Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: FC Honka – TPS

Julkaistu

FC Hongalla on käynnissä tiivis ottelutahti Naisten Liigassa. Lauantain peliä Tikkurilassa seuraa keskiviikon kotipeli Tapiolassa, jossa vastaan asettuu Turun Palloseura.

TPS on sarjassa kuudentena pisteen edellä yläloppusarjapaikkaa kärkkyvää Ilvestä. Edellisellä kierroksella joukkue otti tärkeän 3-2 voiton viidentenä olevasta JyPK:sta. TPS:n maaleista vastasivat Milla Rantamäki ja kahdesti osunut Tiia Savolainen, joka on kahdeksalla tehdyllä maalilla turkulaisten selkeä pörssiykkönen ja samalla kolmannella sijalla koko liigan maalitilastossa. TPS:n pörssikakkonen on pari kertaa maalannut Wilma Spets, joka onnistui myös joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Turussa.

TPS on kiitettävästi nostamassa uutta verta joukkueeseensa ja viime otteluissa ovatkin 2000-luvulla syntyneet Amalia Härkönen, Julia Sainio ja nuorten maajoukkuemaalivahti Anna Koivunen saaneet hyvin vastuuta.

Sarjanelonen FC Honka on tiukassa kärkinipussa vain kaksi pistettä jäljessä piikkipaikan napanneesta Åland Unitedista.

Edellisellä kierroksella kuittasi Honka tyylikkään 6-0 voiton TiPS:sta. Maalintekijöinä tuossa ottelussa kunnostautuivat Anni Miettunen, Emilia Iskanius, Marianna Tolvanen, Milla Punsar ja kahdesti osunut Ella-Rosa Huusko.

Liigan maalipörssin toisena oleva Huusko on heiluttanut verkkoja kymmenen kertaa. Punsar on osunut kuudesti ja kaksi kertaa maalanneita ovat Kaisa Ranki, Henni Malinen, Emilia Iskanius, Marianna Tolvanen, Elli Pikkujämsä, Anni Miettunen sekä Sini Vehviläinen.

FC Honka ja TPS ovat kohdanneet liigahistoriassa 26 kertaa. Hongalla voittoja on 15, neljästi pisteet on tasattu ja TPS on napannut 7 voittoa. Maaliero on Hongalle 66-35. Kevätkierroksella Honka haki pisteet Turusta maalein 3-1.

Nuori laitapelaaja Henna Tenkanen uskoo TPS-ottelusta muodostuvan totutun tasaisen:

“Keskiviikon pelistä TPS vastaan tulee varmasti taas kova ja tasainen. Se on toinen pelimme lyhyen ajan sisään joten palautuminen edellisestä pelistä on erittäin tärkeää. Viime kohtaamisessa Tepsiä vastaan nousimme tappioasemasta hienoon voittoon, joten eiköhän voitto tälläkin kertaa irtoa kunhan pelaamme omaa hyvää peliä!”

Lauantain ottelussa kaksi maalia alustanut Linda Nyman uskoo että lyhyt valmistautumisaika on käytetty hyvin:

“Mielenkiintoinen ottelu luvassa. TPS on aina ollut meille vaikea vastus, joten meidän on oltava äärimmäisen tarkkoja omassa tekemisessä. Lyhyt palautuminen edellisestä ottelusta tuo myöskin oman haasteen. Valmennustiimi on tehnyt hyvää työtä pelaajien palautumisen ja vastustajan scouttaamisen suhteen, joten voimme lähteä otteluun suhteellisen rennosti.”

Naisten Liigan ottelu FC Honka – TPS pelataan Tapiolan Urheilupuistossa 11.7. kello 18:30. Otteluun on vapaa pääsy. ‘
Ottelu on mukana Veikkauksen pitkävedossa ja kohteet löytyvät osoitteesta: veikkaus.fi/pitkaveto
Back to top