Etsi tältä sivustolta

Yläloppusarja 2017: Pallokissat – FC Honka

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honka murskasi Pallokissat keskiviikkoillan ottelussa. Samalla Honka säilytti paikkansa Naisten Liigan kärkipaikalla. Keskiviikon 0-8 lopputulos oli Hongan liigahistorian toiseksi suurilukuisin vierasvoitto. Vain 0-9 voitto paikallisvastustaja Tikkurina Palloseurasta kaudelta 2008 yltää edelle.

Naisten Liiga 6.9.2017 Savon Sanomat Areena

Pallokissat – FC Honka 0-8 (0-3)

31. 0-1 Henni Malinen (Kaisa Ranki)
36. 0-2 Milla Punsar (Ella-Rosa Huusko)
45+1. 0-3 Punsar (Malinen)
46. 0-4 Malinen (Punsar)
67. 0-5 Vera Saastamoinen (Linda Nyman)
77. 0-6 Huusko (Ranki)
80. 0-7 Punsar
83. 0-8 Henna Tenkanen

Yleisöä: 245

Ottelu alkoi loppulukemista huolimatta tasaisissa tunnelmissa. Hongalla oli takanaan lähihistorialle poikkeuksellinen TPS-voitto ja Pallokissat puolestaan nappasivat komean vieraspisteen PK-35 Vantaan vieraana.

Puolen tunnin pelin jälkeen alkoi kuitenkin tapahtua. Honka pelasi hyökkäyksen vasemmalta laidalta oikealle, jossa Kaisa Ranki nousi päätyrajaa kohti, pelasi takaviistoon Henni Maliselle. Malinen upotti pallon rangaistuspilkun tuntumasta varmasti verkkoon.

Kun maalihanat saatiin auki, aukenivat ne sitten oikein kunnolla. Viisi minuuttia avausosumasta oli Milla Punsarin vuoro lisätä Hongan johtoa. Punsar jatkoi Ella-Rosa Huuskon keskityksen maalin edestä heittäytymällä sisään.

Vastaava tilanne toistui vielä hetke ennen taukovihellystä. Tällä kertaa keskitys tuli vasemmalta ja Malisen jalasta. Punsar jatkoi pallon jalallaan sisään etutolpalta.

Tauolta palattiin suoraan jatkamaan Hongan maalijuhlia. Heti avausminuutilla Malinen kaunisteli Punsarin syötöstä lukemat jo 0-4:ään.

Vaihdosta sisään tulleesta Vera Saastamoisesta tuli kolmas pelaaja joka sai nimensä pöytäkirjan maalisarakkeeseen. Saastamoinen otti ensimmäisellä kosketuksellaan Linda Nymanin pitkän syötön vastaan Hongan hyökkäyspään oikeassa laidassa, eteni kohti rangaistusaluetta ja ampui toisellaan ohi Pallokissojen maalia vartioineen Elsa Sulkun.

Hongan kuudennessa maalissa olivat isossa roolissa ex-kuopiolaiset. Ensin Pallokissojakin pari kautta edustanut Emilia Iskanius vapautti upealla syötöllä Kaisa Rankin oikealle laidalle. Rankin matalan syötön viimeisteli vielä viime kaudella kuopiolaisväreissä pelannut Ella-Rosa Huusko.

Seuraava tilastomerkintä oli Milla Punsarin uran ensimmäinen hattutemppuosuma. Punsar karvasi pallon itselleen Pallokissojen kenttäpuoliskolla, pääsi läpiajoon, harhautti vastaan tulleen Sulkun ja sijoitti pallon tyhjään maaliin.

Illan viimeisestä osumasta vastasi jälleen vaihdosta sisään tullut pelaaja. Henna Tenkanen katkaisi Elsa Sulkun avauksen ja ampui pallon ohi kaukana maaliltaan olleen kuopiolaisvahdin.

Voiton myötä Honka jatkaa parin viikon ottelutauolle siirtyvän Naisten liigan kärjessä. Espoolaisilla on edessään vielä kaksi kotiottelua ja yksi vieraspeli. Ensin vastaan astelee mestaruustoiveensa PK-35 Vantaa -tappiossa menettänyt HJK, ja viikkoa myöhemmin Ilves, jolla on vielä teoreettisen mahdollisuudet pronssille. Kauden päättää paikalliskamppailu PK-35 Vantaata vastaan.

Kommentit

Uransa ensimäisen hattutemppunsa tehneen Milla Punsarin ja kauden ensimmäisen maalinsa tehneen Vera Saatamoisen kommentit:

Kokoonpanot

Pallokissat:
Elsa Sulku (88. Nea Laitila); Signy Aarna, Aino Kröger, Jasmin Miettinen, Anni-Maija Kauppila, Paula Auvinen, Aada Tolvanen (46. Jannica Lintunen), Emilia Kettunen, Erika Winter, Eeva Kettunen (46. Ellen Rönkkö)

FC Honka:
Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Saara Lappalainen (66. Emilia Iskanius); Henni Malinen (79. Henna Tenkanen), Milla Punsar, Marianna Tolvanen (63. Vera Saastamoinen); Ella-Rosa Huusko

vaihdossa: Pauliina Nuora, Anni Miettunen, Suvi Kärkkäinen

Back to top