Etsi tältä sivustolta

Naisten Suomen Cup 2017: Åland United – FC Honka

Julkaistu

Otteluennakko

Hongan viime viikonloppuna alkanut Naisten Respect Suomen Cup -taival saa pikaista jatkoa, kun joukkue matkaa sunnuntaina Åland Unitedin vieraaksi Ahvenanmaalle. Molemmat joukkueet aloittivat cupin toiselta kierrokselta ja pelasivat avausottelunsa viikko sitten. Nyt joukkueet kohtaavat puolivälierässä, ja ottelun voittaja matkaa välieriin joko HJK:n tai Ilveksen vieraaksi. 

Åland Unitedin liigakausi on varmasti ollut joukkueelle pettymys. Ahvenanmaalaisryhmä jäi poikkeuksellisesti pois ylemmästä loppusarjasta, ja on onnistunut liigakauden aikana voittamaan vasta kolmesti. Suomen Cupin joukkue aloitti kuitenkin selvällä voitolla kaadettuaan FC Espoon vierasottelussa lukemin 2-7. Joukkueen maaleista tuossa ottelussa vastasivat Isabella Mattsson, Sarah Burn, kahdesti osunut Lois Roche ja hattutempun iskenyt ex-honkalainen Jenny Danielsson

Honka puolestaan jatkoi läpi kesän jatkunutta tappiotonta putkeaan onnistuttuaan sunnuntaina pitkästä aikaa kaatamaan Turun Palloseuran. Jatko-otteluun venyneen pelin ratkaisi lopulta Henni Malinen, joka puski Milla Punsarin keskityksen lähietäisyydeltä maaliin. Espoolaisryhmä on menestynyt cupissa viime vuosina hyvin oltuaan loppuottelussa kolmena kautena peräkkäin. Saldona on kaksi voittoa ja viime vuoden toinen sija.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti ja molemmilla kerroilla on kotijoukkue ollut maalin verran parempi. FC Honka vei pisteet liigan avauskierroksella lukemin 1-0, ja vastaavasti Åland United aiheutti espoolaisjoukkueelle sen toistaiseksi viimeisimmän tappion samoin lukemin Maarianhaminassa toukokuun lopussa. 

FC Hongan Marianna Tolvanen kertoo palautumisen olleen isossa roolissa kuluneen viikon valmistautumisessa:

“Sunnuntaina taas pelataan cuppia ja cupin pelit ovat mielenkiintoisia, koska ne ovat kerrasta poikki. Ahvenanmaalle taas matkataan, mikäs ihanampaa kun palata vanhoille kotikonnuille ;) “

“Meillä on ollut hieman erilaisempi treeniviikko, koska viime sunnuntain cupin ottelu meni jatko-otteluun ja moni pelaaja pelasi 120minuuttia. Teemana tällä viikolla on ollut palautuminen ja se, että jokainen pelaaja on sunnuntaina kevyin jaloin kentällä. Kuitenkin vaikka kevyemmin ollaan menty, asiat on tehty huolella ja sunnuntaita silmälläpitäen.”

“Åland Unitedin sarjakausi ei ole mennyt varmastikaan heidän suunnitelmien mukaan, joten uskon heidän antavan nyt kaikkensa, jotta cupissa mennään mahdollisimman pitkälle. Tulossa on siis erittäin kova ottelu, sillä kentällä on kaksi joukkuetta, jotka haluavat cupissa loppuun asti.”

“Me olemme valmiina taistelemaan, joten varautukaa pahimpaan ÅU!”

Laitahyökkääjä Henna Tenkanen on Tolvasen kanssa samoilla linjoilla ja uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin: 

“Sunnuntaina ottelu tulee varmasti olemaan tiukka ja hyvätasoinen peli. Meillä on pitkä matkustuspäivä edessä ennen peliä joten valmistautuminen on nyt erityisen tärkeää. Treeniviikko on sujunut hyvin ja lähden luottavaisin mielin peliin. Kun oma pelimme sujuu hyvin, on tuloskin varmasti meille myönteinen.”

“Eli voittamaan lähdemme ja uskon täysin omaan tekemiseemme ja siihen että cupin välieräpaikan saavutamme!”

Naisten Respect Suomen Cupin puolivälieräottelu Åland United – FC Honka pelataan Wiklöf Holding areenalla sunnuntaina 13.8. kello 17:00 alkaen.

Back to top