Etsi tältä sivustolta

Yläloppusarja 2017: FC Honka – TPS

Julkaistu

Otteluraportti

Honka mursi lauantaina yli kolme vuotta kestäneen putken, jonka aikana joukkue ei ollut onnistunut kaatamaan Turun Palloseuraa Naisten Liigassa. Samalla murtui toinenkin putki kun TPS:sta tuli ensimmäinen joukkue joka onnistui iskemään maalin Hongan verkkoon uusitulla Tapiolan Urheilupuiston nurmella.

Naisten Liiga 2.9.2017 Tapiolan Urheilupuiston nurmi

FC Honka – TPS 3-2 (2-0)

7. 1-0 Ella-Rosa Huusko (Milla Punsar)
44. 2-0 Huusko (Anna Auvinen)
49. Ria Öling erp.
63. 3-0 Saara Lappalainen (Henni Malinen)
67. 3-1 Jutta Rantala
68. 3-2 Öling

Yleisöä:126

Henni Malisesta tuli kahdeksas Naisten Liigassa 200 ottelua pelannut pelaaja. Henni kruunasi juhlapäivänsä syöttämällä Hongan kolmannen osuman.

Henni Malisesta tuli kahdeksas Naisten Liigassa 200 ottelua pelannut pelaaja. Henni kruunasi juhlapäivänsä syöttämällä Hongan kolmannen osuman.

Joukkueet kohtasivat lyhyen ajan sisään jo kolmannen kerran sillä keskinäiset ottelut käytiin liigan runkosarjan päätöskierroksella, sekä Suomen Cupissa. Näistä ensimmäinen päättyi tasan, ja toisen Honka vei jatko-ottelussa. Lauantain ottelusta tuli lopulta myös tasainen, vaikka avausjakson jälkeen tilanne näytti hieman erilaiselta.

Kotijoukkue aloitti maalinteon nopeasti. Pitkän rauhallisen pelinrakentelun jälkeen pallo pelattiin Henni Maliselle. Malinen vapautti Milla Punsarin rangaistusalueen sisään. Punsar haastoi yhden TPS-puolustajan, eteni päätyyn ja pelasi takaviistoon maalin eteen Ella-Rosa Huuskolle, jolla oli lopulta helppo työ siirtää pallo lähietäisyydeltä verkkoon.

Hongalla oli mahdollisuutensa kasvattaa johtoaan heti avausosuman jälkeen. Ensin Huusko laukoi voimalla kohti etuylänurkkaa. Veto kuitenkin suuntautui hieman tolpan väärälle puolelle. Hetkeä myöhemmin Huusko ei aivan ehtinyt Malisen kääntölaukauksen tieltä vaan veto kimposi Honka-hyökkääjästä TPS:n kannalta väljemmille vesille. Vain minuuttia myöhemmin pakotti Punsar nopealla laukauksellaan Milla-Maj Majasaaren hyvään torjuntaan etunurkalta. Lisäosumia ei kuitenkaan tässä vaiheessa jaksoa vielä nähty.

Saara Lappalainen iski toisella jaksolla kauden, ja uransa toisen liigaosuman. TPS:n Hanna Ruohomaa jäi tällä kertaa ilman maaleja.

Saara Lappalainen iski toisella jaksolla kauden, ja uransa toisen liigaosuman. TPS:n Hanna Ruohomaa jäi tällä kertaa ilman maaleja.

Vierailijat pääsivät pikkuhiljaa paremmin peliin mukaan, ja saivat avausminuutteja enemmän pallonhallintajaksoja. Vaaralliset maalipaikat olivat kuitenkin turkulaisilta kortilla läpi avausjakson.

Puolen tunnin kohdalla nähtiin toistamiseen tilanne jossa TPS:n pelasti Honka-pelaaja. Kaisa Ranki keskitti kovan matalan pallon päätyrajalta maalin edeen, jonne liukui Henni Malinen. Sijoitus oli jo suuntautumassa kohti maalia, mutta tielle osui jälleen Huusko, ja vierailijat selvisivät säikähdyksellä.

TPS:n avausjakson paras tilanne siunaantui Jutta Rantalalle, jolle Ria Öling petasi vetopaikan. Voimakas veto kimposi kuitenkin Hongan puolustuksen jalkojen kautta yli maalin.

Honka tuplasi johtonsa avausjakson lopussa. Espoolaisryhmä kierrätti pallon puolustuslinjassa Anna Auviselle, jonka nopea pitkä avaus tavoitti Huuskon TPS:n puolustuslinjan takaa. Huusko paikkasi kaksi aiempaa “torjuntaansa” liukumalla pallon maalin ennen vastaan tullutta Majasaarta. Tauolle siirryttiin Hongan ansaitussa kahden maalin johdossa.

Ella-Rosa Huusko osui lauantaina kahdesti. Tässä hän liukuu päivän toisensa Anna Auvisen syötön päätteeksi.

Ella-Rosa Huusko osui lauantaina kahdesti. Tässä hän liukuu päivän toisensa Anna Auvisen syötön päätteeksi.

