Etsi tältä sivustolta

Naisten Suomen Cup 2017: FC Honka – TPS

Julkaistu

Otteluraportti

Honka otti kolmen vuoden tauon jälkeen vihdoin voiton TPS:sta, mutta siihen tarvittiin jatko-ottelu. Lopulta 109. minuutilla Henni Malinen iski tarvittavan osuman, joka vei Hongan puolivälieriin Naisten Respect Suomen Cupissa.

6.8.2017 klo 14.00 Tapiolan UP, nurmi

FC Honka – TPS 1-0 (0-0,0-0) jo

109. 1 – 0 Henni Malinen (Milla Punsar)

kulmat: FC Honka 4, TPS 5
Yleisöä 161

TPS aloitti ottelun kovalla prässillä eikä Honka saanut koko ensimmäisellä jaksolla syöttöpeliään rullaamaan. Vastaavasti Honka oli oppinut edellisestä kohtaamisesta läksynsä, eikä TPS, eikä varsinkaan Ria Öling, päässyt keskeltä läpi alueelle. Niinpä useimmat nousut sisään tulivat laidoista ja pienestä kulmasta ei Paula Myllyojaa yllätetty.

Toisen jakson alku oli sitten hyvin kotijoukkueen hallussa, mutta tilanteet jäivät puolittaisiksi. Jakson loppua kohden TPS sai paremmin otetta pelistä, mutta maaliin saakka ei tilanteita pystytty viemään.

Jatko-ottelussa tuntui siltä, että vierailta loppui bensa ja vastaavasti Hongan vaihdot toivat kotijoukkueelle lisää virtaa. Tämä palkittiin lopulta voittomaalina eikä vieraiden takaa-ajo tuottanut kuin pari ohilaukausta. Tämän myötä Honka jatkaa Respect Suomen Cupin puolivälieriin, jossa se kohtaa vieraskentällä Åland Unitedin ensi viikonloppuna.

Kaisa Ranki valittiin kotijoukkueen parhaaksi.

Kaisa Ranki valittiin kotijoukkueen parhaaksi.

Ottelun parhaat palat

3. minuutilla Honka sai ensimmäisen kulmapotkunsa, jonka Linda Nyman antoi oikealta maalin eteen. Ella-Rosa Huusko nousi puskuun, joka jäi voimattomaksi ja lipui lisäksi ohi maalin.

Hongan ensimmäisen jakson paras tilanne oli 11. minuutilla, kun yhden kosketuksen kuvio lähti Linda Nymanin pitkästä syötöstä vasemmalle. Henni Malinen jatkoi maalille ja Ella-Rosa Huusko tykitti, mutta ohi vasemmalta.

Seuraavalla minuutilla oli TPS:n vuoro. Tiia Savolainen keskitti oikealta alueen rajalle Hanna Ruohomaalle. Janni Laakso ehti blokkaamaan suoran jatkolaukauksen kulmaksi.
20. minuutilla päätti Ria Öling kokeilla kauempaa Paula Myllyojan hanskojen pitävyyttä. Laukaus putosi juuri oikein putken alle, mutta honkavahti ylettyi nostamaan pallon kulmaksi, jonka Jutta Rantala antoi takanurkalle. Hanna Ruohomaa oli oikeassa paikassa, mutta hän puski pallon ohi.

26. minuutilla TPS:n Riikka Ketoja laukoi keskeltä kohti oikeaa alanurkkaa. Paula Myllyoja venytti tälläkin kertaa näppinsä väliin.

34. minuutilla ajautui vieraiden oikealta tullut keskitys alueelle Jutta Rantalalle. Hän harhautti puolustajan, mutta veto meni takanurkasta ohi.

Jakson viimeinen paikka oli Ria Ölingin kaukolaukaus, jonka Paula Myllyoja koppasi oikeasta ylänurkasta.

Vieraiden parhaaksi raati valitsi Emma Santamäen jota kuvassa seuraa Marianna Tolvanen.

Vieraiden parhaaksi raati valitsi Emma Santamäen jota kuvassa seuraa Marianna Tolvanen.

Toisen jakson ensimmäinen tilanne syntyi 57. minuutilla vahingossa. Elli Pikkujämsä syötti taakse maalivahti Milla-Maj Majasaarelle, joka liukastui liikkeelle lähtiessä, mutta ehti silti nipin napin palloon ennen tilanteen haistanutta Ella-Rosa Huuskoa.

Tunnin kohdalla Emma Santamäen pitkä syöttö tavoitti keskeltä Jutta Rantalan, joka kääntyi ja laukaisi hieman ohi honkamaalin.

Pari minuuttia myöhemmin tarjoili Julia Tunturi keskityksen Jutta Rantalalle. Tällä kertaa pusku suuntautui yli maalin.

66. minuutilla nousi Julia Tunturi vasemmalta alueen rajoille ja laukoi hieman ohi takanurkan.

