Etsi tältä sivustolta

Joukkue 2018 – Anna Auvinen

Julkaistu

Naisten Liigan vuoden pelaajaksi valittu Anna Auvinen jatkaa Hongassa kaudella 2018. Joukkueen kapteenina Suomen mestaruuden viime hetkillä ratkaissut Auvinen aloittaa Hongassa jo seitsemännen kautensa. Päättyneen kauden aikana Naisten A-maajoukkuerinkiin noussut Anna on ehtinyt urallaan pelata 256 liigaottelua, ja näissä on syntynyt 89 maalia.

Luciano Posillipo, päävalmentaja

Annalla alkaa seitsemäs peräkkäinen kausi Hongassa. Hänestä on hyvää vauhtia tulossa honkaikoni. Kauden päätteeksi Anna oli paljon julkisuudessa voittomaaliposkestaan. Lisäksi hän debytoi maajoukkueessa. Nyt syksyllä hän sai ensimmäiset viralliset minuutit maajoukueessa ja pelasi mielestäni itsevarmasti ja hyvin.

Valmentajana arjessa huomasin hänen kehittyvän pallollisessa pelaamisessaan paljon. Hän monipuolisti syöttövalikoimaansa sekä osallistui aktiivisemmin hyökkäämiseen topparin paikalta. Tulevalla kaudella hänellä on edelleen iso rooli puolustuslinjassa ja yhä enemmän hyökkäysuuntaan. Globaalisti peli ja pelipaikat kehittyvät. Jos aikaisemmin toppari pärjäsi hyvällä pääpelitaidolla ja pitkällä pallolla, tulevaisuudessa topparilta vaaditaan hyvää ennakointikykyä, kykyä kommunikoida sekä pitää liikemalleja yllä puolustuksessa kuin hyökkäyspelissä. Näihin Annalta löytyy potentiaali, niissä hän kehittyi ja näitä lähdemme kehittämään.

Anna Auvinen, puolustaja

Viime kausi oli kaikin puolin hieno kokemus, jota emme varmasti koskaan tule unohtamaan. Silti uskon, että joukkueemme tarina on vielä kesken. Joukkueesta huokuu jo nyt halu kehittää pelaamistamme edelleen ja sellaisessa ympäristössä haluan itsekin olla. Emme tyydy selvästikään siihen, mitä olimme viime kaudella. Vaikka oma kausi oli varmastikin yksi parhaistani, löydän kehitettävää vielä monella saralla ja niiden kanssa pyrin tekemään hommia parhaani mukaan.

On mielenkiintoista nähdä, mitä saamme irti talven aikana ja millainen Honka nähdään ensi kaudella liigassa ja eurokentillä! Olen innolla mukana seuraavallakin kaudella!

Back to top