Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: FC Honka – Pallokissat

Julkaistu

Otteluraportti

Lauantaina pelattiin Naisten Liigan kierros numero 17. Ottelu oli samalla Hongalle runkosarjan viimeinen kotiottelu. Vähämaalisessa ottelussa Pallokissoja vastaan ottelun ainokaisesta vastasi Henni Malinen reilun vartin pelin jälkeen. Kotijoukkueen voittoputki kasvoi samalla jo seitsemään otteluun.

Naisten Liiga 22.7. Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – Pallokissat 1-0 (1-0)

15. 1-0 Henni Malinen (Milla Punsar)

Yleisöä: 148

Emma Koivisto pelasi kauden viimeisen pelinsä Honka-paidassa. Tässä pyritään ohi Tiia Miettisestä.

Emma Koivisto pelasi kauden viimeisen pelinsä Honka-paidassa. Tässä pyritään ohi Piia Miettisestä.

Lämpimän aamupäivän jälkeen Tapiolan Urheilupuistoa kasteli rankkasadekuuro joka loi ottelun alkuminuutille liukkaat olosuhteet. Sade onneksi loppui hetki ottelun alun jälkeen joten peli käytiin mukavissa olosuhteissa.

Ottelun alkuminuutit vietittiin tunnustellen. Ensimmäinen maalipaikka avautui noin viiden minuutin pelin jälkeen Pallokissojen Signy Aarnalle, jonka laukaus pienestä kulmasta suuntautuin Paula Myllyojan syliin.

Noin kymmenennen peliminuutin jälkeen alkoi Hongan painostus. Kotijoukkueella oli muutama puolittainen maalipaikka ja pari kulmapotkua ennen kuin avausmaali saatiin taululle. Maalin alusti Milla Punsar, joka haastoi vierailijoiden puolustusta päätyrajalla. Pallo ajautui rangaistusalueen keskustaan Henni Maliselle, joka sijoitti pelivälineen varmasti maalin vasempaan alanurkkaan.

Elsa Sulku on jälleen napannut yhden keskityspallon syliinsä.

Elsa Sulku on jälleen napannut yhden keskityspallon syliinsä.

Maalin jälkeen kenttätapahtumat jälleen tasoittuivat ja vierailijat pääsivät hieman paremmin mukaan peliin. Maalipaikoille vierailijat eivät kuitenkaan ensimmäisen jakson aikana juuri päässeet.

Jakson loppu oli jälleen Hongan painostusta. Espoolaisilla oli useampi paikka lisätä johtoaan, mutta laukaukset tai viimeiset syötöt kilpistyivät joko kotijoukkueen puolustukseen tai hyvin maaliaan vartioineeseen Elsa Sulkuun. Lähimmäksi lisäosumia pääsivät Ella-Rosa Huusko ja Saara Lappalainen. Huusko laukoikertaalleen hienoisesti ohi takanurkasta. Toisen vedon tielle ehti viime tingassa Pallokissojen puolustus. Lappalainen pääsi puolestaan yrittämään lähietäisyydeltä Anna Auvisen alas puskeman kulmapotkun jatkopalloa, mutta veto nousi yli yläputken.

Vera Saastamoisen kääntölaukaus loppuhetkillä painui vain vähän ohi takanurkan.

Vera Saastamoisen kääntölaukaus loppuhetkillä painui vain vähän ohi takanurkan.

Aivan jakson viimeisellä minuutilla Huusko pääsi kertaalleen vielä laukomaan pienestä kulmasta, mutta pallo painui Sulkun käsien kautta tolpan väärälle puolelle. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen maalin johtoasemassa.

Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen päättyi. Honka piti palloa ja loi puolittaisia tilanteita, mutta Sulku maalillaan onnistui hyvin katkomaan keskitykset ja laadukkaat maalipaikat olivat edelleen kortilla.

Jakson loppupuolella pallonhallinta alkoi hieman kääntyä vierasjoukkueelle. Hongan maalin johtoasema muuttui pieneksi puolustustaisteluksi loppuminuuteilla, mutta hyville maalipaikoille kuopiolaiset eivät edelleenkään juuri päässeet. Paula Myllyoja maalillaan sai olla melko rauhassa.

Signy Aarnan veto viimeisillä sekunneilla on painunut yli Hongan maalin.

Signy Aarnan veto viimeisillä sekunneilla on painunut yli Hongan maalin.

Todellisen säikäytyksen vierailijat säästivät ottelun viimeiselle minuutille. Aarna pääsi kuin varkain kääntymään Hongan rangaistusalueen keskellä ja oli jo nokikkain Myllyojan kanssa. Veto suuntautui kotijoukkueen onneksi taivaan tuuliin ja samassa soi ottelun päätösvihellys.

Honka jatkaa siis sarjan kärjessä ennen alkusarjan viimeistä ottelua. Viimeiselle kierrokselle espoolaiset matkaavat Turkuun, jossa vastaan asettuu aina vaikeaksi vastustajaksi osoittautunut sarjakolmonen TPS.

Kommentit

Hyvin vaihdosta sisään tulleen ex-kuopiolaisen Emilia Iskaniuksen ja kauden viimeisen Honka-pelinsä pelanneen Emma Koiviston kommentit ottelun jälkeen:

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:
FC Honka - Pallokissat 1-0, Naisten Liiga

Kokoonpanot

Honka:

Paula Myllyoja; Kaisa Ranki, Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Saara Lappalainen (76. Emilia Iskanius); Henni Malinen, Milla Punsar var.56 (70. Sini Vehviläinen), Marianna Tolvanen ; Ella-Rosa Huusko (77. Vera Saastamoinen)
vaihdossa: Pauliina Nuora, Henna Tenkanen, Maija Välimaa, Krista Hakala

Pallokissat:

Elsa Sulku; Signy Aarna, Aino Kröger (55. Kaisla Karppinen), Jasmin Miettinen, Paula Auvinen, Aada Tolvanen, Elina Kettunen (67. Ella Vanhanen), Eeva Kettunen (77. Erika Winter), Piia Miettinen
vaihdossa: Nea Laitila, Iida Laakkonen

Back to top