Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: FC Honka – TiPS

Julkaistu

Lauantaina pelataan Naisten Liigan kolmannen kierroksen ottelu, jossa FC Hongan vastustaja on sarjanousija TiPS.

Vuoden tauon jälkeen Naisten Liigaan palannut TiPS voitti viime vuonna Naisten Ykkösen kahden pisteen erolla IK Myraniin. Joukkue on todella nuori ja ennen tätä kautta liigakokemusta oli vain Vilma Lindstömillä 14 ottelun verran. Lisäksi maalivahti Lotta Dufva pääsi toissa vuonna kerran penkille haistelemaan liigatunnelmaa.

TiPS aloitti kauden hyvin ja menetti avauspisteensä Åland Unitedia vastaan vasta lisäajalla tehdyllä maalilla. Kestomenestyjä PK-35 Vantaa oli sitten jo eri luokan vastus ja pisteet jäivät paikallisottelussa Myyrmäkeen numeroin 3-0.

Ykkösen voitto osoittaa silti sen, että joukkue osaa myös tehdä maaleja vaikka kuparinen onkin tältä kaudelta vielä rikkomatta. Lisäksi useammalla pelaajalla on kokemusta nuorten maajoukkueista.

Joukkueen terveystilanne on myös hyvä, sillä kaikki 17 pelaajaa ovat olleet ringissä molemmissa peleissä.

FC Honka on aloittanut kautensa kahdella voitolla sekä Paula Myllyojan kahdella nollapelillä, kun ensin kaatui HJK 3-0 sekä viimeksi ONS 4-0. Maalitkin ovat jakautuneet tasapuolisesti, sillä ainoastaan Milla Punsar on osunut kahdesti.

Hongan peli on näyttänyt yllättävän valmiilta vuodenaikaan nähden. Joukkue onkin muuttunut maltillisesti mestaruuskaudesta. Vahvistuksena tulivat TPS:stä Jutta Rantala sekä Elli Pikkujämsä ja omista junioreista rinkiin on nostettu Jessika Lindström sekä Inka Kaivola.

FC Honka ja TiPS kohtasivat harjoitusottelun merkeissä jo viime joulukuussa ja tuon taiston voitti TiPS 1-0. Joukkueet ovat kohdanneet liigassa kymmenesti. Hongalla on 9 voittoa ja ainut TiPS:n täysi pistepotti tuli kauden 2010 päätösottelussa, kun TiPS hyvästeli ylimmän tason 4-3 voitolla. Keskinäisten otteluiden maaliero on Hongan eduksi 41-9.

FC Hongan II-vantaja Sofia Lipponen kertoo maaottelutauon hieman vaikeuttaneen valmistutautumista:

“Lukuisat maajoukkuetapahtumat ovat tuoneet omat haasteensa valmistutumiseen, mutta muutamien pelaajien poissaoloista huolimatta joukkue on harjoitellut hyvin ja olemme valmiita tulevaan otteluun.”

“TiPS on mielenkiitoinen vastustaja. Heillä on todella nuori joukkue eikä heillä ole liigakokemusta muutamaa ottelua enempää, mutta he ovat pelanneet pitkään yhdessä ja joukkueena varmaankin yhtenäinen. Uskon kuitenkin, että joukkueemme kokemus ja suoritusrutiini liigassa tuovat meille selkeän edun. Pelimme on kokonaisuudessaan hyvällä tasolla. Siitä kertoo 0 päästettyä 7 tehtyä maalia. Hyvällä perussuorituksella pääsemme varmasti toivottuun lopputulokseen myös lauantaina.”

TU-19 maajoukkueen mukana tauolla ollut Henna Tenkanen uskoo vantaalaisten olevan yllätysvalmiita:

“TiPS:ä vastaan tulee varmasti olemaan tapahtumarikas ja kova ottelu. Heillä on nuori, mutta erittäin taitava joukkue. He haluavat varmasti näyttää kaikille, että kuuluvat Naisten liigaan ja siksi onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka joukkue tulee pärjäämään. Puolustuksessa meidän pitää olla tarkkana TiPS:n nopeiden hyökkääjien kanssa ja hyökkäyksessä taas laittaa pallot maaliin.”

“Uskon, että pelaamalla omaa hyvää peliämme ja hyödyntämällä vahvuuksiamme, hoidamme pisteet kotiin!”

Henni Malinen uskoo Tenkasen tavoin voiton irtoavan oman peruspelin kautta:

“Kausi lähti meiltä hyvin käyntiin ja siitä lähdetään jatkamaan tulevissakin peleissä.”

“Lauantaina vastassa nuori joukkue TiPS, joka vaikuttaa juoksuvoimaiselta ja ennakkoluulottomalta joukkueelta. Meidän täytyy vain lähteä pelaamaan sitä omaa peruspeliä niin luotan että sillä saadaan tästäkin pelistä voitto kotiin.”

Naisten Liigan kolmannen kierroksen ottelu FC Honka – TiPS pelataan Esport Arenalla lauantaina 14.4. kello 17:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.

Back to top