Etsi tältä sivustolta

Yläloppusarja 2017: Pallokissat – FC Honka

Julkaistu

Otteluennakko

FC Honka matkaa tekee lyhyen valmistautumisjakson jälkeen matkan Kuopioon, jossa joukkue kohtaa Naisten Liigan ylemmän loppusarjan toisessa ottelussa Pallokissat. Lyhyt palautumisaika edellisestä ottelusta ja arkipäivän matkapeli tuovat espoolaisten otteluun lisää haasteita. Kotijoukkueella palautumisaikaa tosin on ollut vielä vuorokauden vähemmän, sillä savolaiset avasivat ylemmän loppusarjansa pelit vasta sunnuntaina.

Pallokissojen mahdollisuudet mitaleille ovat käytännössä lähes olemattomat, sillä joukkue on 12 pisteen päässä kolmantena olevasta HJK:sta, kun neljä ottelukierrosta on pelaamatta. Kuopiolaisryhmä otti kuitenkin viikonloppuna hienon vieraspisteen noustuaan loppuminuuteilla tasoihin hallitsevan mestarin PK-35 Vantaan vieraana. Pallokissojen sisäistä maalipörssiä johtavat Aino Kröger ja Anni-Maija Kauppila, joilla molemmilla on kasassa viisi maalia. Signy Aarnalla maaleja on toistaiseksi neljä kappaletta.

Honka nousi lauantaina TPS-voiton ja Pallokissojen tasoitusmaalin ansiosta PK-35 Vantaan ohi Naisten Liigan kärkipaikalle. Hyvään kesävireeseen päässyt ryhmä on pitkässä tappiottomien liigaotteluiden putkessa, kun edellisestä liigatappiosta on kulunut reilu kolme kuukautta. Hongan maalipörssiä johtaa Pallokissoista tälle kaudelle Honkaan siirtynyt Ella-Rosa Huusko, joka nosti maalimääränsä kahden TPS:aa vastaan tulleen osuman myötä kymmeneen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Ensin Anna Auvinen iski maalin molempiin päihin Kuopiossa, jossa pisteet tasattiin 1-1 lukemin. Espoossa Honka oli Henni Malisen maalin verran parempi “runkosarjan” viimeisessä kotiottelussaan.

Kesällä takaisin Honkaan palannut Vera Saastamoinen uskoo tasaisten keskinäisten otteluiden jatkuvan keskiviikkonakin:

“Pelit pallokissoja vastaan on aina aika fyysisiä ja tasaista vääntöä, jota odotan myös huomisesta pelistä. Jos vaan pelataan omaa peliä ja pidetään pää kylmänä niin uskon että voitto tulee. Oman lisähaasteen tuo reissaaminen Kuopioon, jalat pitää saada pelikuntoon tuntien istumisen jälkeen.”

“Aloitin kauteni Hongassa vähän myöhemmin, mutta kausi on sujunut ihan kivasti. Vielä keskittyminen viimeisiin peleihin ja toivottavasti se kirkkain mitali tulisi.”

Naisten Liigan ottelu Pallokissat – FC Honka pelataan Savon Sanomat Areenalla keskiviikkona 6.9. kello 18:30 alkaen.

Back to top