Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: Ilves – FC Honka

Julkaistu

Otteluraportti

FC Hongan voittoputki kasvoi lauantaina jo viiteen otteluun kun Ilves kaatui Tammelan helteessä lukemin 1-3. Saara Lappalainen vei liigauransa avausosumalla vierailijat tauolle maalin johtoasemassa. Nea Lehtola toi puolestaan kauden ensimmäisellään kotijoukkueen toisen jakson alussa tasoihin. Espoolaiset kuitenkin karkasivat lopulta Anna Auvisen ja Ella-Rosa Huuskon maaleilla voittoon.

Naisten Liiga 8.7. Tammela Stadion

Ilves – FC Honka 1-3 (0-1)

20. 0-1 Saara Lappalainen (Kaisa Ranki)
51. 1-1 Nea Lehtola
56. 1-2 Anna Auvinen (Lappalainen)
75. 1-3 Ella-Rosa Huusko

Yleisöä: 323

Tammelan laadukas nurmialusta ja mukava yleisömäärä loivat lauantaipäivän otteluun hyvät lähtökohdat. Kesän ensimmäinen helteisen sään peli toi ainakin vierailijoille hieman lisähaastetta ja se saattoi näkyä espoolaisten otteissa alkuminuuteilla.

Vierailijat loivat kuitenkin jo ennen avausosumaa muutaman paikan tupsukorvien maalille. Sini Vehviläinen, Anna Vlasoff ja Kaisa Ranki pääsivät kukin koettelemaan Annika Laihasen valmiustilaa kotijoukkueen maalilla.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi erikoistilanteesta. Linda Nymanin kulmapotku päätyi Kaisa Rankin pään kautta maalin edustalle päivystäneelle Saara Lappalaiselle, joka siirsi ensimmäisellä kosketuksellan uransa ensimmäisen liigamaalin kotijoukkueen puolustajien välistä.

Hongalla oli avausjakson aikana paikkoja lisätä johtoaan, mutta Laihanen maalillaan piti lukemat tiukkoina. Lähimmäksi vierailijoista pääsi Marianna Tolvanen, joka karkasi tamperelaisten puolustukselta ja ampui vasemmallaan ylärimaan. Tauolle siirryttiin espoolaisten maalin johtoasemassa.

Ilves tuli toiselle puolikkaalle pirteällä ilmeellä. Heti tauon aluksi Nea Lehtola ampui kovan kierteisen laukauksen lyhyenä vapaapotkun jälkeen kohti Hongan maalia. Paula Myllyoja onnistui kuitenkin nyrkkeilemään pelivälineen yli maalin. Hetkeä myöhemmin sama tilanne toistui Hongan harhasyötön jälkeen. Tällä kertaa Lehtolan laukaus tuli hieman lähempää eikä Myllyojan torjunta enää riittänyt pitämään pelivälinettä maaliviivan oikealla puolella. Lehtolan kauden ensimmäinen, ja uran toinen, liigamaali oli tosiasia.

Jos kaksi ensimmäistä osumaa tuli tuoreiden liigamaalintekijöiden toimesta, on päivän kolmannen tekijällä niitä sitten tilillään enemmän kuin kenelläkään muulla Naisten Liigaa tällä hetkellä pelaavista. Pomppivaan palloon ehti ensimmäisenä Anna Auvinen, joka puski lähietäisyydeltä kauden neljännen, ja liigauransa 87. maalinsa.

Hongan kolmaskin osuma tuli käytännössä erikoistilanteen jälkeen. Nymanin antama kulmapotku jäi pitkäksi aikaa pöyrimään Ilveksen päätyyn ja lopulta Emma Koivisto onnistui siirtämään pallon maalin edustalle, josta viisi minuuttia aiemmin kentälle tullut Ella-Rosa Huusko jatkoi pelivälineen verkon perukoille.

Lisämaaleja ei Tampereen auringonpaisteessa nähty. Honka säilytti siis sarjajohtonsa pisteen erolla lauantaina Åland Unitedin kaataneeseen TPS:ään.

Tilannekooste

Kommentit

Maalipuita kolistelleen Marianna Tolvasen ja jälleen täydet minuutit Hongan puolustuksessa kellottaneen Anna Vlasoffin kommentit Tammelan nurmelta:

Kokoonpanot

Ilves

Annika Laihanen; Julie Forss, Sini Lauermaa, Anniina Pohjoismäki, Jade Bergius var.55 (74. Heidi Rannikko), Roosa Ärväs, Aino Rasinen (66. Sara Kattainen), Maaria Roth, Eini Vesaniemi, Johanna Salmijärvi, Nea Lehtola
vaihdossa: Sara Inget, Roosa Tuominen, Sanni Ojanen

Honka

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Saara Lappalainen ; Henni Malinen, Sini Vehviläinen var.49 (66. Ella-Rosa Huusko), Marianna Tolvanen (86. Emilia Iskanius); Kaisa Ranki (61. Milla Punsar)
vaihdossa: Pauliina Nuora, Suvi Kärkkäinen, Iida Ranin, Krista Hakala

Back to top