70. minuutilla nähtiin toisen jakson paras honkahyökkäys. Kaisa Ranki avasi eteenpäin Vera Saastamoiselle, joka tavoitti oikeasta laidasta Ella-Rosa Huuskon. Hän jatkoi etuviistoon Vera Saastamoisen juoksulinjalle. Milla-Maj Majasaari onnistui tälläkin kertaa torjunnassaan.

TPS:n toisen jakson viimeinen maalipaikka aukeni 77. minuutilla. Riikka Ketoja, Julia Tunturi ja Ria Öling petasivat tilanteen vasemmalta läpi juosseelle Annika Haanpäälle, joka yritti pienestä kulmasta ohittaa Paula Myllyojan. Pallo lipui kuitenkin ohi takanurkan.

Hongan jakson viimeinen paikka oli 82. minuutilla, kun Kaisa Ranki päätti tykittää kolmesta kympistä. Luja veto oli jo menossa kohti takayläkulmaa, mutta Milla-Maj Majasaari ylettyi nostamaan pallon kulmaksi.

Henni Malinen on puskenut ottelun ratkaisseen maalin. Syöttäjänä toiminut Milla Punsar oli myös ensimmäisenä mukana juhlimassa.

Henni Malinen on puskenut ottelun ratkaisseen maalin. Syöttäjänä toiminut Milla Punsar oli myös ensimmäisenä mukana juhlimassa.

Jatko-ottelun ensimmäinen tekopaikka aukeni vieraille 97. minuutilla. Annika Haanpää tuli oikeasta päädystä kohti maalia, mutta Paula Myllyoja peitti vedon kulmaksi. Sen jälkitilanteesta Julia Tunturi tarjoili taakse keskelle Elli Pikkujämsälle, jonka suora laukaus leijui yli maalin.

Hongan vastaus tuli 103. minuutilla. Marianna Tolvanen tarjoili vasemmalle pystyyn Vera Saastamoiselle, joka nousi alueelle ja laukoi pallon Milla-Maj Majasaaren ulottuville.

Jatko-ottelun toisen jakson alkajaisiksi Honka ratkaisi ottelun. Kaisa Ranki heitti sivurajan eteen Vera Saastamoiselle, joka nousi vasemmalta hyökkäyspuoliskolle ja laittoi pystyyn Milla Punsarille. Hän vei pallon päätyyn ja tarjoili keskelle nousseelle Henni Maliselle. Pusku suuntautui vasempaan alakulmaan ja maalilaulu soi.

TPS:n ensimmäinen tasoitusyritys lähti kolme minuuttia myöhemmin Emma Santamäen lapikkaasta, mutta leijui hieman ohi takanurkan.

Viime hetkillä Emma Santamäki tarjoili paikan Julia Tunturille, jonka nosto meni yli maalin.

Loppuvihellyksen kajahdettua repesi aito riemu kotijoukkueen pelaajille ja taustoille. Jatkopaikka oli turvattu ja vihdoin TPS kaatui monien tasapelien ja tappioiden jälkeen. Lisäksi Hongan putki sai jatkoa. Joukkue on nyt pelannut uusitulla kotinurmella neljä ottelua. Tuloksena on neljä voittoa, 14 tehtyä maalia eikä ainuttakaan päästettyä osumaa.

FC Honka ja TPS kohtaavat uudestaan samassa paikassa yläloppusarjan avausottelussa lauantaina 2. syyskuuta kello 15. Näin ollen TPS kohtaa Hongan kolmessa peräkkäisessä virallisessa ottelussa, jotka ovat vielä kaikki eri kuukausina. Honka sen sijaan pääsee välillä kohtaamaan ainakin Åland Unitedin.

Tsempparit

Emma Santamäki, TPS

Kaisa Ranki, FC Honka

Kommentit

Voittomaalin tehneen Henni Malisen ja jälleen yhden nollapelin torjuneen Paula Myllyojan kommentit:

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:
FC Honka - TPS 1-0, Naisten Respect Suomen Cup

Kokoonpanot

TPS:

Milla-Maj Majasaari; Mira Uronen, Elli Pikkujämsä, Saija Östlund, Emma Santamäki; Riikka Ketoja; Jutta Rantala (112. Jenni Rannus), Julia Tunturi, Tiia Savolainen (85. Netta Hannula); Ria Öling, Hanna Ruohomaa (56. Annika Haanpää)

vaihdossa: Matilda Nurmi, Alina Schrey, Laura Wentjärvi, Tiina Vatanen

FC Honka:

Paula Myllyoja; Marianna Tolvanen, Anna Auvinen, Janni Laakso, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Saara Lappalainen (93. Emilia Iskanius); Henni Malinen, Sini Vehviläinen, Henna Tenkanen (69. Vera Saastamoinen); Ella-Rosa Huusko (93. Milla Punsar)

vaihdossa: Pauliina Nuora, Maija Välimaa, Krista Hakala, Suvi Kärkkäinen

Erotuomari Hanna Kapiainen, avustavat erotuomarit Tonja Paavola ja Alisa Levälampi.

Back to top