Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: TPS – FC Honka

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honka palasi voittokantaan Naisten Liigassa kaadettuaan Turun Palloseuran lauantaisella vierailullaan. Turkulaiset siirtyivät Wilma Spetsin maalilla johtoon, mutta espoolaisryhmä nousi Ella-Rosa Huuskon kahdella, sekä Elli Pikkujämsän uran ensimmäisellä Honka-maalilla tasoihin ja ohi.

Naisten Liiga 12.5. 16:00 Turun Yläkenttä

TPS – FC Honka 1-3 (1-1)

10. 1-0 Wilma Spets
19. 1-1 Ella-Rosa Huusko rp.
51. 1-2 Huusko
77. 1-3 Elli Pikkujämsä

Yleisöä: 216

Helteinen Yläkenttä tarjosi aurinkoiset puitteet tasaiselle Naisten Liigan ottelulle. Emäntäjoukkue TPS siirtyi ottelussa nopeasti johtoon, kun Wilma Spets nousi pelaajamassasta korkeimmalle kotijoukkueen kulmapotkutilanteessa.

Honka tuli tasoihin vajaan kymmenen minuutin jälkeen. Milla Punsar kaadettiin turkulaisten rangaistusalueen sisällä, ja Ella-Rosa Huusko ampui seuranneen rangaistuspotkun varmasti verkon perukoille.

Vaihderikkaassa ottelussa molemmilla joukkueilla oli maalipaikkansa. Honka siirtyi toisen jakson alussa johtoon, kun Huusko harhautti TPS-puolustajan rangaistusalueen oikeassa reunassa leikkasi keskelle ja ampui tyylikkäästi vasemmalla jalallaan kauden kuudennen liigaosumansa vasempaan ylänurkkaan.

Tilanteita nähtiin tämän jälkeen jälleen molemmissa päissä. Ensin Elli Pikkujämsä ampui kaukaa tolppaan ja paluupallosta Marianna Tolvanen maalin yli. Toisessa päässä TPS:n vaarallinen kulmapotku päätyi Hongan maalin tolppaan ja siitä pitkin maaliviivaa, josta Kaisa Ranki onnistui purkamaan pallon selvemmille vesille.

Vieraiden kannalta helpottava lisäosuma tuli vajaa vartti ennen päätösvihellystä. Punsar hankki jo päivän toisen rangaistuspotkunsa, jonka Pikkujämsä tällä kertaa tälläsi viime kaudella edustamansa joukkueen verkkoon.

Neljäskään maali ei ollut kaukana kun Tolvanen harhautti vastahyökkäyksessä puolustajansa ja ampui voimalla poikkipuuhun.

Kolme maalia riitti lopulta tuomaan saman verran pisteitä. Honka jatkaa sarjakakkosena pari pistettä HJK:ta perässä. Ensi viikonloppuna Espooseen matkaa Pallokissat, jota Honka emännöi lauantaina kello 15:00.

Kokoonpanot

TPS
Milla-Maj Majasaari; Frida Lähteenmäki, Laura Kattelus (78. Nelly Lehtilä), Mira Uronen var.42, Riikka Ketoja, Wilma Spets (57. Netta Laasio), Tiia Savolainen (65. Milla Rantamäki), Annika Haanpää, Netta Hannula, Jenni Rannus, Emma Santamäki
vaihdossa: Alina Schrey, Matilda Nurmi, Amalia Härkönen, Iines Lehkonen

Honka
Paula Myllyoja; Elli Pikkujämsä, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki; Saara Lappalainen, Linda Nyman; Henni Malinen (37. Henna Tenkanen), Milla Punsar (78. Jutta Rantala), Marianna Tolvanen (89. Anni Miettunen); Ella-Rosa Huusko
vaihdossa: Pauliina Nuora, Inka Kaivola, Jessika Lindström, Suvi Kärkkäinen, Sini Vehviläinen

Back to top