Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: TPS – FC Honka

Julkaistu

Otteluraportti

TPS ja Honka jatkoivat runkosarjan päätöskierroksella viime vuosien tapaan tiukkaa vääntöä pisteistä eikä nytkään saatu paremmuudesta selvää. Molemmilla oli viihdyttävässä ottelussa omat hyvät hetkensä. Ella-Rosa Huusko vei ensin vieraat johtoon, sitten johtopaikka vaihtui kahdella upealla Ria Ölingin yksilösuorituksella ja lopuksi kampesi Honka väkisin tasoihin Anna Auvisen tahtomaalilla.

Tasapeli tiesi sitä, että ottelunsa voittanut PK-35 Vantaa nousi maalieron turvin ykköseksi Hongan eteen ja niin ikään voiton ottanut HJK kolmanneksi ohi turkulaisten. Mitalit ratkotaan sitten lopullisesti syyskuussa alkavassa ylemmässä loppusarjassa.

29.7.2017 klo 17.00 Veritas Stadion, nurmi

TPS – FC Honka 2-2 (1-1)

20. 0 – 1 Ella-Rosa Huusko (Henni Malinen)
38. 1 – 1 Ria Öling
59. 2 – 1 Ria Öling
72. 2 – 2 Anna Auvinen (Linda Nyman)

kulmat: TPS 4, FC Honka 3

Yleisöä 456

Vaikka ottelun ensimmäinen vartti kulki kotijoukkueen merkeissä, loivat vieraat kaksi ensimmäistä maalipaikkaa. Ensin nousi Kaisa Ranki vasemmalta Henni Malisen seinäsyötön avustamana alueen takarajaa pitkin vetopaikkaan, mutta maalivahti Milla-Maj Majasaari poimi pallon etualanurkasta.

Tämän jälkeen Hongan Henna Tenkanen syötti oikealla pystyyn Milla Punsarille. Hän nousi päädyn kautta alueelle ja tarjoili takaviistoon Henni Maliselle, jonka epäpuhdas osuma nosti pallon reilusti yli maalin.

Vaikka TPS hallitsikin alussa enemmän palloa, pitivät vieraat emännät poissa maalintekosektorilta. Niinpä vartin kohdilla päätti Emma Santamäki kokeilla kahdestakympistä Paula Myllyojan näppien kestävyyttä – pitivät.

Muutaman minuutin päästä sai Honka vapaapotkun alueen oikealta reunalta. Linda Nyman laukoi pallon ylärimaa hipaisten yli maalin.

20. minuutilla toi Hongan hyökkäys sitten tulosta. Ella-Rosa Huusko jatkoi pallon vasempaan laitaan Henni Maliselle, joka vei pelivälineen päätyyn ja tarjoili takaisin Huuskolle. Hän kuljetti alueen rajalle ja tykitti matalan vedon etutolpan kautta verkkoon.

Seuraavaksi kotijoukkueen pelaajista tasoitusta hakivat Julia Tunturi, jonka alueen takarajalta lähteneen laukauksen Paula Myllyoja torjui sekä Riikka Ketoja, jonka optimistinen veto noin 25 metristä meni vain hiukan ohi yläkulman.

Sitten oli Hongan vuoro, kun Henni Malinen tarjosi vasemmalta pystyyn Kaisa Rankille. Hän etsi laukaisupaikan alueen reunoilta, veto blokattiin Ella-Rosa Huuskolle, mutta hänen jatkonsa meni suoraan Milla-Maj Majasaaren syliin.

Minuuttia myöhemmin oli TPS tasoitus todella lähellä, Tiia Savolainen syötti oikealle Hanna Ruohomaalle, jonka poikittaissyöttö matkasi maalin editse takatolpalle Jutta Rantalalle. Hän ei saanut palloon puhdasta osumaa ja Hongan puolustus siivosi maaliviivalta.

34.minuutilla antoi Linda Nyman Hongan vapaapotkun oikealta maalin eteen, josta Ella-Rosa Huusko jatkoi, mutta Milla-Maj Majasaari ehti tämänkin pallon eteen.

