Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: FC Honka – HJK

Julkaistu

Naisten Liiga pyörähtää avauskierroksen muodossa käyntiin lauantaina, ja FC Hongan vastustajaksi saapuu paikallisvastustaja HJK.

Viime kaudella pronssia kuitannut HJK on talven aikana hankkinut lukuisia uusia pelaajia ja joukkueella onkin vakaa aikomus kirkastaa mitalinsa väri.

Uusista pelaajista nimekkäimmät ovat TPS:stä tullut Hanna Ruohomaa, PK-35 Vantaasta siirtynyt Hanne Ojanperä sekä Ilveksestä saapunut Maria Roth. Muita uusia pelaajia joukkueen ringissä ovat PU-62:sta siirtynyt Eerika Hämäläinen ja RoPSista tullut Leila Haapea, joka on hankkinut liigakokemusta jo Merilappi Unitedin riveissä. Omista junioreista rinkiin on nostettu Annika Huhta.

HJK:n runkonaisista ei ole merkittäviä lähtijöitä vaan joukkueessa jatkavat maalivahti Minna Meriluoto, Linda Ruutu, Maiju Hirvonen, Katarina Naumanen, Vilma Hakala ja Hongassakin vaikuttaneet Maija Saari ja Essi Sainio. Lisäksi viime kauden toisessa ottelussa loukkaantunut ja loppukauden missannut Elina Myllymäki saa uuden tilaisuuden loistaa Klubissa.

FC Honka aloittaa pitkästä aikaa kautensa hallitsevana mestarina. Joukkueen runko on säilynyt hyvin kasassa. Merkittävimmät lähtijät ovat IK Myraniin siirtynyt Janni Laakso ja opiskelujen takia TPS:n raitapaitaan vaihtanut Katja Hakala.

Tulopuolella ovat TPS:stä tulleet Jutta Rantala ja Elli Pikkujämsä. Omista junioreista rinkiin on nostettu Jessika Lindström sekä Inka Kaivola.

Honka kohtasi HJK:n helmikuussa harjoitusottelun merkeissä Talin hallissa. Emännät veivät tuon taiston 2-1 maalintekijöinään Linda Ruutu ja Maiju Hirvonen. Hongan ainokaisen viimeisteli Ella-Rosa Huusko.

Joukkueiden liigakohtaamiset ovat Hongan eduksi. Espoolaisilla on 14 voittoa, helsinkiläisillä 6 ja 9 kertaa pisteet on tasattu. Keskinäisten otteluiden maaliero on Hongan eduksi 48-33.

Honkaan talvikauden aikana siirtynyt Jutta Rantala odottaa avausottelua innolla:

“Olen ollut tosi tyytyväinen seuran vaihtoon. Joka treeneissä mennään täysillä ja oma pelinikin on alkanut sujumaan sekä treeneissä että harjotusotteluissa. Itselläni on hyvä fiilis ja odotukset ovat korkealla koko kauden suhteen. Joukkueestakin huomaa, että jokainen odottaa innolla kauden starttia lauantaina.

Päävalmentaja Luciano Posillipo on tuoreen vahvistuksensa kanssa samoilla linjoilla:

“Huomenna alkaa kausi 2018. On hienoa, että pelaamme ensimmäisen pelin paikallisvastustaja HJK:ta vastaan. HJK on satsannut monta vuotta kasvattaakseen menestystään, joten varmasti heilläkin odotukset kauteen ovat kovat.”

“Vastustajan HJK on tuttu, mutta mielenkiintoista nähdä mikä heidän pelaamissaan on tänä vuonna erilailla, uusien pelaajien lisäksi. Odotan normaalia paikalliskamppailun tunnelmaa ja parhaita pelillisiä otteita molemmilta joukkueilta.

“Meillä on ollut hyvä ja tehokas harjoituskausi. Olemme valmiit aloittamaan kauden 2018. Tulkaa paikanpäälle katsomaan.”

Naisten Liigan avauskierroksen ottelu FC Honka – HJK pelataan Esport Areenalla lauantaina 24.3. kello 15:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.

Back to top