Etsi tältä sivustolta

Yläloppusarja 2017: FC Honka – Ilves

Julkaistu

Otteluennakko

Sunnuntaina pelataan Tapiolan urheilupuistossa Naisten Ylemmän loppusarjan neljännen kierroksen ottelu, jossa FC Hongan vastustaja on Ilves Tampereelta. Ottelu on samalla myös Hongan kauden viimeinen kotipeli.

Ilves on sarjassa viidentenä ja taistelee tuosta paikasta kolme pistettä perässä olevan Pallokissojen kanssa. Edellisellä kierroksella Ilves aloitti hyvin vierasottelunsa PK-35 Vantaata vastaan, mutta joutui lopulta taipumaan maalein 3-0.

Ilveksen selkeästi paras maalintekijä on 12 kertaa osunut Roosa Ärväs. Hänen jälkeensä tulevat sisäisessä pörssissä kuudesti maalanneet Roosa Tuominen ja Rosa Mikkola.

FC Honka jatkaa kultataisteluaan tasapistein PK-35 Vantaan kanssa ennen viikonlopun otteluita, mutta espoolaisten maaliero viisi osumaa huonompi kuin naapurikaupungin naisilla. Edellisellä kierroksella Honka joutui taipumaan 2-2 tasapeliin, kun HJK väänsi tasoituksen viime sekunneilla.

Hongan sisäistä maalipörssiä johtaa 11 maalia tehnyt Ella-Rosa Huusko. Häntä seuraavat 10 kertaa onnistunut Henni Malinen ja kuuden maalin naiset Sini Vehviläinen sekä Milla Punsar.

Tänä vuonna Honka on kaatanut Ilveksen molemmissa liigaotteluissa. Kotiottelu päättyi niukasti 3-2 ja vieraissa voitto tuli kahden maalin erolla 3-1.

Joukkueiden liigakohtaamiset ovat Hongan eduksi. Espoolaisilla on 20 voittoa, Ilves on voittanut kerran ja kerran on myös pisteet jaettu. Nuo ainoat Hongan pistemenetykset ovat Tampereelta, joten kotona on vielä puhdas voittosarja. Keskinäisten otteluiden maaliero on Hongan eduksi 72-16.

Honkaan loppukesästä siirtynyt Anni Miettunen odottaa innolla kauden huipennusta:

“Kaksi peliä vielä kautta jäljellä ja mikäs sen hienompaa kuin taistella mestaruudesta kotikentällä. Ilves on vahva joukkue, mutta kun pidämme oman tasomme ja teemme töitä joukkueena, tulos tulee olemaan hyvä. Toivottavasti myös katsojat löytävät viimeiseen kotipeliimme seuraamaan laadukasta jalkapalloa.”

Läpi kauden puolustuksen keskustassa suuressa roolissa pelannut Janni Laakso odottaa sunnuntain pelistä vaikeaa, mutta uskoo silti vahvasti omiinsa:

“Sunnuntaina päästään jälleen tosihommiin, kun meidän kotikentällä pelataan kauden toiseksi viimeinen ottelu Ilvestä vastaan. Ilveksellä on suht nuori ja energinen joukkue, joka varmasti haluaa vaikeuttaa meidän matkaa kohti kirkkainta. Olen kuitenkin luottavaisin mielin, ja lähdemme tähänkin otteluun hyvin valmistautuneina. Omalla pelillä saamme varmasti toivotun tuloksen. Saa siis tulla haastaa, tupsukorvat!”

Naisten Liigan ylemmän loppusarjan ottelu FC Honka – Ilves pelataan Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina 1.10. kello 15:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.

Back to top