Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: FC Honka – JyPK

Julkaistu

Otteluraportti

Jyväskylän Pallokerho aiheutti Hongan kannattajille harmaita hiuksia vieraillessaan Espoossa keskiviikkona. Kotijoukkue karkasi avausjaksolla jo kahden maalin johtoon, mutta JyPK nousi toisella jaksolla tasoihin. Marianna Tolvasen liigakauden avauusmaali reilu viisi minuuttia ennen loppua toi kuitenkin täyden pistepotin Hongalle.

Naisten Liiga, 21.6.2017 Tapiolan Urheilupuisto TN

FC Honka – JyPK 3-2 (2-0)

37. 1-0 Ella-Rosa Huusko (Emma Koivisto)
40. 2-0 Henni Malinen
51. 2-1 Henna-Riikka Honkanen
63. 2-2 Gentjana Rochi
84. 3-2 Marianna Tolvanen (Koivisto)

Yleisöä: 96

Pauliina Nuora

Pauliina Nuora oli torjuntavastuussa entistä seuraansa vastaan.

Hyvään vireeseen viime otteluissa päässyt JyPK aloitti pelin ennakkoluulottomasti. Vierailijat loivat avausvartin aikana muutaman vaarallisen paikan. Ensin Ia-Beate Liljedahl pelattiin vetopaikkaan Hongan rangaistusalueen laitaan. Entisen honkalaisen veto lähti kuitenkin suoraan päin Hongan maalia vartioinutta entistä jyväskyläläistä Pauliina Nuoraa. Hetkeä myöhemmin oli Henna-Riikka Honkasen vuoro yrittää. Veto painui hieman ohi maalin alanurkan.

Jyväskyläläisten avausjakson paras paikka tuli noin vartin pelin jälkeen. Marika Ritvanen ampui kovan kierteisen vedon, joka osui Hongan maalin pystypuuhun ja pomppasi siitä vielä maalin edustalle. Kotijoukkue selvisi kuitenkin tilanteesta säikähdyksellä.

Honka heräsi peliin paremmin mukaan jakson vanhetessa. Noin puolen tunnin pelin jälkeen alkoi vierailijoiden maalilla tapahtua. Ensin Linda Nyman pääsi hyvin rakennellun hyökkäyksen jälkeen vetopaikkaan. JyPK:n maalivahti Pauliina Tähtinen torjui vedon kulmapotkuksi. Pari minuuttia myöhemmin pääsi Kaisa Ranki vetopaikkaan Hongan vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta kova matala laukaus painui alanurkasta hieman ohi.

Ella-Rosa Huusko sijoittaa Hongan johtomaalin lähietäisyydeltä. Maria Alanko ei ehdi estämään.

Ella-Rosa Huusko sijoittaa Hongan johtomaalin lähietäisyydeltä. Maria Alanko ei ehdi estämään.

Hongan painostus palkittiin vajaa kymmenen minuuttia ennen jakson loppua. Pallo pelattiin oikeaa laitaa ylös nousseelle Emma Koivistolle, joka antoi kovan matalan syötön maalin edustalle. Ella-Rosa Huusko oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja siirsi pallon ensimmäisellä kosketuksella ohi Tähtisen.

Toista maalia ei tarvinnut kauaa odottaa. Pari minuuttia avausosuman jälkeen pääsi Henni Malinen vetopaikkaan jyväskyläläisten rangaistusalueen kulmalla. Kierteinen veto näytti painuvan ohi maalin, mutta tilanetta katsellaan seuranneen Tähtisen yllätykseksi pallo painui takatolpan kautta maaliviivaa pitkin ja lopulta sen yli. Tauolle mentiin siis Hongan painostusjakson jälkeen kotijoukkueen kahden maalin johtoasemassa.

Pauliina Tähtinen seuraa katseellaan kun Henni Malisen veto painuu tolpan kautta sisään.

Pauliina Tähtinen seuraa katseellaan kun Henni Malisen veto painuu tolpan kautta sisään.

