Etsi tältä sivustolta

Naisten Suomen Cup 2017: FC Honka – TPS

Julkaistu

Otteluennakko

Honka aloittaa tämän kauden Naisten Respect Suomen Cupinsa sunnuntaina, joilloin joukkue kohtaa juuri viime viikonloppuna kohdatun Turun Palloseuran.

TPS aloitti cupin jo ensimmäiseltä kierrokselta, jossa se pudotti Virkiän 7-0. TPS:n maalarit olivat kahdesti osuneet Jutta Rantala ja Elli Pikkujämsä sekä kerran onnistuneet Wilma Spets ja Netta Hannula. Seitsemäs osuma oli oma maali.

TPS on Naisten Liigassa runkosarjan jälkeen neljäntenä.

Runkosarjassa TPS:n parhaat maalintekijät ovat 13 maalia tehnyt Hanna Ruohomaa, 12 kertaa osunut Jutta Rantala sekä kesäkuun lopussa joukkueeseen palannut Ria Öling, jonka saldo on kuusi maalia.

FC Honka aloittaa Cupin suoraan toiselta kierrokselta.

Naisten Liigassa joukkue on tasapisteissä PK-35 Vantaan kanssa, mutta huonomman maalieron vuoksi toisena.

Hongan sisäistä liigamaalipörssiä johtaa Ella-Rosa Huusko kahdeksalla maalilla ja häntä seuraavat maalin välein Henni Malinen, Sini Vehviläinen ja Anna Auvinen.

Runkosarjan viimeisellä kierroksella TPS ja Honka kohtasivat Turussa ja tuo ottelu päättyi tasan 2-2. TPS:n maalit teki Ria Öling ja Hongasta onnistuivat Ella-Rosa Huusko sekä Anna Auvinen. Kevätkierroksen ottelun kuittasi TPS 1-0 Julia Tunturin osumalla.

Joukkueiden liigakohtaamiset ovat vielä Hongan eduksi, sillä liigahistorian kokonaissaldo on 13 Hongan voittoa, kolme tasapeliä ja seitsemästi on TPS vienyt täydet pisteet. Keskinäisten otteluiden maaliero on Hongan eduksi 60-32.

Silti viime vuosina on TPS ollut hankala vastustaja Hongalle, sillä espoolaisten viimeisin voitto on vuodelta 2014. Toisaalta uusittu kotinurmi on ollut Hongalle tuloksellinen paikka, sillä joukkueen saldo tulevalta alustalta on kolme voittoa maalieroin 13-0. Sunnuntaina selviää, kumman putki jatkuu.

Tämän ottelun voittaja kohtaa puolivälierässä ottelun FC Espoo-Åland United voittajan vieraskentällä.

FC Hongan Milla Punsar kertoo viikon takaisen kohtaamisen tuovan lisämaustetta kauden ensimmäisen cup-otteluun:

“Sunnuntain matsista on varmasti tulossa kova kamppailu. Viikon takaisesta tasurista jäi revanssifiilis, joten sunnuntaina nähdään varmasti nälkäinen Honka-ryhmä.”

“Cupin pelit ovat siitä jännittäviä, että ne ovat kerrasta poikki. Näin ollen meidän on pystyttävä heti hyvään suoritukseen. Valmentaja ovat tehneet loistavaa työtä harjoittelun suunnittelussa ja toteutuksessa. Meillä on kaikki tarvittava voittoa varten ja itse luotankin täysillä meidän tekemiseen.”

Naisten Respect Suomen Cupin ottelu FC Honka – TPS pelataan Tapiolan Urheilupuistossa sunnuntaina 6.8. kello 14:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.

Back to top