Etsi tältä sivustolta

Mestarivalmentaja jatkaa joukkueessa

Julkaistu

FC Hongan Naisten Liigan mestaruuteen luotsannut Luciano Posillipo jatkaa joukkueen päävalmentajana myös kaudella 2018. Naisten edustusjoukkueen mukana vuodesta 2013 toiminut Posillipo aloittaa nyt neljännen kautensa Hongan päävalmentajana.

Honka on menestynyt Posillipon kausilla nousujohteisesti. Kaudella 2015 joukkue oli liigassa viides ja voitti Suomen Cupin. Seuraavalla kaudella Honka palasi liigassa mitalikantaan sijoittumalla kolmanneksi. Cupin finaalissa tuli tuolloin tappio. Päättyneellä kaudella joukkue putosi Suomen Cupista välierässä, mutta vuoden kruunasi Naisten Liigan mestaruus yhdeksän vuoden tauon jälkeen.

Posillipo palkittiin Palloliiton Captain’s Ball -tilaisuudessa Naisten Liigan mestarivalmentajana. Lisäksi Suomen Jalkapallovalmentajat palkitsivat Lucianon vuoden 2017 ansioikkaasta jalkapallotyöstä.

Tuoreen jatkosopimuksen myötä Luciano kertaa päättynyttä kautta ja suuntaa samalla odotuksia tulevaan kauteen ja siihen valmistautumiseen:

 

Viime kausi

“Olen äärimmäisen tyytyväinen kolmen vuoden aikana luomaamme toimintakulttuuriin. Meille on muodostunut hyvin selkeä tapa harjoitella ja toimia yhdessä. Matkalle on mahtunut paljon ja tie on ollut raskas. Kausi 2017 oli sitten meille se paras ja voitimme Suomen mestaruuden. Itselleni Suomen mestaruus on äärimmäisen hieno saavutus. Ehkä vieläkin merkityksellisempää minulle henkilökohtaisesti oli miten mestaruuden saavutimme. Teimme äärettömän paljon töitä. Niin paljon, että tuntuu aika hurjalta katsoa taakse päin.”

“Moni pelaaja on kehittynyt pienissä asioissa, mikä on aukaissut niin pelaajalle kuin myös joukkueelle uusia ovia pelillisesti. Suurin osa on mielestäni tapahtunut nimenomaan kognitiivisella puolella sekä pelin ymmärtämisessä. Muutama vuosi sitten harjoittelun toimintatapojen muutoksessa oli alkuun niin pelaajien kuin valmentajienkin kärsivällisyys koetuksella. Pelaajille iso hatunnosto, että ovat ennakkoluulottomasti ottaneet rohkean asenteen harjoitteluun ja heittäytyneet uusiin tapoihin harjoitella ja oppia. Ja olemme kaikki ymmärtäneet missä ja miten oppiminen tapahtuu omassa ympäristössämme.”

“Meillä on monta kokenutta 80- ja 90-luvulla syntynyttä pelaajaa jotka pitävät yllä tärkeää Naisten Liigan kulttuuriperintöä. Pelaajia, jotka eivät välttämättä olleet voittaneet liigassa mitään tai saaneet kansallisella tasolla tunnustusta. Tiedän, että näissä pelaajissa asuu äärettömän suuri työmoraali, lajirakkaus ja välittäminen yhteisöä ja omaa joukkuetta kohtaan. He ovat antaneet  suomalaiselle naisjalkapallolle paljon. Olen onnellinen, että tänä vuonna hekin saavuttivat täysin ansaitusti Suomen mestaruuden. Olen ylpeä myös meidän nuorimmista pelaajista ja miten nuoret ja kokeneemmat toimivat yhdessä toisiltaan oppien. Jokainen on ensin antanut ympäristölle paljon ja sitten saanut takaisin vähintään tuplasti.”

Naisten ja miesten mestarijoukkueiden valmentajat Luciano Posillipo ja Mika Lehkosuo palkittiin Capteain’s Ball -tilaisuudessa.

 

Tuleva kausi

“Naisurheilu elää murroskautta, ja nykyisin monessa Euroopan maassa puhutaankin vain jalkapallosta, eikä erotella asiaa sukupuolen mukaan. Muun muassa Juventuksesta tiedotettiin, että on vain Juventus ja haluavat saavuttaa edelleen kansainvälistä menestystä jalkapallossa, johon kuuluu miehet ja naiset. Suomessakin Naisten liiga on mennyt paljon eteenpäin ja kouluttautuneita valmentajia sekä pelaajia on yhä enemmän. Murroskausi johtuu ehkä siitä, että yhä useampi ammattihenkilö toimii myös naisurheilun  parissa ja harjoittelumetodit, -määrät sekä saavutukset ovat yhä näkyvämpiä.”

“Meillä on poikkeuksellinen tilanne seuran historiassa kun oma joukkue pelaa maailman arvostetuinta seurajoukkuesarjaa, Mestareiden Liigaa. Monien keskustelujen jälkeen seura on päätynyt siihen, että naisjoukkueen tulevaisuus halutaan pitää vakaana ja menestyksekkäänä. Olemme seuran kanssa keskustelleet paljon nais- ja tyttöjalkapallon tulevaisuudesta, sekä kehityksestä. Aikaisempina vuosina toiminta on ollu hyvin henkilöriippuvaista, muun muassa valmentajat ovat hoitaneet taloutta, markkinointia, joukkueenjohtajan tehtäviä, sponsorinhankinnat valmennuksen ohella ynnä muuta sellaista. Nyt Honkaan on perustettu työryhmä nais- ja tyttöjalkapallon eteenpäin viemiseksi. Muun muassa naisjoukkueen talous halutaan turvata pitkän aikavälin suunnitelmalla niin että pystymme talouden puolesta vähintään samalla kuin edellisillä kausilla. Tämä on toimiessaan äärettömän iso muutos hyvään suuntaan.”

“On mielestäni modernia ja Eurooppalaista katsoa edustusjoukkueen toimintaa sekä  jalkapalloa urheilullisesti ja kulttuurin näkökulmasta eikä jaotella sitä sukupuolen, kulttuurin, sosiaalisen statuksen tai minkään muunkaan mukaan. Mestareiden Liiga avaa seurallekin ovia Eurooppaan. Menestys luo menestyksen kulttuuria. Sitä kannattaa vaalia ja tutkia mikä menestyksen saa aikaiseksi. Sen vuoksi koen hyväksi mahdollisuudeksi jatkaa seurassa.”

“Mitä joukkueeseen tulee, niin kaudet ovat samanlaisia kuin ottelut. Yksi kerrallaan ja niin yhteen otteluun kuin koko kauteenkin valmistaudutaan parhaalla mahdollisesella tavalla. Hienona lisänä ovat joukkueen tulevat kansainväliset pelit.
Kaikki ovat tämän hetken tiedon mukaan jatkamassa joukkueessa, mutta joka kausi jotain pieniä muutoksia pelaajistoon tulee. Olemme juhlineet mestaruutta, nauttineet siitä ja levänneet hyvin. Taas pääsemme kiinni itse asiaa kokeneempana joukkueena. Odotan mielenkiinnolla ja innolla uuden harjoittelukauden alkua ja tiedän, että yhteistyö joukkueen kesken vain paranee entisestään.”

Back to top