Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: FC Honka – GBK

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honka otti voittokkaan paluun kotinurmelleen kaadettuaan GBK:n selvälukuisesti lauantaina. Espoolaisryhmä iski kuusi maalia vieraiden verkkoon ja laadukkaita paikkoja olisi ollut tehdä vielä toinen mokoma. Hongasta maalinteossa onnistuivat Emma Koivisto, Ella-Rosa Huusko, Anna Auvinen, Anna Vlasoff sekä kahdesti osunut Sini Vehviläinen.

Naisten Liiga 1.7. Tapiolan Urheilupuisto, nurmi

FC Honka – GBK 6-0 (3-0)

2. 1-0 Sini Vehviläinen rp.
11. 2-0 Vehviläinen (Henni Malinen)
45+1. 3-0 Emma Koivisto (Linda Nyman)
52. 4-0 Ella-Rosa Huusko (Henna Tenkanen)
61. 5-0 Anna Auvinen (Nyman)
63. 6-0 Anna Vlasoff (Malinen)

Yleisöä: 136

35496192392_e951f29b7a_o

Sini Vehviläinen ohjaa liigauran 80. maalinsa taitavasti suoraan ilmasta.

Ottelu sai salama-alun, kun Hongan ensimmäinen hyökkäys päätyi kulmapotkuksi vain sekunteja avausvihellyksen jälkeen. Linda Nymanin kulma tavoitti Emma Koiviston pään ja Koiviston pusku vuorostaan kotijoukkueen puolustajan käsivarren. Pallo pilkulle kun vain reilu minuutti ottelua oli pelattu. Rangaistuspotkua ampumaan asettui Hongan maalipörssiä johtava Sini Vehviläinen, eikä hyvässä vireessa oleva hyökkääjä tehtävässään epäröinyt vaan upotti kauden viidennen maalinsa varmasti oikeaan alanurkkaan.

Vehviläisen kauden kuudetta, ja liigauran kahdeksattakymmenettä, ei tarvinnut odottaa kuin vajaa kymmenen minuuttia. Henni Malinen toi pallon keskustaa pitkin ylös ja käytti pelivälinettä Ella-Rosa Huuskolla. Saatuaan pallon takaisin jalkaansa rangaistusalueen rajalla nosti Malinen pienellä “chipillä” pallon seisovan kokkolalaispuolustuksen taakse hiipineelle Vehviläiselle. Sinin vasemman jalan tarkka sijoitus suoraan ilmasta painui maalin vasempaan alanurkkaan.

Linda Nymanin erikoistilanteet tuottivat harmia vierailijoille. GBK:n Henna Sillanpää yrittää ehtiä peittämään ja Lotta Niemelä seuraa taaempana

Linda Nymanin erikoistilanteet tuottivat harmia vierailijoille. GBK:n Henna Sillanpää yrittää ehtiä peittämään ja Lotta Niemelä seuraa taaempana.

Kotijoukkueen johtoasema oli kasvaa noin kahdenkymmenen peliminuutin jälkeen. Linda Nymanin kulmapotkun jälkeen pääsivät Huusko, Emma Koivisto ja Anna Auvinen kukin yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä. Tällä kertaa vieraiden puolustus ja maalivahti Ada Widjeskog ehtivät peittämään vedot.

Avausjakson keskivaiheilla oli vierailijoilta alkua vahvempi esitys. Reilun parinkymmenen peliminuutin jälkeen pääsi ensin Rosa Herreros kääntymään ja laukomaan Hongan alueen sisällä. Veto nousi kuitenkin selvästi yli maalin. Vielä vaarallisempaan paikkaan pääsi kapteeni Rebecca Rasmus, jonka vedon ehti Hongan puolustus vain vaivoin peittämään.

Jakson loppu oli taas Hongan hallintaa. Johto kasvoi kolmeen maaliin aivan jakson loppuhetkillä. Alkuminuuttien kombinaatio toistui, kun Nymanin antama kulmapotku löysi Koiviston pään maalinedusruuhkasta. Tällä kertaa ei vieraiden raajoja väliin ehtinyt, vaan Koiviston pusku painui maaliin asti. Taukovihellys soi heti maalin jälkeen ja joukkueet poistuivat koppeihinsa espoolaisten kolmen maalin johtoasemassa.