Toiselle jaksolle tuli selvästi avausjaksoa pirteämi TPS. Joukkue aiheutti Hongalle harmia heti alkuminuuteista lähtien, ja pelin painopiste siirtyi kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Heti ensimmäisen parin minuutin sisään joutui Paula Myllyoja kahteen otteenseen torjuntatöihin, kun esin Emma Santamäki, ja tämän jälkeen Tiia Savolainen, pääsivät vaarallisesti laukomaan. Alun rynnistys oli saada palkintonsa reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun pallo osui Huuskon käteen Hongan rangaistusalueen sisällä. Rangaistuspotkua ampumaan asettunut Öling sijoitti vetonsa kuitenkin ohi maalin, joten Hongan kahden maalin johto säilyi.

Ohi menneen rangaistuspotkun jälkeen kenttätilanteet hieman tasoittuivat, mutta turkulaiset olivat silti selvästi avauspuolikasta vaarallisempia. Tunnin kohdalla nähtiin taas “läheltä piti” -tilanne, kun Savolainen sai jalkansa vapaaksi rangaistusalueen sisällä. Maaliviivalle siirtynyt Anna Auvinen venytti kuitenkin jalkansa vedon tielle ja piti Hongan maalin toistaiseksi koskemattomana.

Paula Myllyoja piti torjunnoillaan Honkaa pystyssä TPS:n vahvan jakson aikana.

Paula Myllyoja piti
torjunnoillaan Honkaa pystyssä TPS:n vahvan jakson aikana.

Kun TPS ei tilanteistaan onnistunut, iski kotijoukkue päivän kolmantensa. Saara Lappalainen katkaisi turkulaisten pelinrakentelun keskialueella, pelasi pystyyn Henni Maliselle, joka eteni kohti etunurkkaa. Malinen laukoi, otti paluupallon itselleen ja kruunasi 200. liigaottelunsa syöttämällä vapaaksi maalin eteen jääneelle Lappalaiselle. Saara sijoitti liigauransa toisen maalin varmasti sisään.

Turkulaiset eivät Hongan kolmannestakaan maalista vielä lannistuneet. Vajaa viisi minuuttia Hongan kolmannen osuman jälkeen eroa joukkueiden välillä oli enää maalin verran. Ensin Jutta Rantala ampui hienon soolokuljetuksen päätteeksi komean vasemman jalan laukauksen Myllyojan yli. Vain minuuttia myöhemmin Ria Öling käytti palloa maalien välissä kentälle tulleella Elli Pikkujämsällä ja jatkoi matkaansa maalin eteen. Pikkujämsän syöttö tavoitti Ölingin, joka nosti yhdellä kosketuksella pallon yli vastaan liukuneen Myllyojan.

Liigatauon aikana Honkaan siirtynyt Anni Miettunen pelasi toisella jaksolla avausminuuttinsa espoolaisväreissä.

Liigatauon aikana Honkaan siirtynyt Anni Miettunen pelasi toisella jaksolla avausminuuttinsa espoolaisväreissä.

TPS sai maalin jälkeen hurmoksen päälle ja pakotti kotijoukkueen vetäytymään omalle kenttäpuoliskolleen. Honka ei saanut omaa avauspeliaan ollenkaan toimimaan vaan joutuin purkamaan painetta pitkillä palloilla. Paula Myllyoja esitti Hongan vaikean jakson aikana monta laadukasta torjuntaa ja piti kotijoukkueen kiinni voitossa.

Viimeisen vartin aikana Honka sai kuitenkin taltutettua TPS:n pahimman vaiheen eikä vaarallisia tilanteita enää juurikaan nähty. Hongan kolmen maalin johto riitti siis lopulta voittoon ja kolmeen pisteeseen. Pitkään tauolla ollut liiga jatkuu nyt espoolaisten osalta jo keskiviikkona, kun joukkue matkaa keskellä viikkoa Kuopioon Pallokissojen vieraaksi.

Hongan maalintekijöiden, Ella-Rosa Huuskon ja Saara Lappalaisen, mietteet ottelun jälkeen:

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:
FC Honka - TPS 3-2, Naisten Liiga

Kokoonpanot

FC Honka:

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Saara Lappalainen (84. Anni Miettunen); Henni Malinen, Milla Punsar (70. Emilia Iskanius), Marianna Tolvanen (79. Henna Tenkanen); Ella-Rosa Huusko 

vaihdossa: Pauliina Nuora, Nea-Stina Liljedahl, Veera Saastamoinen, Sini Vehviläinen

TPS:

Milla-Maj Majasaari; Alina Schrey, Mira Uronen, Saija Östlund, Emma Santamäki, Riikka Ketoja (67. Wilma Spets); Jutta Rantala, Julia Tunturi (83. Julia Tunturi), Tiia Savolainen; Ria Öling, Hanna Ruohomaa (67. Elli Pikkujämsä)

vaihdossa: Karoliina Lindstedt, Matilda Nurmi, Laura Wentjärvi, Jenni Rannus, Annika Haanpää

Back to top