Etsi tältä sivustolta

Yläloppusarja 2017: FC Honka – HJK

Julkaistu

Otteluennakko

Naisten Liigan ylempi loppusarja palaa jälleen tauolta lauantaina. FC Hongan vastustaja viikonlopun ottelussa on HJK.

HJK on sarjassa kolmantena yhdeksän pistettä sarjakärki Honkaa perässä, joten tasapelikin varmistaisi kotijoukkueelle vähintään hopeiset mitalit. HJK tarvitsee myös lisäpisteitä mitalitaistelussa, sillä TPS hengittää niskaan pisteen päässä.

Yläloppusarjan avauskierroksella HJK voitti Ilveksen puhtaasti 4-0, mutta edellinen peli PK-35 Vantaata vastaan päättyi tappioon numeroin 0-2.

HJK:n ylivoimaisesti paras maalintekijä on 12 kertaa osunut Vilma Hakala. Hänen jälkeensä tulevat sisäisessä pörssissä neljästi maalanneet Essi Sainio ja Moona Talka.

FC Honka jatkaa siis loppusarjan kärjessä kahden pisteen erolla toisena olevaan PK-35 Vantaaseen. Yläloppusarjassa espoolaiset ovat kaataneet TPS:n 3-2 ja viimeksi Pallokissat 8-0.

Hongan sisäistä maalipörssiä johtaa 11 maalia tehnyt Ella-Rosa Huusko. Häntä seuraavat 9 kertaa onnistunut Henni Malinen ja kuuden maalin naiset Sini Vehviläinen sekä Milla Punsar.

Tänä vuonna Honka on kaatanut HJK:n liigassa molemmilla kerroilla. Kotiottelu päättyi 2-1 ja vieraissa voittoon riitti Henni Malisen osuma. Silti viimeisen kohtaamisen kuittasi HJK, joka pudotti Hongan Respect Suomen Cupin välierässä 2-0.

Joukkueiden liigakohtaamiset ovat Hongan eduksi. Espoolaisilla on 14 voittoa, helsinkiläisillä 6 ja 8 kertaa pisteet on tasattu. Keskinäisten otteluiden maaliero on Hongan eduksi 46-31.

Molempia joukkueita urallaan edustanut Anna Vlasoff on jälleen innokkaana palaamassa tositoimiin:

“Mukavaa päästä taas pelaamaan liigaa muutaman viikon tauon jälkeen ja vielä paikallisvastustajaa vastaan. HJK:ta vastaan pelit on ollu tiukkoja ja odotan jälleen tasaista vääntöä. Klubia vastaan on aina erityisen kiva pelata ja nälkäsenä lähdetään hakemaan kolmea pistettä. Hyvällä ja luottavaisella fiiliksellä painellaan lauantain otteluun.”

Naisten Liigan ylemmän loppusarjan ottelu FC Honka – HJK pelataan lauantaina 23.9 kello 15:00 alkaen Tapiolan Urheilupuistossa. Otteluun on vapaa pääsy.

Back to top