Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: FC Honka – ONS

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honga nappasi puhtaan 6-0 kotivoiton ONS:stä sunnuntaina. Espoolaiset karkasivat jo avausjakson aikana 4-0 johtoon ja iskivät toisella jaksolla vielä kaksi lisäosumaa. Voiton myötä Honka palasi sarjajohtoon kahden pisteen erolla TPS:n lauantaina kaataneeseen PK-35 Vantaaseen.

Naisten Liiga 16.7. Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – ONS 6-0 (4-0)

9. 1-0 Ella-Rosa Huusko (Milla Punsar)
17. 2-0 Huusko (Linda Nyman)
18. 3-0 Punsar (Marianna Tolvanen)
26. 4-0 Henni Malinen (Huusko)
48. 5-0 Malinen (Nyman)
90+2. 6-0 Nyman (Emilia Iskanius)

Yleisöä: 178

Milla Punsar ohittaa Nea Romppaisen ja syöttää Hongan avausmaalin.

Milla Punsar ohittaa Nea Romppaisen ja syöttää Hongan avausmaalin.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta mollivoittoisesti sillä, joukkueen läpi kauden vahvasti pelanneen puolustuksen vakiokasvoihin kuulunut Anna Vlasoff loukkasi jalkansa puolustutilanteessa reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Vlasoff kannettiin paareilla kentän laidalle, eikä hän pystynyt jatkamaan peliä.

Vlasoffin loukkaantuminen ei kuitenkaan tuntunut espoolaisten peliä järkyttäneen, sillä kotijoukkue siirtyi johtoon vain pari minuuttia huoltotauon jälkeen. Milla Punsar eteni vasenta laitaa, ajoi kohti päätyä ja ohitti matkalla pari puolustajaa ja maalivahti Nea Romppaisen. Syöttö maalin eteen löysi vapaana olleen Ella-Rosa Huuskon, joka liukui pallon maaliin lähietäisyydeltä.

Ella-Rosa Huusko puskee päivän toisensa Roosa Immosen estelyistä huolimatta.

Ella-Rosa Huusko puskee päivän toisensa Roosa Immosen estelyistä huolimatta.

Sama nimi kirjattiin pöytäkirjaan uudelleen vajaan parinkymmenen peliminuutin jälkeen. Linda Nymanin vapaapotku kiertyi maalivahdinalueen kulmalle, josta korkeimmalle noussut Huusko puski pallon takanurkkaan. Maali oli Huuskon kauden seitsemäs Naisten Liigassa.

Lisäosumia ei tarvinnut odottaa kuin minuutti. Marianna Tolvanen eteni vauhdilla oikeaa laitaa pitkin ja pelasi päädystä takaviistoon Huuskolle. Hattutemppu jäi tällä kertaa tekemättä sillä voimakas laukaus kimposi takatolpasta takaisin pelikentälle, josta Tolvanen kaivoi sen uudelleen joukkueelleen. Tällä kertaa syöttö lähti kohti etunurkkaa, josta Punsar jatkoi pelivälineen maaliin.

Kaisa Ranki korvasi ottelun alussa loukkaantuneen Anna Vlasoffin. Tässä taakse ovat jääneet Iida Ruuskanen ja Heini Toivonen.

Kaisa Ranki korvasi ottelun alussa loukkaantuneen Anna Vlasoffin. Tässä taakse ovat jääneet Iida Ruuskanen ja Heini Toivonen.

Hongan neljäskin osuma syntyi ennen kuin peli ehti vanheta puolta tuntia. Henni Malinen toi pallon omalta kenttäpuoliskolta ylös, käytti sitä puolen kentän kohdalla Huuskolla, ja jatkoi matkaa kohti ONS:n kenttä päätyä. Hieman ennen rangaistusalueen rajaa Malinen leikkasi nopeasti laidalta keskelle ja ampui komean laukauksen takanurkkaan yli voimattoman Romppaisen.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet suorittivat vaihtoja, mutta pelin kuva ei juuri muuttunut. ONS pääsi muutamaan otteeseen toisellakin jaksolla hyökkäämään, mutta suuremmilta vaaratilanteilta Hongan kenttäpäädyssä vältyttiin.

Henni Malinen ehti ensimmäisenä Linda Nymanin rangaistuspotkun jatkopalloon.

Henni Malinen ehti ensimmäisenä Linda Nymanin rangaistuspotkun jatkopalloon.

Honka puolestaan lisäsi johtoaan heti tauon jälkeen. Milla Punsar ajoi sisään rangaistusalueelle ja hänet kaadettiin. Seurauksena rangaistuspotku, jota ampumaan asettui Linda Nyman. Nea Romppainen ONS:n maalilla torjui vedon mainiosti, mutta ensimmäisenä irtopalloon ehti Henni Malinen, joka siirsi päivän toisen osumansa suoraan torjunnasta verkkoon.

Viimeistä osumaa saatiikin odottaa lisäajalle. Pitkän rauhallisen hyökkäyksen jälkeen Punsar pelasi pallon päädystä Emilia Iskaniukselle, joka puolestaan jatkoi takaviistoon rangaistusalueen rajalla odottaneelle Nymanille. Linda paikkasi aiemmin epäonnistuneen rangaistuspotkunsa ampumalla komean vedon maalin vasempaan nurkkaan.

Honka otti siis toisessa peräkkäisessä kotiottelussaan voiton lukemin 6-0. Samalla joukkueen alkukaudesta hieman takellellut tehokkuus maalinteossa on saanut piristystä. Espoolaiset ovat iskeneet yhteensä 18 maalia viimeisessä neljässä pelissään.

Ensi lauantaina Hongan vieraaksi matkustaa Pallokissat, joka on toistaiseksi kiinni viimeisessä ylemmän loppusarjan paikassa.

Kommentit

Kahden maalin naiset, Ella-Rosa Huusko ja Henni Malinen haastattelussa ottelun jälkeen:

Kooste

Maalikooste ottelusta:

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:
FC Honka - ONS 6-0, Naisten Liiga

Kokoonpanot

Honka:

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff (7. Kaisa Ranki), Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Saara Lappalainen (59. Emilia Iskanius) ; Henni Malinen, Milla Punsar, Marianna Tolvanen (78. Henna Tenkanen); Ella-Rosa Huusko
vaihdossa: Pauliina Nuora, Vera Saastamoinen, Sini Vehviläinen, Krista Hakala

ONS:

Nea Romppainen; Fanni Pietikäinen, Satu Rousti, Janina Kuoksa (46. Onna Ketola), Iida Nurmos (46. Jenna Vääräniemi), Ida Ruuskanen, Heini Toivonen (65. Sini Toivonen), Emma Peuhkurinen, Anni Miettunen, Aada Törrönen, Roosa Immonen
vaihdossa: Aura Autio, Aino Kela

Back to top