Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: ONS – FC Honka

Julkaistu

FC Honka matkaa kauden ensimmäisessä vierasottelussaan ONS:n vieraaksi Ouluun. Joukkueet lähtevät toisen kierroksen peliin vastakkaisista lähtökohdista. Honka kaatoi avauskierroksella HJK:n lukemin 3-0, kun taas ONS oli kotonaan maalin verran Jyväskylän Pallokerhoa heikompi. Tuo ottelu päättyi lukemiin 1-2. 

Viime kauden päätteeksi karsinnoissa sarjapaikkansa säilyttänyt ONS lähtee kauteen haastavista asetelmista. Joukkueen valmistautumista ovat haitanneet sairastelut ja loukkaantumiset. Honkaakin takavuosina edustanut Sanna Ylianttila loukkasi polvensa, ja on sivussa koko kauden. Kun tämän lisäksi Onna Ketola siirtyi Ilvekseen, on maalitenko vahvasti U-19 maajoukkeen Anna Olmalan harteilla. Avausottelun ainokaisen iski Aada Törrönen.

Harjoituskauden haasteista huolimatta nuori ONS ryhmä on taas vuoden viime kautta kokeneempi. Joukkueesta löytyy Ylianttilan lisäksi muitankin tuttuja nimiä, sillä viime kaudella joukkueeseen siirtyneet Ida Ruuskanen ja Iida Ranin ovat edelleen joukkueen vahvuudessa.

Hongan kauden pisin vierasmatka taittuun hyvistä lähtökohdista. Ennakkosuosikki HJK kaatui viikko sitten hyvän esityksen jälkeen. Maalintekovastuu jakautui viime vuoden tapaan monen pelaajan kesken, sillä tilastoihin nimensä kirjasivat Henni Malinen, Milla Punsar ja Jutta Rantala

Espoolaisten II-valmentaja Sofia Lipponen iloitsee avauskierroksen tuomasta itseluottamuksesta:

“ONS on täynnä hyviä nuoria pelaajia, joiden kanssa saamme varmasti olla tarkkana puolustuksessa. ONS on kaikkiaan hyvin liikkuva ja aktiivinen joukkue, joka voi yllättää kovalla prässillään ja nopeilla vastaiskuilla. Pelaajien taitavuus näkyy myös joukkueen kyvyssä pitää palloa ja rakennella hyökkäyksiä myös pidempien pallonhallinta jaksojen kautta.”

“Oma valmistautumisemme otteluun on sujunut hyvin ja lähdemme Ouluun hyvällä itseluottamuksella. Edellisen kierroksen voitto HJK:sta näytti, että pystymme haastamaan kenet tahansa ja oma tekemisemme on hyvällä tasolla.”

Viime kesänä ONS:sta Honkaan siirtynyt Anni Miettunen pelasi avauskierroksella ensimmäiset täydet minuuttinsa Hongan väreissä. Paluuta Ouluun Miettunen odottaa innolla:

“Seuraavaksi matkataan sitten Ouluun taistelemaan pisteistä. Kausi alkoi erinomaisesti voitolla HJK:sta, ja siitä haluamme tietenkin jatkaa. ONS:ia vastaan työt täytyy tehdä uudestaan, mutta valmistautuminen on sujunut hyvin. Olemme valmiina ensimmäiseen vierasotteluumme.”

“Henkilökohtaisesti Oulun reissu on tietysti mielenkiintoinen, sillä pelasin siellä vielä viime kaudella ennen siirtymistä Honkaan. Aika monta tuntia on treenejä takana ottelukentällä Heinäpäässä. Lopulta kyseessä on kuitenkin yksi ottelu muiden joukossa, ei sen enempää eikä vähempää. Kun pidämme peruslaatumme yllä ja pelaamme järkevästi, pisteet ovat otettavissa.”

Naisten Liigan ottelu ONS – FC Honka pelataan Heinäpäässä lauantaina 31.3. kello 17:00 alkaen.

Back to top