Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: FC Honka – Pallokissat

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honka nappasi toisen peräkkäisen täyden pistepotin kaadettuaan Pallokissat vakuuttavan esityksen jälkeen lauantaina. Maalinteko onnistui jälleen laajalla rintamalla ja pöytäkirjaan merkittiin neljä eri kotijoukkueen maalintekijää. Vierailijat vuorostaan onnistuivat vähistä maalipaikoistaan tehokkaasti, mutta joutuivat tyytymään yhteen avausjakson osumaan.

Naisten Liiga 19.5.15:00 Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – Pallokissat 4-1 (2-1)

16. 1-0 Anni Miettunen (Kaisa Ranki)
28. 1-1 Kaisa Kotka
39. 2-1 Milla Punsar
64. 3-1 Ella-Rosa Huusko (Marianna Tolvanen)
82. 4-1 Ranki (Henna Tenkanen)

Yleisöä: 124

Hongan parhaaksi valittu Anni Miettunen iskee avausosuman Pallokissojen parhaaksi valitun Paula Auvisen nenän edestä.

Ottelun juoni helteisessä Tapiolan Urheilupuistossa oli selvä heti alkuminuuteista lähtien. Pelin painopiste oli selvästi kuopiolaisten kenttäpuoliskolla, eikä peliväline käynyt Hongan rangaistusalueella avausjakson aikana kuin pari kertaa.

Ensimmäisen vartin painostus tuotti lopulta tulosta hieman poikkeavan hyökkäyspään syöttökombinaation jälkeen. Oikean laidan puolustaja Kaisa Ranki nousi omalta paikaltaan ylös ja leikkasi kuopiolaispuolustuksen keskustaan. Hieno vapauttava syöttö linjan välistä rangaistusalueen sisälle löysi omalta laitapakin tontiltaan ylös nousseen Anni Miettusen. Miettunen otti pallon haltuun ja ampui Honka-uransa avausmaalin varmasti ohi Nea Laitilan.

Maalin syntyessä Pallokissojen toppari Maarit Toppinen loukkasi itseään ja vierailijat olivat pakotettuja vaihtamaan. Kun vielä topparipari Janni Mönkkönenkin joutui jättämään kentän vain muutamaa minuuttia myöhemmin, olivat kuopiolaisten joutuneet muuttamaan puolustuslinjastaan jo puolet ennen avausjakson puoliväliä.

Muutokset eivät kuitenkaan tuntuneet Pallokissoja haittavaan, vaan joukkue tuli tasoihin ensimmäisestä varsinaisesta hyökkäyksestään. Oikeasta laidasta lähtenyt keskitys putosi lopulta Kaisa Kotkalle Hongan maalin vasemmalle tolpalle. Kotka ehti ottaa pallon haltuun ja sijoittaa etunurkkaan ohi puoli tuntia työttömänä olleen Paula Myllyojan.

Kotijoukkueen takaraivossa kummitteli maalin jälkeen varmasti edellinen peli Tapiolassa, jossa JyPK nappasi pisteen käytännössä ainoan maalipaikastaan tuolleen tasoitusmaalinsa turvin.

Milla Punsar kääntää lukemiksi 2-1.

Pallokissoja vastaan Hongalle helpottava johto-osuma kuitenkin saatiin jo ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä. Laitila torjui Ella-Rosa Huuskon puskun, mutta ei saanut palloa täysin haltuunsa, vaan se putosi maalin edustalle. Lopulta irtopalloon pääsi Milla Punsar, joka onnistui kääntyen laukomaan pallon vierasjoukkueen verkon perukoille.

Toinen jakso oli pitkälti avausjakson kaltainen. Honka piti palloa ja pyöritti peliä vastustajansa kenttäpuoliskolla. Laadukkaita maalipaikkoja saatiin kuitenkin odotella reilun tunnin kohdalle. Marianna Tolvanen pääsi ajamaan laidaltaan päätyrajalle, josta lähtenyt laadukas keskitys löysi hyvässä maalivireessa olevan Huuskon Pallokissojen maalin edustalta. Ella-Rosa puski pallon tyylikkästi vanhan joukkueensa maalin etunurkkaan.

