto-osumaa ja varsinkin aivan jakson loppuhetkillä loi tukun erikoistilanteita HJK:n kenttäpäädyssä. Täyteen pistepottiin oikeuttavaa osumaa ei kuitenkaan tällä kertaa onnistuttu tekemään joten joukkueiden oli tyydyttävä pistejakoon.

Honka jatkaa pääkaupunkiseudun vieraspelejään jo torstaina, jolloin joukkue matkaa toiseen naapurikaupunkiinsa PK-35 Vantaan vieraaksi.

 

Kommentit

FC Hongan II-valmentaja Sofia Lipponen harmitteli täyden pistepotin menettämistä:
Ottelu oli tasainen ja molemmat joukkueet pystyivät ajoittain hallitsemaan peliä. Toisen puoliajan alussa HJK oli vahvimmillaan ja tasoitusmaali kulmapotkun seurauksena tietysti harmittaa. Meillä oli enemmän paikkoja tehdä maali ja mahdollisuudet pelin voittoon olivat olemassa. Tasapeli voiton sijaan on tietysti pettymys, mutta kokonaisuutena joukkueen hyvä peliesitys antaa aihetta iloon. Etenkin ensimmäinen puoliaika oli meiltä vahva.”

Täydet minuutit Hongan hyökkäyksen laidassa kellottanut, ja joukkueensa parhaana palkittu, Henni Malinen kertoi kärkikamppailun olleen odotetun tasainen:
“Ennakkoon odottelin tasaista ottelua ja niinhän siinä kävikin. Ihan huippu maalipaikkoja ei kummaltakaan joukkueelta nähty, mutta laukauksia ja tilanteita saatiin mukavasti luotua, toisin kuin vastustaja. Jotenkin jäi kuitenkin harmittamaan pisteiden jakaminen, sillä varsinkin ottelun loppupuoliskolla me saatiin luotua enemmän tilanteita ja erikoistilanteita joista olisimme voineet kääntää ottelun meidän voitoksi.”

 

Kokoonpanot

HJK
Minna Meriluoto; Maaria Roth, Maiju Hirvonen, Linda Ruutu, Vilma Hakala (78. Tessa Auvinen), Essi Sainio, Katarina Naumanen, Maija Saari, Eveliina Summanen, Hanna Ruohomaa (88. Emilia Ukkonen), Elina Myllymäki (46. Leila Haapea)
vaihdossa: Annika Huhta, Minea Lassas, Tessa Rinkinen, Kerttu Kerttunen

Honka
Paula Mylloja; Anni Miettunen, Anna Auvinen var. 78, Emilia Iskanius, Elli Pikkujämsä; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen , Milla Punsar (65. Jutta Rantala), Marianna Tolvanen (80. Henna Tenkanen); Ella-Rosa Huusko
vaihdossa: Pauliina Nuora, Aino Nurmi, Sini Laaksonen, Inka Kaivola, Anna Vlasoff, Suvi Kärkkäinen

Back to top