35277886460_f02f4fe93d_o

Ella-Rosa Huusko puskee Ada Widjeskogin ja Hanna Vainionpään harmiksi Hongan neljännen.

Toinen jakso oli avauspuolikasta ehkä vieläkin selkeämpää Hongan hallintaa. Kokkolalaiset eivät juurikaan Hongan maalia hätyytelleet vaan peliä pyöritettiin vierailijoiden kenttäpuoliskolla.

Hongan neljäs osuma syntyi reilun viiden minuutin pelin jälkeen pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Espoolaiset kierrättivät palloa rauhallisesti alakerran kautta ja hakivat sopivaa murtautumishetkeä. Lopulta tauolla sisään tullut Emilia Iskanius vapautti Henni Malisen vasemmalla laidalla. Malinen toi pallon laidalta sisään ja pelasi sen toista laitaa ylös nousseelle Henna Tenkaselle. Tenkasen vedon pystyi vielä Widjeskog torjumaan, mutta paluupallo päätyi suoraan Ella-Rosa Huuskon päähän. Huuskolla oli helppo työ puskea pallo tyhjään maaliin.

Reilun tunnin kohdalla onnistui kotijoukke jälleen erikoistilanteesta. Linda Nyman antoi vapaapotkun noin 35 metristä läheltä sivurajaa. Sisäänpäin kiertyvä pallo putosi vaarallisesti maalin edustalle, josta Anna Auvinen ohjasi pelivälineen taitavasti ohi Widjeskogin.

34856077993_0aa607b97b_o

Perjantaina syntymäpäiväänsä juhlineen Anna Vlasoffin kauden avausosuma painuu verkkoon Veera Vääräkosken edestä.

Illan viimeinen maali nähtiin vain pari minuuttia myöhemmin. Hyvän syöttökombinaation jälkeen Henni Malinen pelattiin vapaaksi GBK:n kenttäpäätyyn. Malisen keskitys päätyi Widjeskogin käsien kautta puolustajan tontiltaan ylös nousseelle Anna Vlasoffille joka ehti ottaa pallon haltuunsa ja laukoa lähietäisyydeltä kauden avausosumansa.

Viimeisen puolituntisen aikana ei siis lisäosumia enää nähty. Paikkoja kotijoukkueella kuitenkin oli. Lähimmäksi pääsi Emilia Iskanius joka ohjasi Marianna Tolvasen syötön tolppaan. Myös Nymanilla ja loukkaantumisen jälkeen paluun kentälle tehnellä Milla Punsarilla oli paikkansa kaunistella loppunumeroita.

Hongan kauden kymmenes voitto ja seitsemäs nollapeli oli samalla selvälukuisin liigavoitto sitten heinäkuun 2015, jolloin jolloin NiceFutis kaatui Tapiolassa lukemin 7-1.

Kommentit

Vahvasti keskikentällä läpi kauden taistelleen Saara Lappalaisen ja ensimmäiset minuuttinsa sitten toukokuun alun pelanneen Milla Punsarin mietteet ottelun tauottua:

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:
FC Honka - GBK 6-0, Naisten Liiga

Kokoonpanot

Honka

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Saara Lappalainen (46. Emilia Iskanius var. 59); Henni Malinen, Sini Vehviläinen, Henna Tenkanen (71. Milla Punsar) ; Ella-Rosa Huusko (57. Marianna Tolvanen)
vaihdossa: Pauliina Nuora, Maija Välimaa, Suvi Kärkkäinen, Kaisa Ranki

GBK

Ada Widjeskog; Monica Hagström, Henna Sillanpää, Rosa Maria Herreros Ossorio, Soo Adekwagh, Hanna Vainionpää (71. Lotta Niemelä), Alisa Jaakonaho (61. Veera Vääräkoski var. 87), Marianna Erkkilä var. 67, Rebecca Rasmus, Alexandra Olusanya (46. Josefine Kangasniemi), Grace Ogunbajo

Back to top