Neljä minuuttia myöhemmin TPS sai pelin tasoihin. Ria Öling nousi keskeltä vieraiden estelyistä huolimatta ja tykitti alueen takaa komeasti oikeaan ylänurkkaan. Näin tauolle poistuttiin tasanumeroissa 1-1.

Toisella jaksolla ei enää avautunut yhtä paljon tekopaikkoja kuin avauspuolikkaalla, mutta silti syntyi saman verran osumia.

Hongan ensimmäinen kunnon hyökkäys lähti oikealta, josta Henna Tenkanen syötti keskelle Saara Lappalaiselle. Hän jatkoi viereen Henni Maliselle, jonka laukauksen Milla-Maj Majasaari poimi putken alta.

Seuraavaksi nähtiin sitten Ria Öling-show osa 2. Hän pujotteli väkisin alueelle läpi kaikista puolustuspelaajista ja laukoi tarkasti kotijoukkueen johto-osuman takanurkkaan.

Oli Hongan vuoro hakea tasoitusta ja nyt TPS onnistui pitämään vieraansa poissa alueelta toistakymmentä minuuttia. Onnistuminen tulikin sitten Linda Nymanin läheltä keskiviivaa annetusta vaparista, joka kaartoi alueen sisään. Anna Auvinen laski pallon lentoradan oikein 250 liigaottelun kokemuksella ja puski takaraivollaan pelivälineen ohi Milla-Maj Majasaaren. TPS-peluri ehti vielä palloon maaliviivan tuntumassa, mutta antoi pallolle vain lisää vauhtia kohti verkkoja.

Muutaman minuutin päästä sai TPS kulman oikealta. Jutta Rantala nosti maalille ja Hanna Ruohomaa puski Paula Myllyojan käsien kautta yli. Uusi kulma oli tulokseton.

Hongan viimeiset paikat tulivat myös kulmista, jotka antoi Linda Nyman oikealta. Ensimmäisen nyrkkeili Milla-Maj Majasaari uudeksi kulmaksi ja toisen eteen Sini Vehviläiselle, mutta hänen vetonsa nousi taivaisiin.

Lisäajan lopussa tarjoutui kotijoukkueelle vielä voittomahdollisuus, kun Saija Östlund pääsi antamaan vapaapotkun hyvästä paikasta, mutta tällä kertaa peliväline ei mennyt sisään ja lopputulokseksi sinetöitiin 2-2.

Nämä joukkueet kohtaavat uudestaan jo ensi sunnuntaina Espoossa, jossa ratkotaan Naisten Respect Suomen Cupin puolivälieriin matkaava joukkue. Ottelu alkaa Tapiolan Urheilupuistossa kello 14 ja siihen on vapaa pääsy.

Palkitut

Riikka Ketoja, TPS

Linda Nyman, FC Honka

Kokoonpanot

TPS

Milla-Maj Majasaari; Mira Uronen, Elli Pikkujämsä, Saija Östlund, Emma Santamäki; Riikka Ketoja; Jutta Rantala, Julia Tunturi (80. Netta Hannula), Tiia Savolainen (70. Annika Haanpää); Ria Öling, Hanna Ruohomaa

vaihdossa: Karoliina Lindstedt, Alina Schrey, Tiina Vatanen, Aada Peltoniemi

FC Honka

Paula Myllyoja; Kaisa Ranki, Anna Auvinen, Janni Laakso, Marianna Tolvanen (75. var); Linda Nyman; Henni Malinen, Milla Punsar (65. Sini Vehviläinen), Saara Lappalainen, Henna Tenkanen (80. Emilia Iskanius), Ella-Rosa Huusko (64. Vera Saastamoinen)

vaihdossa: Pauliina Nuora, Maija Välimaa, Suvi Kärkkäinen

Erotuomari Jesse Salo, avustavat erotuomarit Vesa Vainio ja Johannes Korhonen

Back to top