Ella-Rosa Huusko puskee jo kauden seitsemännen liigaosumansa.

Pallokissat olivat toisella jaksolla ehkä hieman avauspuolikasta paremmin esillä ja Myllyoja maalillaan joutui puuttumaan peliin pariin otteeseen. Iltapäivän viimeinen osuma kaivettiin kuitenkin jälleen kuopiolaisten verkosta. Ranki nousi jälleen laidaltaan ylös ja pelasi maalipaikan Henna Tenkaselle. Tenkanen kuitenkin ajautui lopulta päätyrajalle nokikkain Laitilan kanssa, mutta onnistui syöttämään maalin eteen jonne Ranki oli juoksuaan jatkanut. Laitapakin kauden toinen osuma kimposi lopulta vierailijoiden puolustajan jalkojen kautta maaliin.

Voiton myötä Honka säilytti viikonlopun jälkeen sarjapaikan toisen sijansa. Ensi viikonloppuna vastaan asettuu kärkikamppailussa sarjajohtaja HJK.

Pallokissojen maalivahti Nea Laitila oli täystyöllistetty läpi ottelun. Tässä ohitusta yrittää Henna Tenkanen.

 

Palkitut

Anni Miettunen (Honka)
Paula Auvinen (Pallokissat)

 

Kommentit

FC Hongan II-valmentaja Sofia Lipponen oli tyytyväinen omiensa esiintymiseen, mutta harmitteli avausjakson tasoitusosumaa:
“Voimme olla tyytyväisiä esitykseemme. Hallitsimme pallollista peliä läpi ottelun ja saimme luotua useita maalipaikkoja ja viimeisteltyä neljästi. Tietysti yksi päästetty maali vähän harmittaa, kun olimme muuten niin ylivoimaisia. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa ensi viikon HJK-peliin.”

Linda Nyman kertoi ottelun sujuneen suunnitelmien mukaan:
“Olimme viikolla keskittyneet oman pelimme yksityiskohtiin ja mielestäni toteutimme näitä asioita myös ottelun sisällä. Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli mielestäni suurimmalta osin hyvää tekemistä koko joukkueelta. Kotivoitto maistuu aina hyvältä ja tästä onkin helppo lähteä ensi viikon HJK- otteluun.

Hongan parhaaksi valittu, ja ensimmäisen Honka-maalinsa tehnyt Anni Miettunen käänsi katseensa Lipposen ja Nymanin tavoin jo ensi viikonloppuun:
“Peli onnistui koko joukkueelta erinomaisesti. Pelasimme tasapainoisesti läpi ottelun ja pidimme Pallokissat pois vaarallisimmilta maalipaikoilta. Oman hyökkäyspelimme toimivuudesta kertoo neljä tehtyä maalia ja kasa luotuja tilanteita. Itsekin pääsin viimeistelemään ensimmäisen maalini Hongan paidassa, kun Kaisa tarjoili hienon läpisyötön boksiin. Tästä on hyvä suunnata katseet ensi viikon HJK-matsiin.”

 

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

FC Honka - Pallokissat 4-1, Naisten Liiga

 

Kokoonpanot

Honka
Paula Mylloja; Anni Miettunen, Anna Auvinen (86. Jutta Rantala), Emilia Iskanius, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen (74. Henna Tenkanen), Milla Punsar, Marianna Tolvanen (74. Elli Pikkujämsä); Ella-Rosa Huusko
vaihdossa: Inka Kaivola, Anna Vlasoff, Sini Vehviläinen, Suvi Kärkkäinen

Pallokissat
Nea Laitila; Kaisla Karppinen, Ellen Rönkkö, Janni Mönkkönen (23. Elina Kettunen), Kaisa Kotka, Aino Kröger, Anni-Maija Kauppila, Paula Auvinen, Neea Berg (74. Eeva Kettunen), Maarit Toppinen (19. Alisa Jaakonaho), Saana Hartikainen
vaihdossa: Viviana Onttonen, Iina Rautiainen

Back to top