Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: FC Honka – Ilves

Julkaistu

FC Honka pyrkii sunnuntaina palaamaan takaisin kotivoittokantaan, kun Ilves saapuu vierailulle Tapiolaan.

Ilves on sarjassa seitsemäntenä neljä pistettä viimeistä yläloppusarjapaikkaa hallussaan pitävää Tepsiä jäljessä, mutta Ilves on pelannut kaksi ottelua vähemmän.

Edellisellä kierroksella joukkue haki selvän voiton Kuopiosta, kun Pallokissat kaatui puhtaasti 5-0.

Ilveksen parhaat maalintekijät ovat viidesti osuneet Roosa Ärväs ja Johanna Salmijärvi. Roosa Tuominen on heiluttanut verkkoja kahdesti.

Ilveksellä on ringissään peräti neljä maalivahtia, mutta selkeän ykköstorjujan paikan on napannut nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo Annika Laihanen, joka on vartioinut liigaverkkoja jo kymmenesti. Kokenut liigavahti Marjukka Mikkonen on joutunut tyytymään kahteen otteluun.

Sarjanelonen FC Honka on ennen viikonlopun otteluita vain kaksi pistettä jäljessä piikkipaikalla olevaa Åland Unitedia, mutta on tahkonnut ottelun enemmän kuin muut.

Edellisellä kierroksella Honka hävisi nousukuntoiselle ja yläloppusarjapaikasta tappelevalle TPS:lle 0-2. Tuleva ottelu on emännille jo kolmas kahdeksaan päivään, joten fysiikka joutuu koville.

Liigan maalipörssin toisena oleva Ella-Rosa Huusko on Hongan pörssiykkönen kymmenellä osumalla. Milla Punsar seuraa perässä kuudella häkillä. Kaksi maalia tehneitä honkalaisia on seitsemän kappaletta sekä kerran osuneita neljä.

FC Honka ja Ilves ovat kohdanneet liigahistoriassa 24 kertaa. Hongalla voittoja on 21, kaksi kertaa pisteet on tasattu ja Ilveksellä on toistaiseksi vain yksi voitto. Maaliero on Hongalle 75-18.

Kevätkierroksella Honka haki pisteet Tampereelta 2-1. Tuolloin Henni Malinen vei Hongan johtoon avausjaksolla. Isa Tuominen tasoitti toisella puoliskolla ensimmäisellä liigamaalillaan ja Anna Auvinen kuittasi lisäajalla pisteet Espooseen.

Hongan Anna Nurmi ennakoi ottelua seuraavasti:

“Tällä kertaa vastaan asettuu Ilves Tampereelta. Viime peli Ilvestä vastaan oli tiukka kamppailu ja onnistuimme vasta viime minuutin maalilla kääntämään ottelun voitoksi. Luvassa onkin varmasti tasainen taistelu pisteistä. Oman haasteensa peliin tuo ottelurumba, sillä peli on kolmas reilun viikon sisään. Tärkeintä on kuitenkin luottaa omaan tekemiseemme ja pelata vahvuuksillamme, eikä antaa ulkoisten tekijöiden vaikuttaa.”

Hongan laidassa keskiviikkonakin täydet minuutit viilettänyt Henni Malinen korostaa palautumisen roolia:

“Huomenna päästään pelaamaan helteellä joten tankkaus pitää olla kunnossa. Meillä alla vielä kova peli keskiviikolta joten täytyy pelata sitä omaa pallonhallintapeliä ja laittaa ilves juoksemaan pallon perässä.”

Naisten Liigan ottelu FC Honka – Ilves pelataan Tapiolan Urheilupuistossa 15.7. kello 14:00. Otteluun on vapaa pääsy. ‘
Ottelu on mukana Veikkauksen pitkävedossa ja kohteet löytyvät osoitteesta: veikkaus.fi/pitkaveto
Back to top