Etsi tältä sivustolta

Suomen Cup 2017: HJK – FC Honka

Julkaistu

Otteluennakko

Naisten Respect Suomen Cup jatkuu lauantaina ensimmäisen välierän muodossa, kun paikallisvastustajat HJK ja FC Honka kohtaavat Pukinmäen urheilupuiston nurmella. Poikkeuksellinen pelipaikka ja lyhyellä varoitusajalla selvinnyt otteluaika ovat seurausta cupin aikataulusta ja vasta viime viikonloppuna selvinneistä ottelupareista. Toinen välierä GBK – PK-35 Vantaa pelataan vantaalaisten Mestareiden Liigan otteluista johtuen vasta myöhempänä ajankohtana.

Kotijoukkue HJK lähtee otteluun hyvässä vireessä. Touko-kesäkuun tuskaisen vaiheen jälkeen joukkue on seitsemän ottelun voittoputkessa ja on iskenyt näissä peräti 38 maalia. Helsinkiläisryhmä aloitti cupin kaatamalla FC Lapan peräti lukemin 0-19. Viime viikonloppuna kaatui Ilves kotona vakuuttavasti 4-0. HJK:n pelaajat komeilevat myös Cupin maalitilaston kärkisijoilla. Vilma Hakala ja Tessa Rinkinen ovat molemmat iskeneet kahdessa ottelussa yhteensä viisi osumaa. Juulia Grönlundilla cup-maaleja on toistaiseksi neljä.

FC Hongan cup-kamppailut ovat olleet tulevan viikonlopun vastustajaa tiukempia. Honka aloitti HJK:n tavoin toiselta kierrokselta, jossa espoolaiset kaatoivat TPS:n vasta jatko-ottelun jälkeen lukemin 1-0. Viime viikonloppuna joukkue matkasi Ahvenanmaalle josta tuliaisina oli 0-2 voitto Åland Unitedista. Hongan kolmesta cup-osumasta ovat vastanneet Henni Malinen, Kaisa Ranki ja Linda Nyman.

Joukkueet ovat viimeksi kohdanneet Suomen Cupissa kaudella 2015, jolloin Honka vei cupin nimiinsä jännittävien vaiheiden jälkeen lukemin 4-3.

FC Hongan naiset ottavat osaa läheisten suruun ja haluavat kiittää menehtynyttä Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alajaa upeasta elämäntyöstä jalkapallon parissa. Kuvassa "Pera" on jakamassa Suomen Cupin palkintoa Hongan kapteeni Anna Auviselle kesäkuussa 2015. Alajan muistoa kunnioitetaan lauantain ottelun yhteydessä hiljaisella hetkellä.

FC Hongan naiset ottavat osaa läheisten suruun ja haluavat kiittää menehtynyttä Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alajaa upeasta elämäntyöstä jalkapallon parissa. Kuvassa “Pera” on jakamassa Suomen Cupin palkintoa Hongan kapteeni Anna Auviselle kesäkuussa 2015. Alajan muistoa kunnioitetaan lauantain ottelun yhteydessä hiljaisella hetkellä.

Hongan Suvi Kärkkäinen uskoo Hongan saavuttavan kolmannen perättäisen loppuottelupaikan:

“Viikonloppuna taas huippuottelu tulossa, kun pääsemme taistelemaan Suomen cupin finaalipaikasta. Olemme olleet Hongan kanssa kolmena viimeisenä kertana finaalissa ja luotan todella siihen, että tänäkin vuonna tulemme saavuttamaan finaalipaikan. Kulunut cup-kuukausi on sujunut joukkueelta hienosti. Viikko kerrallaan olemme menneet ja sopeutuneet hyvin vaikka muutoksia on tullut lyhyelläkin varoitusajalla. Harjoituksissa on ollut loistava tekemisen meininki, ja olemme valmiita tulevaan välierään. Lauantaina kohtaa kaksi hyvässä vireessä olevaa joukkuetta, joten varmasti tulossa on viihdyttävä sekä tiukka peli!”

Sini Vehviläinen odottaa myös viidyttävää ja laadukasta ottelua:

“Loistava matsi tulossa! Paikalliskamppailut HJK:n kanssa ovat aina olleet tasaisia. Odotan kovatempoista ja laadukasta ottelua, sillä molemmat joukkueet tykkäävät rakentaa peliä ja luoda maalipaikkoja. Tervetuloa katsomaan viihdyttävää Respect Cupin välierä-ottelua lauantaina!”

Naisten Respect Suomen Cupin välieräottelu HJK – FC Honka pelataan Pukinmäen urheilupuistossa lauantaina 19.8. kello 17:30 alkaen.

Back to top