Toinen jakso alkoi Hongan hyvällä painostuksella. Kesken hyvän jakson iski kuitenkin vierasjoukkue. Espoolaiset eivät saaneet tilannetta kunnolla purettua, vaan pallo putosi Honkasen jalkoihin kotijoukkueen rangaistusalueen rajalla. Tarkka veto pompusta painui ohi Nuoran, ja toi JyPK:n mukaan peliin.

Vieralijat saivat kavennuksesta selväsi lisävirtaa. Pelin painopiste alkoi siirtymään Hongan kenttäpuoliskolle ja vieralijat loivat muutamia vaarallisia maalipaikkoja. Vajaan tunnin pelin jälkeen Gentjana Rochi sai jalkaansa vapaaksi kotijoukkueen maalin edessä. Pompusta lähtenyt nosto painui kuitenkin hieman Hongan maalin yli.

Henna-Riikka Honkasen vapaapotku kiertää jyväskyläläisten kannalta tolpan väärälle puolelle.

Henna-Riikka Honkasen vapaapotku kiertää jyväskyläläisten kannalta tolpan väärälle puolelle.

Sama pelaaja toi Pallokerhon kuitenkin tasoihin muutamaa minuuttia myöhemmin. Rochi sai pallon jalkaansa Hongan rangaistusalueen rajalla, käätyi ja ampui voimalla pallon Hongan maaliin ohi voimattoman Nuoran.

Ote pysyi hienokseltaan vierasjoukkueella tasoitusmaalin jälkeenkin. Honkasella oli vielä paikka siirtää jyväskyläläiset johtoon, mutta vapaapotku kiertyi hieman ohi Hongan maalin etunurkan.

Marianna Tolvasen vasuri puhuu vastustamattomasti.

Marianna Tolvasen vasuri puhuu vastustamattomasti.

Hongan valmennus pyrki käätämään pelin kulkua tekemällä muutaman pelaajavaihdon. Ottelun ratkaisu tulikin juuri vaihtopelaajan jalasta. Maalin alustajan toimi jälleen Koivisto, joka pelasi pallon laidaltaan keskustaan. Reilun tunnin kohdalla irti päästetty Marianna Tolvanen siirsi pallon vasemmalleen ja ampui voimalla tarkan laukauksen noin parista kymmenestä metristä verkon perukoille.

Reilu viisi minuuttia ennen täyttä aikaa tullut osuma vai pahimman terän vierailijoiden rynnistykseltä, eikä loppuminuuteilla enää vaarallisia tilanteita nähty. Honka taisteli siis kolmannen peräkkäisen voittonsa ja pysyi TPS:n kannassa, kahden pisteen päässä sarjajohtajasta.

Kommentit

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipon kommentit heti ottelun päätyttyä:

https://youtu.be/Jx78HcVU2pw” ]
Kaksi maalia syöttäneen, Hongan tsemppariksi valitun Emma Koiviston ja kauden avausmaalinsa tehneen Marianna Tolvasen mietteet:

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:
FC Honka - JyPK 3-2, Naisten Liiga

Kokoonpanot

Honka
Pauliina Nuora; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen, Kaisa Ranki (80. Sini Vehviläinen), Henna Tenkanen (71. Vera Saastamoinen) ; Ella-Rosa Huusko (65. Marianna Tolvanen)
vaihdossa: Paula Myllyoja, Aino Nurmi, Suvi Kärkkäinen, Emilia Iskanius

JyPK
Pauliina Tähtinen; Ia-Beate Liljedahl (57. Katarina Tammimetsä), Maria Alanko, Pihla Hiltunen var.51, Laura Kattelus, Tiina Tiainen, Lavdije Begolli var.63, Gentjana Rochi, Heidi Toukola, Marika Ritvanen, Henna-Riikka Honkanen
vaihdossa: Heta Markkula, Elina Seppälä, Sanna Rein, Juuli Kainulainen, Emmi Manninen, Tiia Mensonen

Back to top