Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: FC Honka – Åland United

Julkaistu

Tapiolan Urheilupuistossa nähdään sunnuntaina FC Hongan kolmas peräkkäinen Naisten Liigan kotiottelu kun vastaan saapuu Åland United.

Åland United on sarjassa kolmantena samassa pistemäärässä kuin toisena oleva Honka. Joukkueet ovat kaksi pistettä perässä sarjakärki HJK:ta sekä kaksi pistettä edellä PK-35 Vantaata. Näistä joukkueista Honka on pelannut ottelun enemmän kuin muut.

Edellisellä kierroksella Åland United joutui tyytymään 1-1 numeroihin vierasreissulla Oulussa. Sydney Blomqvist tasoitti ottelun loppuhetkillä kauden ensimmäisellä osumallaan.

Åland Unitedin kauden parhaat maalintekijät ovat seitsemän kertaa osunut Isabella Mattsson, viidesti verkkoa heiluttanut Signy Aarna ja kolme maalia kuitannut Jenny Danielsson.

Täksi kaudeksi Hovås Billdalista suomeen palannut Anna Tamminen on vakiinnuttanut paikkansa ykkösvahtina. Paluun joukkueeseen ovat tehneet Maryette Karring kolmen ja Rebecca Björkvall kuuden vuoden tauon jälkeen. Uusia tuttavuuksia Tapiolan nurmikolla ovat ruotsalaiset Emelie Johansson ja Sara Nordin.

FC Honka voitti edellisellä kierroksella Ilveksen kotona 2-0 sadannetta liigapeliään maalillaan juhlineen Jutta Rantalan sekä Henni Malisen osumilla.

Liigan maalipörssin toisena oleva Ella-Rosa Huusko on Hongan pörssiykkönen kymmenellä osumalla. Milla Punsar seuraa perässä kuudella häkillä. Henni Malinen on seuraavana kolmella onnistumisella.

FC Honka ja Åland United ovat kohdanneet liigahistoriassa 30 kertaa. Hongalla voittoja on 10, neljä kertaa pisteet on tasattu ja Åland United on niskan päällä 16 voitolla. Maaliero on saarelaisille niukasti 49-43.

Kevätkierroksella Hongan kauden ensimmäinen sarjatappio näki päivän valon Maarianhaminassa luvuin 2-1. Tuolloin Emilia Iskanius vei Hongan johtoon avausjaksolla. Toisella puoliskolla Isabella Mattsson tasoitti ja Signy Aarna iski voittomaalin.

Kommentit

Inka Kaivola uskoo kotijoukkueen palautuneen viikon taikaisesta otteluruuhkasta:

“Sunnuntaina on taas pelipäivä ja nyt vastassa Åland United. Ottelusta on tulossa varmasti tasainen ja pisteistä päästään taistelemaan. Viime viikon ottelu ruuhkasta palautuneena ja hyvän valmistautumisen avulla voimme lähteä otteluun hyvillä fiiliksillä. Kunhan teemme töitä yhdessä joukkueena tulos tulee olemaan hyvä. Tulkaa kaikki siis seuramaan viihdyttävää ottelua sunnuntaina Tapiolaan!”

Marianna Tolvanen puolestaan ennakoi edellisen kohtaamisen tappion tuovan emännille lisäpanosta:

“Revanssihenkeä on kyllä ilmassa, koska edellisen kohtaamisen tappio harmittaa edelleen. Mun mielestä meidän peli kehittyy koko aika eteenpäin ja kaikki pelaajat joukkueesta tietää millanen Honka me halutaan olla kentällä. Peliruuhkan jälkeen on ollut kiva, että ollaan ehditty käymään yhdessä joukkueena läpi omaa peliämme ja ehditty treenata enemmän.

Viime kohtaaminen oli tasainen ja sellainen ottelu on varmasti nytkin tulossa. Me ollaan kyllä valmiita näyttämään parastamme ja taistelemaan voitosta ihan viimeseen asti. Tervetuloa Tuppiin kannustamaan meijät voittoon! :) “

Naisten Liigan ottelu FC Honka – Åland United pelataan Tapiolan Urheilupuistossa 22.7. kello 14:00. Otteluun on vapaa pääsy. ‘
Ottelu on mukana Veikkauksen pitkävedossa ja kohteet löytyvät osoitteesta: veikkaus.fi/pitkaveto
Back to top