Etsi tältä sivustolta

Yläloppusarja 2017: FC Honka – TPS

Julkaistu

Otteluennakko

Naisten Liiga pyörähtää reilun kuukauden kesätauon jälkeen jälleen käyntiin lauantaina. FC Honka kohtaa ylemmän loppusarjan avausottelussa Turun Palloseuran.

TPS on runkosarjan jälkeen neljäntenä seitsemän pistettä toisena olevaa Honkaa perässä, mutta vain pisteen päässä HJK:sta.

Runkosarjan viimeisellä kierroksella TPS ja Honka kohtasivat Turussa ja tuo ottelu päättyi tasan 2-2. Ria Öling viimeisteli molemmat turkulaisten maalit ja vieraista osuivat Ella-Rosa Huusko sekä ottelun tasoittanut Anna Auvinen. Kevätkierroksen keskinäisen ottelun kuittasi TPS Julia Tunturin osumalla.

TPS:n parhaat maalintekijät ovat 13 kertaa onnistunut Hanna Ruohomaa, maalin verran vähemmän tehnyt Jutta Rantala sekä kuudessa ottelussa yhtä monta kertaa osunut Ria Öling.

FC Honka aloittaa loppusarjan tasapisteissä maalieron turvin johtavan PK-35 Vantaan kanssa.

Hongan sisäistä maalipörssiä johtaa kahdeksan maalia tehnyt Ella-Rosa Huusko. Häntä seuraavat maalin välein Henni Malinen, Sini Vehviläinen ja Anna Auvinen.

Joukkueiden liigakohtaamiset ovat vielä Hongan eduksi, mutta viime vuosina on juuri TPS ollut hankala vastustaja espoolaisille, mutta silti liigahistorian kokonaissaldo on Hongan 13 voittoa, neljä tasapeliä ja seitsemästi on TPS vienyt täydet pisteet. Keskinäisten otteluiden maaliero on Hongan eduksi 60-32.

Honka ja TPS kohtasivat runkosarjan jälkeen myös Suomen Cupissa, jossa kotijoukkueen Henni Malinen vei emännät jatkoon jatko-ottelussa tekemällään maalilla.

FC Hongan Marianna Tolvanen ehti jo odottaa sarjakauden jatkumista:

“Kivaa, että yläloppusarja vihdoin alkaa pitkän tauon jälkeen. TPS kohdataan nyt kolmannen kerran lyhyen ajan sisään, joten joukkueet ovat toisillensa hyvinkin tuttuja. Ottelut ovat olleet tasaisia ja varsinaisella peliajalla ottelut ovat päättyneetkin viimeisissä otteluissa tasan. Eli tiedossa on jälleen kerran tiukka vastus!”

“Meillä on ollut taas hyvä treeniviikko ja treeneissä olemme keskittyneet omaan peliimme ja sen kehittämiseen. Pieniä juttuja on nyt käyty läpi ja uskon pelimme toimivan hyvin taas lauantaina. Voidaankin odottaa, että lauantaina otetaankin kauden ensimmäinen varsinaisella peliajalla otettu voitto TPS:stä! Tulkaa siis katsomoon kannustamaan meitä kohti mestaruutta!”

Linda Nyman odottaa Tolvasen tavoin tasaista kamppailua:

“TPS on hyvä ryhmä ja odotettavissa on varmasti tasainen ottelu. Viime Cup- ottelu heitä vastaan ratkesi jatko-ottelussa meidän hyväksemme, joten TPS lähtee varmasti revanssihengellä hakemaan voittoa.”
“Olemme valmistautuneet hyvin yläloppusarjaa ja tulevaa ottelua varten. Meillä on ollut hyvä viikko harjoituksissa ja joukkueessamme on hyvä fiilis. Olemme tehneet kaikkemme ollaksemme parhaimmillamme loppusarjan otteluissa!”

Naisten Liigan ylemmän loppusarjan ottelu FC Honka – TPS pelataan Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 2.9. kello 15:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.

Back to top