Etsi tältä sivustolta

Kaksi tuoretta vahvistusta loppusarjaan

Julkaistu

FC Honka valmistuu reilun viikon päästä alkavaan Naisten Liigan ylempään loppusarjaan. Joukkue on pitkin kesää kokenut pelaajamenetyksiä, mutta nyt ovi käy toiseen suuntaan, kun Anni Miettunen ja Nea-Stina Liljedahl liittyvät joukkueen vahvuuteen.

 

Nea-Stina Liljedahl

Hongan puolustuksessa nähdään loppukaudella tuttu pelaaja, kun Nea-Stina Liljedahl palaa Hongan väreihin. Yhdysvalloissa suoritetun opiskelun yhteydessä kesäisin Honkaa viime kausilla edustanut Liljedahl on liigan mittapuissa jo kokenut pelaaja. Kaikkiaan 127 liigaottelua pelannut “Nekku” on urallaan iskenut 12 maalia. Tämä kausi on Nea-Stinalle viides Hongassa ja kaikkiaan kymmenes Naisten Liigassa.

 

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo kertoo paluun Honka-paitaan sujuneen odotetun vaivattomasti:

“Nekku on tuttu jo kaudelta 2013. Hän on joukkuepelaaja ja tekee asioita aina “team first” -periaatteella. Hän pystyy pelaamaan keskustassa topparina ja keskikenttänä sekä myös laitapuolustajana. Nea-Stina tuo joukkueeseen kokemusta ja perusasioiden tekemistä hyvällä tasolla harjoituksesta peleihin. Monelle pelaajalle Nekku on tuttu, joten yhteispelin kehittäminen sujuu erinomaisesti. Persoonana hän on sosiaalinen ja helposti lähestyttävä, joten hän sopeutuu varmasti heti ensimmäisestä päivästä lähtien erinomaisesti”

 

Nea-Stina itse iloitsee myös paluusta tuttuun ympäristöön:

“Todella hienoa olla taas Hongan mukana. Tunnelma joukkueessa on mahtava ja ympäristö sekä pelaajat ovat jo entuudestaan tuttuja, joten on ollut helppoa päästä mukaan. Treeneissä on kova meno ja joukkueen korkeatasoinen pelityyli näkyy kaikessa tekemisessä. Hienoa päästä osaksi kaikkea tätä!”

 

Anni Miettunen

Anni Miettunen

Oulusta pääkaupunkiseudulle opiskelemaan muuttanut Anni edusti alkukauden ONS:a jonka naisten joukkueen vakiokokoonpanoon Miettunen on kuulunut kaudesta 2014 alkaen. Tällä kaudella tilillä on 17 ottelua joissa syntyi 3 maalia. Anni oli mukana Hongan kokoonpanossa jo Cup-ottelussa HJK:ta vastaan.

 

Päävalmentaja toivottaa tuoreen honkalaisen tervetulleeksi:

“Anni sai ONSissa paljon peliaikaa ja hän on tottunut ottamaan vastuuta joukkueesta kentällä kuin myös omasta harjoittelusta peliajan saavuttamiseksi. Honkaan hän on sopeutunut erinomaisesti ja tehnyt hyvällä asenteella töitä. Hän pystyy pelaamaan keskustassa monessa erilaisessa roolissa syöttövalikoimansa vuoksi, unohtamatta periksiantamattomuutta kentällä. Uuteen ympäristöön ja kulttuuriin hän näyttäisi sopeutuneen hyvin.”

 

Miettunen kertoo päätöksen uudesta joukkueesta syntyneen nopeasti:

“Seuranvaihto tuli ajankohtaiseksi, kun sain opiskelupaikan Helsingistä. Olin yhteydessä FC Honkaan ja nopeasti alkoi tuntua siltä, että tässä on porukka, johon haluan kuulua. Ammattimaisuus ja tekemisen laatu päivittäisessä toiminnassa vakuuttivat minut. Loppukauden ajaksi keskittyminen on suunnattu yläloppusarjaan ja siellä menestymiseen. Uskon, että arjen työ ja joukkueen laatu vievät meidät pitkälle.”

Back to top